Skip to Content

Posar-se a la pell de les treballadores de joventut – Formació per treballadores de joventut a Itàlia
Organitza:
Associazione Agrado (Youth NGO)
Lloc:
Vinci, Itàlia
Dates:
2-10 de juliol de 2019
Tema:
Pors i emocions
Data límit d'inscripció:
20.04.2019
Contacte:
laris.guerri@gmail.com
Descripció:

“A la pell de les treballadores de joventut: les pors i sentiments en el treball amb joves” és una formació per les treballadores de joventut sobre les pors que les persones puguin sentir.

Perfil dels participants: Treballadores de joventut i líders juvenils

Objectius: El treball de la joventut es basa en relacions, on els treballadors de joventut porten una gran part de la seva identitat i valors. Per tant, hauríeu de ser conscients dels vostres temors i sentiments, d’utilitzar-los en benefici i en benefici dels grups joves. Aquesta formació treballa per reconèixer i compartir aquestes pors i proporcionar eines i mètodes per combatre’ls (por de la funció, por a la comunicació, por a parlar en públic, por a un conflicte, por al judici …) a través de la potenciació de les competències específiques.

  • Proporcionar a les treballadores de joventut un espai de reflexió sobre el seu paper, experiències, valors i pors;
  • Empoderar les seves competències en diferents àrees del treball de la joventut (comunicació, gestió de conflictes, resolució de problemes, …) per afrontar els temors principals i superar-los.
  • Donar suport als participants per posar en pràctica l’aprenentatge obtingut, dissenyar i realitzar petits tallers
  • Millorar la cooperació internacional entre les organitzacions i crear una cooperació de confiança a llarg termini;
  • Reconeixement del valor educatiu de les activitats d’Educació No Formal – Creació de resultats (un bloc diari i un lloc web) per difondre per contribuir a la potenciació dels treballadors de la joventut.

Metodologia: utilitzarem eines no formals, vídeos, jocs de simulació, exercicis de teatre, jocs experiencials, anàlisi transaccional, mètodes de debriefing i feedback, avaluació.

Per a més informació consulteu l’enllaç següent: Més informació