Fotografia d'uns campaments
X
Fotografia d'uns campaments

Entitats juvenils! Esteu en plena organització dels campaments o ruta d’estiu? Si és així, podeu comptar amb el CRAJ per qualsevol dubte que tingueu! 

Normativa

Hem de notificar l’activitat? Quina documentació hem de tenir quan marxem de campaments? Com obtenim el certificat de Delictes de Naturalesa Sexual? Quants títols de monitora necessitem si som un grup de 60 infants? Anem preparats?

A la següent publicació trobareu moltes de les respostes a aquestes i altres preguntes: Fitxa temàtica núm. 31 – Normativa d’activitats d’educació en el lleure amb menors.

Sostenibilitat

Els campaments són un bon moment per ser conscients del nostre impacte ambiental. A vegades no totes les pràctiques que fem són les més responsables amb l’entorn. Per això, durant la preparació de les vostres activitats us animem a consultar i aplicar el que bonament es pugui de la Guia SOS Campaments: una guia sobre sostenibilitat i responsabilitat amb el medi per a l’associacionisme educatiu.

Per exemple, la intendència és un dels punts claus per posar en pràctica el nostre compromís de respecte ambiental. El següent recurs d’Escoltes Catalans us permetrà fer un bon càlcul de les quantitats de menjar per tal que no sobri res: Com calcular les quantitats de menjar.

I no oblidem fer un consum conscient i transformador en tot allò que puguem! Aquí 3 recursos imprescindibles:

Més recursos

I per aquells/es despistades que encara no teniu terreny d’acampada reservat, recordeu que des del CRAJ gestionem el terreny d’acampada de Can Girona, que encara té disponibilitat en algunes dates del juliol!

Aquelles que marxeu de ruta no us podeu perdre la Guia de rutes d’Esplac, per a una bona preparació i execució de rutes amb infants i joves.

Us deixem amb alguns enllaços d’interès més i us desitgem uns bons campaments i rutes!