X

Sovint acompanyar a les persones que marxen de l’entitat es troba al final a la llista de prioritats i no s’acaba acomiadant com ens agradaria a les persones que han participat durant tant temps a l’entitat. Incorporar les cures a l’entitat també implica acompanyar aquelles persones que es desvinculen del col·lectiu. Algunes bones pràctiques que podem dur a terme són:  

1. Iniciar un diàleg amb la persona que marxa

Quan una persona es desvincula de l’entitat, pot ser que ens ho comuniqui a alguna de les membres individualment, a l’assemblea o bé, pot ser que faci bomba de fum i de cop no sapiguem res d’ella. En qualsevol cas és important trobar un moment per parlar sobre els motius de la seva marxa i com està vivint-la.

Se’n va per què creu que el seu cicle a l’entitat ja ha acabat i marxa tranquil·la? O bé, per una tensió, incomoditat o malestar amb el col·lectiu? Indagar en tot això és molt necessari per tal de saber com procedir i què necessita la persona del col·lectiu. 

2. Generar un espai de confiança i seguretat

En cas que marxi per un malestar, és important generar un espai de confiança i seguretat per aquesta persona per tal que es pugui expressar lliurement. Potser hi ha la possibilitat de reparar el dany i que torni a incorporar-se o potser ja no vulgui fer-ho.

Ara bé, en tot cas, tot allò que ens pugui dir és una font d’aprenentatge pel col·lectiu, ja que ens permet identificar aquells aspectes a millorar en futures ocasions. Cal adoptar una actitud de curiositat i obertura al feedback que ens està donant!

3. Consensuar la seva relació amb l’entitat a partir d’ara

És recomanable tenir un espai amb l’entitat per determinar el que esperem de les persones ex-membres: pensar en quin relació volem establir amb elles, quins espais ens agradaria que participessin, quines tasques voldríem que adoptessin…  i a partir d’aquí, intercanviar amb les persones que marxen com s’ho imaginen elles: vol seguir-hi vinculada? de quina manera? Es tracta d’establir conjuntament la seva relació amb l’entitat a partir d’ara. Hi ha entitats, per exemple, que tenen una comissió d’ex-membres que s’encarreguen d’algunes tasques puntuals com celebracions, intendència, etc.

4. Fer el relleu de les responsabilitats i tasques que ha desenvolupat fins ara la persona que marxa

Abans de desvincular-se de l’entitat és necessari trobar espais on aquesta persona pugui transmetre tots els seus coneixements i experiències a altres membres de l’entitat. Tot i així, és recomanable no esperar a passar el relleu fins que la persona decideix marxar, sinó que és un procés constant i permanent a l’entitat. 

La manera de fer aquest relleu dependrà de la realitat de la vostra entitat i de les persones que en formen part. En el següent document podeu consultar diverses maneres que poden facilitar el relleu: Butlletí 901 núm.138. El relleu generacional.

5. Agrair a la persona que es desvincula tot allò que ha donat a l’entitat

En general no estem acostumades a apreciar-nos i agrair-nos les coses col·lectivament i se’ns passa per alt fer-ho. Ara bé, és important trobar moments explícits d’agraïment i reconeixement cap a la persona que s’acomiada, ja que d’aquesta manera fem visible i posem en valor tot allò que aquesta ha aportat al llarg de la seva trajectòria a l’entitat, tota l’energia, temps i dedicació.

A més, pot suposar un espai de tancament, tant per la persona amb el grup com per aquest amb la persona. Hi ha moltes maneres de fer-ho: a l’assemblea, amb els infants i famílies, amb vídeos i/o fotos, amb un record/detallet, etc. Trobeu la vostra manera!

Per a més informació

A més, si voleu aprofundir i tenir una idea més clara de com porteu aquest tema a la vostra entitat podeu contestar el formulari d’autodiagnosi sobre relleu i ens posarem en contacte amb vosaltres per iniciar un acompanyament o per realitzar una càpsula formativa a mida sobre la temàtica si hi esteu interessades. 

També podeu contactar-nos a través del correu electrònic acompanyaments@crajbcn.cat, el telèfon 93 265 52 17 o per Telegram o Whatsapp al 652 87 81 22.