X

Davant la prorròga de l’estat d’alarma i de la situació de confinament, les associacions i col·lectius juvenils segueixen innovant i adaptant-se per tal de poder seguir realitzant la seva tasca associativa, en la mesura del possible. En anteriors notícies vam detallar com afectava la situació actual a les entitats, tant a nivell fiscal, de finançament i de pagaments, i a continuació, detallarem quines afectacions hi ha a nivell legal. 

Aspectes legals a tenir en compte: 

  • Decisions i acords per videoconferència: Tot i que en els vostres estatuts no es contempli aquesta opció, el Departament de Justícia ha aprovat que les associacions i fundacions puguin reunir-se i adoptar acords per videoconferència i altres mitjans telemàtics durant l’estat d’alarma per la covid-19. En la següent infografia ho teniu detallat: 

  • Terminis legals: Els terminis legals han quedat suspesos arran del decret d’estat d’alarma (Decret 463/2020) i per tant, aquelles entitats que han de presentar obligatòriament els comptes anuals podran ajornar-ho (les associacions declarades d’utilitat pública). També, queden suspesos els terminis de celebració de reunions d’òrgans d’entitats en base el Decret llei 10/2020, de 27 de març. Si havieu convocat una reunió abans de la declaració de l’estat d’alarma, podeu ajornar-la o bé modificar-la en quant a lloc, mitjà, dia i hora de celebració per qui les ha convocat. Tingueu present que els terminis legals començaran a comptar a partir de la data de finalització de l’estat d’alarma.  
  • Tràmits amb el Departament de Justícia: Si heu de fer algun tràmit com la renovació de la junta directiva o el canvi de domicili social de l’associació, podeu fer la tramitació telemàticament. Per a fer-ho necessiteu disposar de certificat digital. Tot i que, tingueu en compte que els terminis de tramitació i resolució d’aquestes sol·licituds poden veure’s alterats. Podeu consultar tots els tràmits en el següent enllaç: Cercador de tràmits 
  • Caducitat Certificat digital: Si el certificat digital de la vostra associació ha caducat o està a punt de caducar, tingueu en compte que amb tràmits amb l’Agència Tributària el podreu fer servir igualment d’aquests durant el periode que duri l’estat d’alarma. És possible que el vostre navegador habitual no ho permeti, però podeu traslladar-lo a un altre navegador per a poder seguir utilitzant-lo. En el següent enllaç teniu més informació: Certificats electrònics AET 

Per a més informació o dubtes, truqueu-nos al 93 265 52 17, escriviu-nos per WhatsApp i Telegram (652 878 122) o bé per correu electrònic a assessoraments@crajbcn.cat.