Skip to Content

V edició dels Premis Cruz Roja ‘Tecnologia Humanitària’ 2020
Convoca:
Creu Roja Espanyola
Descripció:

Cruz Roja Española obre la cinquena edició d’aquests Premis que volen reconèixer tres projectes que aprofiten les tecnologies de la informació i la comunicació, en benefici d’accions humanitàries i de col·lectius vulnerables.

Es valorarà especialment aquells projectes que destaquin pel seu caràcter creatiu i innovador dins de les categories:

 • IMPACTO: per la seva capacitat de transformació en benefici de la vida de les persones destinatàries de la solució
 • IMPULSO: pel seu potencial d’escalabilitat dins del públic objectiu de la solució i d’extensió a altres àmbits i col·lectius
 • CRUZ ROJA: triat entre els treballs presentats per equips de Creu Roja Espanyola.

Enguany el Jurat podrà reconèixer amb un ‘Menció Especial’ aquells treballs que ajudin o hagin ajudat a pal·liar els efectes de la crisi provocada per la pandèmia del COVID-19.

Per a cadascuna de les tres categories, el premi a lliurar consistirà en:

 • Dotació econòmica de 4.000 euros subjectes a la situació fiscal que li resulti d’aplicació.
 • Una sessió de treball amb un Comitè d’Experts format per destacats professionals de les organitzacions col·laboradores que participen en el Jurat dels Premis en aquesta edició. El Comitè d’Experts valorarà per a cada cas i acordarà amb els guanyadors l’assessorament i suport més adequat en temes de: experiència d’usuari, transformació digital, mentoring en desenvolupament de producte i negoci, estratègia de marca i comunicació, entre altres.
 • Segons la naturalesa dels projectes guanyadors, Cruz Roja Española podrà oferir als guanyadors la possibilitat de completar el seu desenvolupament i validació facilitant l’accés als professionals que treballen amb els potencials usuaris i posteriorment als propis usuaris. Aquest suport acostaria la solució als col·lectius als quals el dirigeix el guanyador del concurs o qualsevol altre col·lectiu amb els quals treballa Creu Roja Espanyola i que pugui obtenir un avantatge de l’ús d’aquesta solució. En el seu cas, podria incloure l’ús de la solució per part de qualsevol organització de la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja . Aquest suport per part de Creu Roja Espanyola es detallaria en un conveni de col·laboració segons es descriu més endavant en aquestes bases.
 • Visibilitat i impuls de la solució:
  • Creu Roja Espanyola i les organitzacions col·laboradores que participen en el Jurat dels Premis en aquesta edició, podran oferir als guanyadors la difusió dels seus treballs en diferents fòrums i mitjans a través de diferents formats.
  • Participació en la fira 4YFN (4 Years From Now) de la GSMA dins del marc del Mobile World Congress 2021. El lliurament de premis també està prevista en el marc del Mobile World Congress (4 Years From Now). Aquest punt està subjecte a la celebració de l’esdeveniment i sempre que la GSMA accepti la participació de Creu Roja Espanyola en aquest.
  • El premiat podrà fer esment al premi obtingut en les seves comunicacions a mitjans i en la seva pàgina web fent esment exprés a Creu Roja Espanyola i l’edició dels premis en els quals va rebre aquest reconeixement.
 • Estatueta commemorativa

La Menció Especial no implicarà dotació econòmica però si podran beneficiar-se de l’assessorament del Comitè d’Experts i altres suports per a la visibilitat i impuls del treball triat.

Més informació 

Termini de presentació:
15.11.2020