Anti racisme entitats CRAJ
X
Anti racisme entitats CRAJ

Data i horari: dimecres 2 i 9 de desembre de 18.30h a 20.30h

Encara et creus allò de “All Lives matter“? La vostra entitat és realment un espai lliure de racisme? Com podem treballar per ser entitats antiracistes, inclusives i diverses? 

Estrenem un nou cicle formatiu per combatre el racisme a les entitats juvenils, un curs organitzat pel Consell de Joventut de Barcelona (CJB) i el CRAJ per donar resposta a aquestes preguntes. 

Aquesta formació està orientada a reconèixer el racisme que es dóna en el si de les associacions i col·lectius juvenils, sent conscients que el racisme és un aspecte estructural i que, per tant, els espais associatius no n’estan exempts. Un cop detectades aquestes manifestacions del racisme, toca passar a l’acció i abordar-les, tot promovent l’antiracisme en el nostre dia a dia i en el de les nostres entitats.  

Per tant, si sou un col·lectiu o associació de joves de Barcelona i aquest tema us interpel·la, no ho dubteu!

Continguts de la formació

  • Sessió 1: Racisme, detecció i abordatge. A càrrec de SOS Racisme Catalunya. En aquesta sessió s’abordarà el marc conceptual sobre què és el racisme i quines situacions de discriminació racista a la vida quotidiana. També es facilitaran eines i recursos per defensar els drets de totes i erradicar el racisme en els diferents espais de la nostra societat, fent especial èmfasi i reflexionant sobre el paper de les entitats juvenils en la lluita antiracista.
  • Sessió 2: Experiències antiracistes. A càrrec de Col·lectiu Catàrsia i Joves Gitanos de Gràcia. Una sessió realitzada de la mà de col·lectius de joves que desenvolupen accions i projectes de visibilització i sensibilització de l’antiracisme. Es crearà un espai per posar en comú experiències, crítiques i reflexions des d’una perspectiva antiracista i feminista així com l’abordatge col·lectiu del racisme. 

Lloc

De manera online, a través de la plataforma Zoom.

Inscripcions

La formació és gratuïta, però les places són limitades. Per això cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: ‘Inscripció al cicle formatiu per combatre el racisme a les entitats juvenils.

Recursos d’interès sobre la temàtica 

Per a més informació, podeu contactar-nos a través del correu electrònic assessoraments@crajbcn.cat, el telèfon 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp al 652 87 81 22. Si voleu estar al dia de la resta de formacions que oferim, podeu consultar la programació d’aquest semestre en aquest enllaç.