Skip to Content

Seminari a Portugal “Making Youth Glocal Actors”
Organitza:
Rota Jovem Associação Juvenil
Lloc:
Cascais, Portugal
Dates:
9 al 17 de desembre
Tema:
Cooperació juvenil
Data límit d'inscripció:
30.11.2018
Contacte:
info@catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

Aquest seminari és la última mobilitat del projecte ‘Making Youth Glocal Actors’, que ha tingut com a objectius:

  • Explorar i normalitzar el concepte de ‘ciutadania glocal’, compartint experiències i perspectives, però també creant eines per l’educació i la promoció. 
  • Crear oportunitats per els i les joves amb menys oportunitats per convertir-se en actors clau en l’educació global a través d’activitats de voluntariat.
  • Incrementar la qualitat del treball juvenil i la eficiència de la presa de decisions de polítiques de joventut donant espai a l’activisme, construcció de capacitats i fent ús de les xarxes.
  • Promoure la cooperació juvenil a nivell local i internacional connectant els actors afectats rellevants i reforçar el sentiment de ciutadania europea, en concordança amb l’esperit de l’EYC2018.
  • Desenvolupar competències dels municipis, de les entitats juvenils, treballador/es juvenils en l’apoderament dels i les joves a través de l’educació global i el voluntariat.

Es demana la participació de persones involucrades en el desenvolupament d’accions i polítiques socials i juvenils, actives en les activitats d’entitats juvenils.

Objectius del seminari:

  • Augmentar el reconeixement social i polític del treball juvenil
  • Expandir la xarxa per l’activisme internacional
  • Incrementar el rol dels i les participants en el procés de formació de polítiques de joventut
  • Intercanviar bones pràctiques i coneixements en ciutadania global i joventut

Qui pot participar?

Al curs poden participar totes les persones residents a Catalunya, majors de 18 anys, que siguin o hagin estat líders i treballadors juvenils, membres d’ONG, voluntaris/es en ONG que treballen amb joves, interessats en el tema del curs.

Cal tenir un nivell mitjà-alt d’anglès (llengua oficial del curs) que permeti comunicar-se amb els altres participants durant el curs.

Què cal fer per participar?

1) Completar la fitxa d’inscripció (que pots trobar a la pàgina web http://www.catalunyavoluntaria.cat/oportunitats)

2) Enviar la fitxa d’inscripció a info@catalunyavoluntaria.cat Donat el límit de places disponibles (2) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet.

Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€.

La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia oficial) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

 

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.