Skip to Content

Plantilla del coneixement dels riscs de l’activitat

A continuació us presentem un document que declara el coneixement dels riscs de l’activitat als participants a l’activitat. És un document que crea l’organització de l’activitat, on consten els riscos inherents a l’activitat així com una explicació d’aquests a les persones participants. Es pot concretar i especificar de la forma en la qual es vulgui i es necessiti.

Les associacions juvenils coordinen i gestionen, sovint, moltes persones, recursos i espais i la responsabilitat que se’n deriva és molt elevada. Aquesta responsabilitat ve generada pel fet que són «les organitzadores» de l’esdeveniment o activitat que decideixin desenvolupar. Com a tals passen a assumir directament les responsabilitats legals que se’n puguin derivar, responent davant de l’administració i de tercers, ja siguin les persones sòcies de l’entitat o les persones no sòcies que decideixen participar-hi.

En firmar el document les persones fan explícit el coneixement dels riscos que comporta i així en cas d’accident constarà l’interès de l’organització en donar a conèixer aquests riscs i com les persones participants n’eren coneixedores i conscients i tot i així han decidit participar-hi. No es tracta ni molt menys d’un escrit signat per part dels participants que comporti una possible futura exempció de responsabilitats legals en cas que ocorri algun dels supòsits que hi són redactats, sinó una declaració informativa d’aquests.

En tot cas, cal tenir present que a banda de l’obligatorietat de la contractació d’una assegurança, és important disposar de la cobertura que ofereix una assegurança de responsabilitat civil (per a danys ocasionats a tercers) i una assegurança d’accidents per a les persones voluntàries per les responsabilitats econòmiques que poden concórrer, i que serien pràcticament impossibles de satisfer amb els propis recursos de l’entitat en cas que s’hagués de cobrir despeses derivades d’un incident o alguna lesió greu soferta per alguna persona voluntària.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en 2 formats descarregables (.odt i .docx) i en 1 online (Drive). Pel que fa al format online, us recomanem que dupliqueu l’arxiu per poder fer-lo servir des de la vostra unitat (des del menú superior: ‘Fitxer’ > ‘Fes una còpia”).

A més, tingueu en compte la següent llegenda: 

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir. 
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla. 

Recursos d’interès relacionats

Us recomanem les següents publicacions i materials:

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

PLANTILLA ONLINE

DESCÀRREGUES