

INSCRIU-TE AQUÍ!
Data i horari: dimarts 27 d’octubre de 18.30h a 21h.
Lloc: online a través de Zoom.
A què ens referim amb ‘democràcia profunda’?
La vostra entitat és realment democràtica? Us heu preguntat si és un espai on es tenen en compte i es valoren les diferents maneres de participar? On s’escolten i es reconeixen les diverses veus?
La democràcia no és només quelcom racional, sinó que també és subjectiva i emocional. La nostra entitat pot definir-se com a democràtica, incloure-ho dins dels seus valors i tenir certes estructures formals de presa de decisions. Aquesta democràcia formal, però, no implica necessàriament que siguem profundament democràtiques.
Quan parlem de democràcia profunda ens referim a entrar en l’àmbit de les subjectivitats, de les percepcions, les emocions de les persones que formen part. Es tracta de revisar si totes les persones se senten còmodes i lliures per participar, si se senten escoltades i reconegudes, entre altres coses. És una responsabilitat col·lectiva crear un espai on tothom se senti còmode i segur per participar-hi!
Formem-nos!
Amb aquesta càpsula formativa es vol oferir una visió panoràmica del paradigma de la Democràcia Profunda aplicada a les associacions i col·lectius de joves tot presentant coneixements, pràctiques i actituds que fomentin la facilitació organitzacional i la democràcia interna de les organitzacions.
La formació serà impartida per l’Esberla, una cooperativa que treballa en els àmbits de la Coeducació, la Cura Comunitària, la Sobirania Alimentària i la Cura Organitzacional acompanyant grups i comunitats en processos de transformació interna des del Feminisme, l’Ètica de la Cura i la Democràcia Profunda.
Continguts de la formació
- El rol de facilitació en les organitzacions: conèixer els 5 rols bàsics que emergeixen en els grups de les organitzacions
- Les característiques i objectius principals de la Democràcia Profunda: el funcionament del camp psicològic organitzacional segons la Democràcia Profunda, l’objectiu de l’escolta i atenció multi-nivell i la diferència amb la mirada de la Democràcia convencional.
- El funcionament de la consciència grupal i organitzacional: polarització i gestió de la diversitat, límits i sistemes de creences, dobles senyals i meta-comunicació en les organitzacions
Inscripcions
La formació és gratuïta però les places són limitades. Per això cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: Inscripció a la càpsula formativa: Democràcia profunda.
Si necessiteu servei d’interpretació de signes i/o lectoescriptura cal que ho feu constar al formulari.
Recursos d’interès sobre la temàtica
- Autodiagnosi sobre democràcia interna i participació (CRAJ)
- Butlletí 901: La participació interna a les entitats juvenils (CRAJ)
- Fitxa temàtica 63: Dinàmiques per afavorir la participació (CRAJ)
- Article: Les cures a les entitats (I) a què ens referim? (CRAJ)
- Article: Les cures a les entitats (II) com les incorporem? (CRAJ)
- Eines per a la gestió col·lectiva (Fil a l’Agulla)
- La construcció i la cura dels grups (Sostre Cívic)
Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic acompanyaments@crajbcn.cat, el telèfon 93 265 52 17 o per Telegram o Whatsapp al 652 87 81 22.
Si voleu estar al dia de la resta de formacions que oferim, podeu consultar la programació d’aquest semestre en aquest enllaç.