X

Des del CRAJ us animem a donar suport als projectes dels pressupostos participatius de la ciutat presentats per l’associacionisme juvenil per impulsar el teixit comunitari de diferents barris. Aquests són:

  • Espai Juvenil habilitat per a Sarrià: el projecte impulsat des de la Plataforma d’Entitats de Sarrià-Cassoles demana habilitar les Casetes de l’Hort de la Vila per poder transformar-les en un espai on l’associacionisme juvenil pugui dur a terme els seus projectes associant-se i fent comunitat. 
  • Local per l’AE Antoni Gaudí: l’agrupament demana la compra d’un local definitiu al centre del barri, arrel d’haver hagut d’abandonar el seu espai situat dins del temple de la Sagrada Família. Volen un espai que doni resposta a les seves necessitats com a entitat.
  • Rehabilitació de l’Espai Associatiu Lola Anglada: el projecte impulsat pel Casal de Joves Queix demana fer de l’únic equipament juvenil dels barris de l’Esquerra de l’Eixample un referent en energia renovable, instal·lant plaques solars al sostre i amb un sistema de recollida d’aigua de pluja per regar l’hort de la Lola. 
  • Rehabilitació nau Annexa de Can Ricart per a usos comunitaris: l’Agrupament Escolta l’Avenc, el Casal de Joves de Can Ricart i la Taula Eix Pere IV reclamen la rehabilitació i l’ús de la nau annexa de Can Ricart.  Proposen un espai perquè l’agrupament escolta pugui fer cau, una ampliació del casal de joves per seguir creixent en activitats i la recuperació de l’antiga cantina amb un bar d’oportunitat social.

Si sou d’alguna associació o col·lectiu juvenil de la ciutat i voleu que fem difusió dels vostres projectes, escriviu-nos a comunicació@crajbcn.cat o per WhatsApp al 605064182

Com puc donar suport?

Simplement us heu de registrar com usuaris a la plataforma Decidim en el següent link: Registra’t, consultar les diverses propostes i donar suport a aquelles propostes que us semblin prioritàries. 

Teniu fins el dilluns 5 d’abril! Pot participar-hi suport qualsevol persona de 14 anys o més i empadronada a Barcelona.  Podeu donar suport a entre 2 i 10 projectes de qualsevol districte de la ciutat. 

Què són els pressupostos participatius de la ciutat de Barcelona?

El passat 2020 l’Ajuntament va obrir un procés participatiu per tal que les veïnes de Barcelona escullin on anirà destinada una part del pressupost municipal. Aquest procés, però, es va veure afectat per la situació de la covid-19 i es van modificar els tempos i els recursos econòmics disponibles, passant de 75 a 30 milions. 

Ara, després de la presentació de les propostes per part del veïnat i entitats i que hagin passat la fase de validació tècnica, comença la fase de recollida de suports  per escollir els projectes que es prioritzaran i passaran a les següents fases. 

Els 20 projectes amb més suports de cada districte passaran a la fase de concreció (del 6 d’abril al 7 de maig) i, posteriorment, a la fase final de votació (del 10 al 20 de juny). Per a més informació sobre el funcionament i les fases podeu consultar aquí: Pressupostos participatius de Barcelona