Skip to Content

Manifest en defensa del verd i la biodiversitat
Descripció anunci:

Des del Grup de Treball del Verd i Biodiversitat de la Xarxa Barcelona + Sostenible hem redactat el “Manifest en defensa del verd i la biodiversitat” i us convidem adherir-vos-hi.

La pandèmia de la Covid-19 ha fet evident que la crisi sanitària i la crisi ecològica van juntes i, per tant, ha posat a primera línia que la natura és essencial tant per a la nostra salut i benestar com per construir una ciutat resilient per al futur.

La pandèmia ens ha obligat a parar i, gràcies a l’aturada de la nostra activitat “normal”, hem tingut l’aire més net dels darrers cent anys, hem vist com proliferen les plantes silvestres als carrers quan no hi som i hem sentit el cant dels ocells des de casa com no ho havíem fet abans.

Un cop passada aquesta crisi, no volem tornar a la passada “normalitat”: Volem conservar i fer créixer el verd i la biodiversitat a Barcelona. Volem naturalitzar els nostres carrers, connectar els espais verds, crear hàbitats fins a tenir una ciutat verda amb una rica biodiversitat que integri la vida natural i garanteixi els serveis ecosistèmics a les nostres vides urbanes. I volem que tothom hi tingui accés, fomentant l’apoderament de la ciutadania i la cohesió social entorn del verd a la ciutat.

Des de l’urbanisme, medi ambient o salut pública, diversos estudis científics i tècnics apunten a la renaturalització com a una estratègia per a les ciutats futures. El Grup del Verd i la Biodiversitat instem a que s’apliquin les recomanacions científiques, en una ciutat, la nostra,  que abans del confinament, tenia les tristes dades d’una elevada contaminació i d’una superfície de verd per habitant inferior a la recomanada per l’OMS.    

Tenim el convenciment que aquesta crisi és una oportunitat per posar la vida, i per tant la biodiversitat,  al centre de les polítiques públiques.

Per això us animen a adherir-vos al Manifest i a fer-ne difusió entre els vostres contactes i xarxes socials.

En aquest enllaç trobareu tota la informació i materials per fer-ne difusió.

Renaturalitzem Barcelona!

#RenaturalitzemBcn!

 

Grup de treball del Verd i Biodiversitat

Entitat o associació:
Xarxa Barcelona + Sostenible
Telèfon:
932 562 593