Skip to Content

Plantilla de sol·licitud de drets d’imatge

En aquesta plantilla trobareu la informació necessària per poder elaborar documents per la cessió de drets d’imatge a les vostres associacions, tant per persones menors d’edat com majors.

L’entitat és responsable només d’allò que utilitzi com a entitat per als fins propis de la mateixa. És a dir, qualsevol imatge extreta dins del context de l’entitat per altres mitjans, no són responsabilitat de la direcció o l’associació en general.  És per això que demanar a les persones que fotografiem que ens cedeixin el seu dret d’imatge és important per evitar demandes legals, sobretot en els casos en què vulguem utilitzar la seva foto amb finalitats comercials o publicitàries. Aquesta cessió s’ha de realitzar sempre a través d’un document en el qual la persona fotografiada ha donat el seu consentiment per utilitzar la seva imatge.

D’acord amb la Llei orgànica 1/1982, el dret a la pròpia imatge no impedeix la informació gràfica sobre un esdeveniment públic quan la imatge d’una persona determinada aparegui com a merament accessòria. En aquest sentit no serà necessari el consentiment exprés dels interessats o representants legals per a la captació d’imatges quan aquestes tinguin caràcter accessori dintre de l’esdeveniment o quan les persones que hi apareguin no es puguin identificar.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en 2 formats descarregables (.odt i .docx) i en 1 online (Drive). Pel que fa al format online, us recomanem que dupliqueu l’arxiu per poder fer-lo servir des de la vostra unitat (des del menú superior: ‘Fitxer’ > ‘Fes una còpia”).

A més, tingueu en compte la següent llegenda: 

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir. 
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla. 

Recursos d’interès relacionats

Us recomanem les següents publicacions i materials:

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

PLANTILLA ONLINE

DESCÀRREGUES