Skip to Content

Plantilla de compromís del voluntariat
Número: 12

En la següent plantilla us presentem els elements que ha de contenir la fitxa d’inscripció de noves persones voluntàries, entenent-lo com un document que formalitza l’entrada de les persones a formar part del voluntariat de l’entitat i en el que es defineix el compromís que adquirirà la persona i l’entitat. Es tracta de la mateixa plantilla que ha dissenyat la Federació Catalana de Voluntariat Social: Model Full de Compromís de la FCVS

Partim de la consideració que la futura persona voluntària de l’entitat entén el voluntariat com un conjunt de persones que de forma lliure i sense compensació econòmica efectuen, dins del marc d’una organització estable i democràtica, una prestació de serveis cívics o socials, que comporti un compromís d’actuació a favor de la societat i la persona.

En aquest sentit, és important ser clars amb les responsabilitats d’esdevenir-ne voluntari i els pilars en els quals s’emmarcarà l’acció de la persona voluntària novella com són el compromís, la participació i el treball en equip.

Com a membre del voluntariat de l’entitat es genera una relació mútua de responsabilitat i compromís entre l’entitat i la persona voluntària, ja que l’acció es concreta en el marc de l’entitat a través d’un projecte concret. S’entén que el voluntariat es fa lliurement i durant el temps lliure, implica una relació social i no implica una retribució econòmica, el què fa que sigui adaptable a la realitat de cadascú.

Així doncs, l’entitat es compromet a mantenir la realització de les tasques encomanades a la persona voluntària dins dels horaris de disponibilitats que s’han establert entre l’entitat i el voluntari a l’inici de la relació.

Cada un cert temps acordat, és convenient fer una reunió de seguiment amb la persona voluntària per conèixer com està vivint la seva experiència, les seves inquietuds i si hi ha quelcom a millorar.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en 2 formats descarregables (.odt i .docx) i en 1 online (Drive). Pel que fa al format online, us recomanem que dupliqueu l’arxiu per poder fer-lo servir des de la vostra unitat (des del menú superior: ‘Fitxer’ > ‘Fes una còpia”).

A més, tingueu en compte la següent llegenda: 

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir. 
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla. 

Recursos d’interès relacionats

Us recomanem les següents publicacions i materials:

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

PLANTILLA ONLINE

DESCÀRREGUES