X

Entitats i col·lectius juvenils! Ja teniu el vostre propi protocol per a l’abordatge de les violències en el sí de la vostra entitat?

Tant si ja en teniu com si no, tenim el plaer d’anunciar-vos que ja són a la vostra disposició els següents materials de suport per protocols d’aquest tipus, que podeu demanar-nos de manera gratuïta al CRAJ:

Materials que us poden ser d’utilitat si organitzeu un esdeveniment:

  • Pancarta de 2’5 x 1 m amb la frase: Construïm espais lliures de violències
  • Cartelleria variada: amb missatges reflexius, amb missatges directes, per als lavabos, per a indicar una zona d’acollida…
  • Armilles identificatives
  • Infografies impreses del protocol del CJB

Altres materials de difusió que us poden interessar:

  • Còpies impreses del “Protocol per a l’abordatge de les violències al CJB”
  • Xapes amb simbologia del protocol, normals o personalitzables!
  • Enganxines amb la frase: Construïr espais lliures de violències és a les nostres mans!

I tots aquests materials… d’on surten?!

A mitjans del 2017, el Consell de la Joventut de Barcelona i els serveis i l’equipament que gestiona van iniciar un procés de reflexió sobre les violències que es pateixen i s’exerceixen dins les fronteres de la seva actuació. Un dels fruïts d’aquest procés va ser el Protocol per a l’abordatge de les violències al CJB, que va ser aprovat al març del 2018.

Entre les mesures de prevenció contemplades al Protocol, hi ha el compromís de les entitats del CJB d’elaborar el seu propi protocol intern en el sí de cada una de les entitats del CJB en un termini de quatre anys, que s’acaba al 2022.

Per poder facilitar que això sigui possible, des del CRAJ estem oferint formacions i ara també el material de suport que us presentem. Si teniu interés en formar-vos, podeu respondre el formulari de Formacions del CRAJ indicant que teniu interès en la formació “Abordem les violències a les entitats juvenils” i us avisarem quan tornem a organitzar-ne la següent.

Si teniu dubtes o voleu un assessorament personalitzat sobre el tema no dubteu en escriure’ns a assessoraments@crajbcn.cat! I si us interessa qualsevol dels materials o teniu preguntes, truqueu-nos al 93 265 52 17, envieu-nos un correu a craj@crajbcn.cat o veniu a veure’ns a l’Espai Jove la Fontana (C/ Gran de Gràcia 190-192)!