Skip to Content

Plantilla d'estatuts d'una associació juvenil
Número: 46

A continuació teniu el model d’estatuts d’associació juvenil que facilita el Departament de Justícia. És un arxiu editable que cal adaptar a la vostra associació. No ens serveix de res copiar els estatuts d’una entitat que coneguem ni tampoc copiar literalment aquest model d’estatuts. És fonamental treballar i discutir aquest document amb totes les sòcies fundadores, que no deixen de ser les regles per les quals ens volem regir, per tal de redactar-lo al final d’aquest procés.

Una associació juvenil és aquella que està liderada i/o adreçada a l’interès comú dels i les joves.

A nivell de constitució, les associacions juvenils tenen dues característiques que les diferencien de les associacions genèriques:

  • El seu nom conté la paraula “juvenil”, “de joves”, “joventut” o similars.
  • Als estatuts es fixa que en són membres de ple dret els i les joves amb edats compreses entre els 14 i els 30 anys. Tot i així, també hi poden pertànyer, amb veu però sense vot, les persones menors de 14 d’anys i majors de 30. Aquestes no podran formar part de la Junta Directiva.

En la constitució de l’associació, caldrà adjuntar als estatuts l’acta fundacional i la fotocòpia dels DNIs/NIEs dels membres de la Junta Directiva, a més de la sol·licitud d’inscripció de la constitució d’una associació i el comprovant de pagament de la taxa corresponent. Aquí el tràmit en línia: Constitució d’una associació.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en 2 formats descarregables (.odt i .docx) i en 1 online (Drive). Pel que fa al format online, us recomanem que dupliqueu l’arxiu per poder fer-lo servir des de la vostra unitat (des del menú superior: ‘Fitxer’ > ‘Fes una còpia’). 

En aquest enllaç podeu trobar tots els certificats que facilita el Departament de Justícia: Documents associacions.

Recursos d’interès relacionats

Us recomanem les següents publicacions i materials:

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

PLANTILLA ONLINE

DESCÀRREGUES