X

Demà 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient! Des del CRAJ fem un recull d’activitats i altres recursos d’interès per commemorar aquest dia tan important. I és que ara, més que mai, ha quedat palesa la necessitat de prioritzar la natura com a element central de la vida!

Més de 40 plataformes i entitats de defensa i preservació del medi i la salut d’arreu del territori català, han impulsat una manifestació virtual ecologista pel dia del Medi Ambient. Aquí podeu visualitzar el manifest de la manifestació telemàtica, i sumar-vos-hi a través de les xarxes socials amb el hashtag #ClamPelMedi5J. Es tracta d’una iniciativa promoguda per Ecologistes de Catalunya i la Plataforma Ciutadana Residu Zero.

El Departament de Territori i Medi Ambient proposa una selecció de continguts per a la reflexió i l’acció, sense moure’ns de casa: conferències i diàlegs en streaming, debats, visites virtuals a diferents espais i d’altres. Destaquem el diàleg virtual que tindrà lloc el 5 de juny a les 10.30 h: “Ara que el món ha de reprendre l’activitat, és intel·ligent i econòmic tornar a treballar contra la natura?”.

Barcelona+Sostenible ens convida a la conferència en línia que sota el títol Repensem-nos, que posarà el focus en la necessitat de sortir de la crisi de la covid-19 potenciant la sostenibilitat i la transició ecològica. La trobada virtual és de 12 a 13.30 h i les inscripcions són al següent enllaç: Inscripcions a la Conferència “Dia Mundial del Medi Ambient 2020: repensem-nos”. 

Des dels Barris + Sostenibles, les aules ambientals i equipaments de ciutat organitzen diverses activitats en línia que volen promoure reflexions, idees, iniciatives o reptes que permetin repensar-nos en aquests moments de crisi. En destaquen:

Aquí podeu consultar el programa sencer que inclou el joc en línia “Enigmapa” i els reptes per als centres educatius: Programa Dia Mundial del Medi Ambient 2020

Enguany s’ha hagut d’ajornar la Setmana de la Natura, que es solia fer durant el mes de juny, però ja hi ha noves dates, del 2 a l’11 d’octubre del 2020! Si des de la vostra entitat voleu organitzar activitats per conservar la natura, podeu consultar tota la informació a la següent notícia: Noves dates de la Setmana de la Natura 2020.

De la mateixa manera s’ha aplaçat la VII campanya Let’s Clean Up Europe!, que se celebrarà els dies 18, 19 i 20 de setembre de 2020 a tot Europa! Podeu inscriure activitats fins el 30 de juny a través del següent formulari: Inscripció d’activitats al Let’s Clean Up Europe! Podeu consultar tota la informació a la següent notícia: Let’s Clean Up Europe 2020

Feliç dia Mundial del Medi Ambient!