Skip to Content

Tots els somnis són importants – Formació a Turquia per la inclusió de joves migrants i refugiats.
Organitza:
Lucky Punch Judgendhilfe
Lloc:
Mersin, Turquia
Dates:
13-20 de gener
Tema:
pedagogia i immigració
Data límit d'inscripció:
07.12.2018
Contacte:
serafimoska.radmila@gmail.com
Descripció:

Curs de formació per aportar nous mètodes d’aprenentatge no formal i enfocaments pedagògics per a una major inclusió de joves migrants i refugiats.

La Unió Europea acull a més de 33 milions de persones nascudes a la UE actualment, acollida que s’ha vist accentuada amb els conflictes a l’Orient Mitjà en que les persones no tenen llocs segurs on viure i on treballar i, per tant, busquen refugi als països de l’Unió Europea.

La política actual de la UE té molt poca consideració amb les vulnerabilitats i les necessitats dels infants, malgrat l’acord UE-Turquia en reconeix la situació complexa.

Molts infants doncs, s’enfronten a un gran xoc cultural i un trauma causat per obstacles per accedir a l’educació, la manca d’acceptació, l’afecte, la participació, la comprensió de l’idioma…

Creiem que aquesta situació es pot millorar mitjançant el desenvolupament de mètodes d’aprenentatge no formal i enfocaments pedagògics que es posaran en pràctica pels joves treballadors que treballen amb joves refugiats diàriament en els camps de refugiats, cases i ciutats on els joves refugiats estan majoritàriament situats. Per tant, en col · laboració amb els nostres 10 socis internacionals hem dissenyat el projecte “All Dreams Matter”.

Objectiu general: portar nous mètodes d’aprenentatge no formal i enfocaments pedagògics per a una major inclusió de joves migrants i refugiats.

Objectius concrets:

– Sensibilitzar i comprendre als treballadors joves sobre els problemes dels joves migrants i refugiats.

– Equipar a 33 treballadors joves amb mètodes no formals, enfocaments pedagògics i eines per treballar amb joves immigrants i refugiats.

– Augmentar les capacitats de les organitzacions participants per treballar amb joves immigrants i refugiats.

– Augmentar el coneixement, la comprensió i la motivació dels treballadors de la joventut treballant amb joves immigrants i refugiats.

– Augmentar la cooperació entre els joves treballadors que treballen amb joves migrants i refugiats.

– Preparar nous projectes sobre la disminució dels problemes dels immigrants i els refugiats.
.

– Augmentar la participació dels joves immigrants i refugiats en la vida social.

– Augmentar la tolerància i acceptació de les comunitats locals per als nouvinguts promovent la cooperació i la multiculturalitat.

– Augmentar el coneixement sobre les possibilitats d’aprenentatge i cooperació Erasmus + actuals.