Skip to Content

Plantilla d'acta fundacional
Número: 45

L’acta fundacional o acord de constitució és el document que dóna entrada a una associació al Registre d’Associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. 

És el primer document d’una associació, juntament amb els estatuts, i s’ha de formalitzar per escrit. En ella hi consta el lloc i data de la reunió on es funda l’associació, les dades de les persones assistents i per tant sòcies fundadores, la denominació de l’associació, l’aprovació dels estatuts i la designació de les persones que integren l’òrgan de govern. Aquest ha d’estar format mínim per 3 persones, amb els càrrecs de presidència i secretaria obligatoris, i un tercer càrrec opcional que pot ser tresoreria, vicepresidència, vocal… Serà, per tant, la primera Junta Directiva de l’associació.

A continuació teniu el model de certificat en PDF emplenable que facilita el Departament de Justícia. És un model d’acta, per tant modificable si cal afegir més sòcies fundadores o més càrrecs. Es tracta d’un document formal que cal que consti per escrit i que vagi signada per totes les persones fundadores de l’associació. 

En la constitució de l’associació, caldrà adjuntar a l’acta fundacional i els estatuts la fotocòpia dels DNIs/NIEs dels membres de la Junta Directiva, a més de la sol·licitud d’inscripció de la constitució d’una associació i el comprovant de pagament de la taxa corresponent. Aquí el tràmit en línia: Constitució d’una associació.

Com fer servir la plantilla? 

Trobareu la plantilla en format PDF emplenable. Per poder descarregar i emplenar adequadament els formularis en format PDF és necessari que disposeu d’un lector d’arxius PDF. En aquest enllaç podeu trobar tots els certificats que facilita el Departament de Justícia: Documents associacions

Recursos d’interès relacionats

Us recomanem les següents publicacions i materials:

Per a més informació

Si sou una associació o col·lectiu de joves de Barcelona i teniu qualsevol dubte sobre gestió associativa ens ho podeu consultar trucant al 93 265 52 17 o escrivint-nos per Telegram o WhatsApp (652 87 81 22) o per correu electrònic a info@crajbcn.cat. No dubteu en contactar-nos!

DESCÀRREGUES