Fotografia Sant Jordi sostenible
X
Fotografia Sant Jordi sostenible

Resten només un parell de mesos per la diada de Sant Jordi, una celebració en la que moltes associacions i col·lectius aprofiten per fer campanya econòmica obtenint així una mica de finançament propi.

Si és aquest el vostre cas, us recordem que el termini per presentar sol·licituds per instal·lar parades de venda de roses i llibres a Barcelona finalitza l’1 de març de 2019 (inclòs).

Les sol·licituds es poden presentar:

1. Telemàticament, a ajuntament.barcelona.cat/tramits

2. Presencialment, al registre de qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadana. Per fer-ho, cal concertar cita prèvia a través de la pàgina ajuntament.barcelona.cat/cita. o trucant al 010 (telèfon gratuït d’informació i tramitació).

En aquest enllaç podeu ampliar la informació: Sol·licitud de parades per a la Diada de Sant Jordi 2019.

A banda dels aspectes burocràtics, des del CRAJ us animem a reflexionar sobre tota una sèrie de qüestions per tal de celebrar el Sant Jordi amb més consciència i més responsabilitat amb les persones i el medi ambient. Clarament, rere aquesta tradició hi ha uns impactes ambientals, econòmics i socials que hem de tenir en compte i no podem obviar. Per exemple, sabíeu que es venen al voltant de 7 milions de roses a Catalunya i la producció local no pot abastir ni el 10%?

Això suposa importar un munt de flors que venen de molt lluny, moltes d’elles cultivades mitjançant l’explotació de persones -especialment dones- i amb productes contaminants, forçant una estructura de monocultiu de roses en algunes zones productores amb l’únic fi d’exportar-les.

Podeu trobar molta més informació al respecte a la web de #RosesSenseEspines.

Com ho podem fer, doncs, per contribuir a un Sant Jordi més conscient i sostenible? Us proposem algunes alternatives per fomentar un canvi d’hàbits i reduir el consum de roses!

  • Reduïm o ajustem el nombre de roses que comprem per tal que no ens sobrin al final del dia o directament no en venguem.
  • Si decidim vendre’n, comprem-les a productors/es locals, que a Catalunya es concentren al Maresme.
  • Comprem roses amb el segell FLP (no es troben fàcilment)
  • Intentem evitar els embolcalls de plàstic. Hi ha alternatives d’embolcalls reciclables com paperines de cartró o suports de fusta.
  • Podem vendre roses alternatives fetes per nosaltres en comptes de vendre flors! Hi ha moltes opcions i sempre seran més especials i úniques! Podem fer-les amb materials naturals o reciclats: fusta, cartró, retalls de tela, càpsules de cafè o pàgines de llibres antics. En aquest enllaç teniu les instruccions per fer-ne 3 de diferents: Roses amb tela, de paper o amb càpsules de cafè.
  • Venda de roses de xocolata (de comerç just), fotos o dibuixos de roses.
  • Venda de llibres de 2a mà, punts de llibre i altres manualitats.
  • Intercanvi de llibres.
  • Venda de pastissos, sucs naturals i altres menjars.

Per últim, us deixem amb alguns enllaços d’interès per ampliar la informació: