Skip to Content

Plantilla d’autorització a la participació de menors a l'activitat

A continuació us presentem un model de document que l’entitat ha de crear per fer efectiva l’autorització dels pares i mares o tutors/es a consentir la participació d’un menor a una activitat determinada organitzada per l’entitat.

L’autorització és aquell document mitjançant el qual l’entitat passa a ser responsable de la persona menor durant el temps i el lloc en què s’especifiqui en la mateixa, raó per la qual és de vital importància que no pugui generar confusió a les persones firmants.

Des del punt de vista dels responsables de l’entitat, s’ha de fer un treball previ de previsió de les diferents circumstàncies i emergències que puguin sorgir durant l’activitat programada (entenent com a activitat colònies, campaments, activitat de periodicitat setmanal, etc.) per tal de poder assegurar-se que qualsevol decisió que s’hagi de prendre com a responsable de l’activitat entorn al menor en qüestió es tingui l’autorització dels seus tutors/es.

En qualsevol cas, cal recordar que per aspectes mèdics del menor cal una fitxa de salut de tots els membres de l’associació que participin en qualsevol tipus d’activitat en el temps de lleure, com també un permís de drets d’imatge.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en 2 formats descarregables (.odt i .docx) i en 1 online (Drive). Pel que fa al format online, us recomanem que dupliqueu l’arxiu per poder fer-lo servir des de la vostra unitat (des del menú superior: ‘Fitxer’ > ‘Fes una còpia”).

A més, tingueu en compte la següent llegenda: 

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir. 
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla. 

Recursos d’interès relacionats

Us recomanem les següents publicacions i materials:

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

PLANTILLA ONLINE

DESCÀRREGUES