Skip to Content

Plantilla de sol·licitud d'Assemblea General Extraordinària per part del 10% de les persones sòcies
Número: 52
Any de publicació: 2020

A continuació teniu una plantilla de sol·licitud d’Assemblea General Extraordinària per part del 10% de les persones sòcies de l’entitat. D’acord amb el que s’estableix a la normativa en matèria d’associacions, un 10% de les persones sòcies tenen dret a demanar a la Junta Directiva que convoqui una Assemblea General Extraordinària. Aquesta sol·licitud sempre s’ha de fer per escrit, incloent a la seva petició els punts de l’ordre del dia a tractar. 

En cas de realitzar aquesta sol·licitud, la Junta Directiva està obligada a convocar dita assemblea extraordinària en un termini màxim de 30 dies, ja que correspon a la junta la convocatòria de les assemblees generals.

Habitualment, aquest dret de les persones sòcies també queda reflectit al document dels estatuts de l’entitat. Aquesta previsió estatutària pot mantenir el 10% establert a la legislació vigent o millorar-lo. En cap cas, el percentatge d’associades podria ser superior al que disposa la Llei 4/2008.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en 2 formats descarregables (.odt i .docx) i en 1 online (Drive). Pel que fa al format online, us recomanem que dupliqueu l’arxiu per poder fer-lo servir des de la vostra unitat (des del menú superior: ‘Fitxer’ > ‘Fes una còpia”).

A més, tingueu en compte la següent llegenda: 

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir. 
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla. 

Recursos d’interès relacionats

Us recomanem les següents publicacions:

A més, al CRAJ disposem del següent material de cessió o lloguer que us pot ser d’utilitat per a la vostra assemblea:

  • Urna de metacrilat
  • Vídeoprojector
  • Pantalla
  • Punter làser per presentacions
  • Faristol

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

PLANTILLA ONLINE

DESCÀRREGUES