Skip to Content

Plantilla llei de protecció de dades

A continuació us facilitem el text que heu d’adjuntar a qualsevol document que utilitzeu per a la recollida de dades personals i que ha de ser firmat per aquelles persones que cedeixen la seva informació personal per al seu ús per part de l’entitat. Alguns exemples de documents que usem són el formulari per associar-se, la fitxa d’inscripció a una activitat, l’autorització dels drets d’imatge, subscripció a un butlletí

La normativa de Protecció de Dades (el Reglament General de Protecció de Dades) obliga a totes les associacions que treballen amb dades personals a tenir-ne una especial cura, així com a notificar-ho adequadament a cada una de les persones titulars d’aquestes dades personals.

Per fer compatible la major exigència d’informació que introdueix el RGPD i la concisió i comprensió en la forma de presentar-la, des de les autoritats de Protecció de Dades es recomana adoptar un model d’informació per capes o nivells, que s’ha d’incloure al canal mitjançant el qual es recullen les dades, tant si és en format paper o online:

  • Nivell bàsic: en el moment de recollir les dades personals consta el resum de la política de privacitat amb un enllaç al nivell addicional.
  • Nivell addicional: hi consta la informació addicional que completa la política de privacitat de l’entitat.

Com veureu, el RGPD proposa redactar la informació en el format d’un quadre de fàcil lectura. En una columna hi constarà la informació bàsica (nivell bàsic) i en l’altra la informació addicional (nivell addicional).

Però alerta, tal i com veureu a la Fitxa temàtica núm. 27 – Protecció de dades, cada text cal adaptar-lo a la finalitat per la qual es demanin les dades així com amb les dades i característiques de cada entitat.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en 2 formats descarregables (.odt i .docx) i en 1 online (Drive). Pel que fa al format online, us recomanem que dupliqueu l’arxiu per poder fer-lo servir des de la vostra unitat (des del menú superior: ‘Fitxer’ > ‘Fes una còpia”).

A més, tingueu en compte la següent llegenda: 

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir. 
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla. 

Recursos d’interès relacionats

Us facilitem les següents publicacions, relacionades amb la protecció de dades:

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

PLANTILLA ONLINE

DESCÀRREGUES