Skip to Content

Pressupostos participatius de Barcelona
Convoca:
Ajuntament de Barcelona
Descripció:

Qualsevol entitat o persona, independentment de la seva edat, domicili, procedència o situació administrativa pot presentar un projecte d’inversió pels districtes de la ciutat. Els projectes d’inversió han de tenir unes característiques determinades i cal presentar-los utilitzant un formulari i aportant una sèrie de documentació. 

Una inversió és allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps. Es poden presentar als Pressupostos participatius projectes que abordin necessitats concretes d’un barri o districte, i que es trobin en una de les següents categories:

  • Rehabilitació, reforma, millora o dotació tecnològica o de mobiliari d’equipaments públics o infraestructures públiques existents (per exemple: adequació d’un espai a un casal de gent gran o millora d’espais d’una escola).
  • Construcció d’equipaments de dimensions reduïdes (per exemple: pista de bàsquet, pista de petanca, zona de cal·listènia o creació de punts verds).
  • Reurbanització i millora d’espais públics (per exemple: accions de reurbanització i millora de carrers, places, parcs i zones verdes o creació d’horts urbans i d’àrees d’esbarjo de gossos)
  • Infraestructures i mobiliari urbà (per exemple: instal·lació de bancs, fonts o papereres, millora o instal·lació de l’enllumenat, creació o millora de carrils bici o instal·lació d’escales mecàniques).
  • Aplicacions o infraestructures tecnològiques (per exemple: desenvolupar aplicacions, programari i webs d’àmbit de districte o adquisició d’una impressora 3D).

Els projectes han de tenir un import d’entre 50.000 € i el 30% del pressupost assignat al districte – fins a un màxim de 2 M €.

A més, els projectes han de complir una sèrie de requisits: han de ser de competència municipal, han de respectar la normativa vigent, etc. Pots consultar aquests requisits a l’apartat de preguntes freqüents.

Si no tens clar si la teva idea pot convertir-se en un projecte d’inversió, consulta aquest document.

Recorda que el termini per presentar projectes finalitza el 27 de març de 2020.

Termini de presentació:
27.03.2020