Cartell càpsula Diversitat religiosa CRAJ
X
Cartell càpsula Diversitat religiosa CRAJ

Data i horari: Dimarts 2 de febrer de 18.30 a 20.30h.

De les moltes diversitats que existeixen, la diversitat religiosa n’és una. Hem vist com el fet religiós va guanyant rellevància i visibilitat a la nostra ciutat, però, com actuem les entitats davant d’aquesta pluralitat? Us heu parat mai a pensar si la vostra entitat i les activitats que realitzeu són inclusives amb la diversitat religiosa? Com es pot abordar i gestionar aquesta pluralitat que es dona, ja sigui en les membres de l’entitat o en el grup de persones que ateneu? 

En aquesta càpsula formativa reflexionarem sobre la diversitat religiosa a les associacions i col·lectius juvenils, així com es compartiran eines i bones pràctiques per gestionar aquesta pluralitat existent en la nostra societat i en les entitats. També hi haurà espai per debatre i compartir situacions que us hàgiu trobat les entitats i conèixer opcions d’abordatge a través de l’expertesa de l’Oficina d’Afers Religiosos de Barcelona. 

A càrrec de: Personal tècnic de l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona. 

Continguts de la formació

  • El fet religiós: conceptes i marc de reconeixement de la diversitat religiosa. Dret a la llibertat religiosa, laïcitat versus laïcisme i legislació. 
  • Mapa de la diversitat religiosa a Barcelona i model de gestió municipal de la llibertat religiosa. 
  • Gestió d’equips de treball plurals. 
  • Atenció a la ciutadania diversa a les entitats juvenils:
    •  Aspectes a millorar: bones i males pràctiques 
    • Casos pràctics i debat 
  • Presentació de materials de referència

Lloc

De manera online, a través de la plataforma Zoom. Un cop us hàgiu inscrit us farem arribar l’enllaç a la formació per correu electrònic, uns dies abans de la mateixa.

Inscripcions

La formació és gratuïta però les places són limitades. Per això cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: Inscripció a la càpsula formativa: La diversitat religiosa a les entitats juvenils.

Recursos d’interès sobre la temàtica 

Per a més informació, podeu contactar-nos a través del correu electrònic assessoraments@crajbcn.cat, el telèfon 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp al 652 87 81 22. Si voleu estar al dia de la resta de formacions que oferim, podeu consultar la programació d’aquest semestre en aquest enllaç.