Skip to Content

Plantilla de factura

A continuació us presentem un model de factura per facilitar la gestió econòmica de l’entitat, sent aquesta un dels documents més utilitzats, ja que justifica les transaccions econòmiques que s’han realitzat en l’activitat de l’associació.

Es tracta d’un document que acompanya el lliurament de béns o la prestació de serveis i en el qual es descriuen les característiques, el preu i l’impost corresponent d’IVA. 

L’IVA és l’impost sobre el valor afegit, en general és del 21%, però el percentatge varia en funció del bé o servei que es tracti. També cal destacar que la llei contempla diferents casos en els quals certs béns i serveis estan exempts d’IVA, com per exemple moltes activitats educatives, formatives i culturals. Per comprovar tots aquests aspectes consulteu la Llei de l’IVA 37/1992, títol II Cap. I Article 20.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en 2 formats descarregables (.ods i .xlsx) i en 1 online (Drive). Pel que fa al format online, us recomanem que dupliqueu l’arxiu per poder fer-lo servir des de la vostra unitat (des del menú superior: ‘Fitxer’ > ‘Fes una còpia”).

A més, tingueu en compte la següent llegenda: 

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir. 
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla. 

Recursos d’interès relacionats

Us recomanem les següents publicacions i materials:

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

PLANTILLA ONLINE

DESCÀRREGUES