X

El proper 24 de novembre a les 19h, des del Centre de Recursos per les Associacions Juvenils de Barcelona i el Servei Civil Internacional de Catalunya, organitzem una xerrada a l’Espai Jove La Fontana per tal d’explicar a aquelles associacions interessades en acollir i organitzar un camp de voluntariat internacional.

L’objectiu de la xerrada és donar tota la informació i recursos necessaris per tal de facilitar al màxim que les entitats puguin promoure camps de voluntariat i, la vegada, compartir experiències d’altres promotors.

L’SCI Catalunya impulsa camps de voluntariat, o camps de treball. Són projectes de feina comunitària dut a terme per grups de voluntàries d’arreu del món durant un període entre 1 i 3 setmanes. Des de l’SCI Catalunya, enviem voluntaris i voluntàries a camps de voluntariat arreu del món però també coorganitzem, juntament amb associacions o altres col·lectius, camps de voluntariat al nostre territori (Catalunya, País Valencià i Illes Balears).

Es tracta, doncs, d’una idea de solidaritat traçada des del treball en xarxa a nivell local i internacional. Els camps de voluntariat solen ser autogestionats des d’organitzacions de base, des de l’austeritat i participació voluntària. És amb aquesta estructura que les accions aconsegueixen un efecte multiplicador ja que amb uns recursos limitats centenars de persones viuen una experiència transformadora.

Des de l’SCI tenim una llarga experiència en camps de voluntariat i els projectes poden ser de temàtica ben diferent: cultura, sostenibilitat, inclusió social, dinamització de col·lectius, memòria històrica, recuperació del patrimoni, reconstrucció…

Si esteu interessats o interessades, o teniu alguna pregunta, no dubteu en escriure’ns a: voluntariat@sci-cat.org o a info@crajbcn.cat