X

Des de l’Assemblea de Treballadores del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) donem suport i ens sumem a la Vaga Feminista del 8 de març. En conseqüència, hem pres la decisió de fer un tancament liderat des de la mateixa assemblea, tant de l’equipament Espai Jove la Fontana com dels serveis i projectes que gestiona el CJB.

Encarem aquesta jornada reivindicativa com l’oportunitat per fer encara més visible la lluita feminista que duem a terme diàriament moltes de les treballadores. Aquesta lluita feminista té molts fronts perquè són infinits els àmbits on tenen lloc les discriminacions, desigualtats i violències que vivim les dones pel simple fet de ser dones. I els espais juvenils, malauradament, no n’estan exempts.

Des del nostre lloc de feina intentem aportar una perspectiva de gènere i una metodologia/saber fer feminista i, així i tot, veiem com el sistema heteropatriarcal capitalista també opera, com succeeix a tots els àmbits de la societat, en el nostre dia a dia. Vivim i treballem en un sistema que ofega. Un sistema que vulnera els drets i les llibertats de més del 50% de la població mundial. Un sistema que, de fet, no pot funcionar sense aquesta vulneració de drets i llibertats.

Diem prou. I diem convençudes que cal tolerància zero amb les discriminacions que patim les dones. Ens sumem a la Vaga per denunciar la situació que vivim, les dobles i triples jornades que realitzem, les violències que patim -visibles i invisibles-, la poca valoració dels nostres espais i dels nostres sabers. Animem a la resta de professionals de la joventut i, en general, a totes les persones a sumar-se a la vaga i a entendre-la com una vaga de producció, de cures, de consum… Un dia en què, si les dones parem, el món s’atura.

Però la reivindicació no acaba el dia 8 de març, la lluita continua en el nostre dia a dia. És per això que les treballadores del CJB seguirem realitzant formacions, xerrades, tallers, etc., per seguir erradicant el masclisme. Seguirem conscienciant i conscienciant-nos i fent pedagogia sobre la importància de viure des de la perspectiva feminista, així com fent visibles les desigualtats i violències que vivim les dones de manera sistemàtica i invisibilitzada.

Ens veiem als carrers! La vaga serà el 8 de març, els feminismes i la lluita són i seran cada dia!

Assemblea de treballadores del CJB