Skip to Content

Plantilla del llibre d’IVA

A continuació us presentem un model de full de càlcul que pretén facilitar la declaració de l’Impost del Valor Afegit (IVA) a les entitats, una tasca que si es desenvolupa de forma periòdica i ordenada no és complicada de gestionar. 

El llibre d’IVA que us presentem en aquesta plantilla només és un document intern que facilita la gestió de l’impost, no hi ha cap administració que demani aquest document, però l’estructura és la mateixa que la que demana l’administració en la declaració de l’IVA trimestral i, per tant, ajuda a la bona gestió econòmica i fiscal de l’entitat.

Moltes associacions, en el desenvolupament de les seves activitats, compren i venen béns i serveis. Quan entreguin béns i prestin serveis, hauran de repercutir (cobrar) l’IVA en el preu dels béns i serveis que cobrin i l’hauran de suportar (pagar) en els béns i serveis quan comprin a tercers.

L’IVA és l’impost sobre el valor afegit, en general és del 21%, però el percentatge varia en funció del bé o servei que es tracti. També cal destacar que la llei contempla diferents casos en els quals certs béns i serveis estan exempts d’IVA, com per exemple moltes activitats educatives, formatives i culturals. Per comprovar tots aquests aspectes consulteu la Llei de l’IVA 37/1992, títol II Cap. I Article 20.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en 2 formats descarregables (.ods i .xlxs) i en 1 online (Drive). Pel que fa al format online, us recomanem que dupliqueu l’arxiu per poder fer-lo servir des de la vostra unitat (des del menú superior: ‘Fitxer’ > ‘Fes una còpia”).

A més, tingueu en compte la següent llegenda: 

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir. 
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla. 

Recursos d’interès relacionats

Us recomanem les següents publicacions i materials:

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

PLANTILLA ONLINE

DESCÀRREGUES