Skip to Content

Convocatòria Cos Europeu de Solidaritat 2021
Convoca:
Comissió Europea
Descripció:

La Comissió Europea ha posat en marxa la primera convocatòria de propostes en el marc del nou Cos Europeu de Solidaritat 2021-2027. El Cos Europeu de Solidaritat dóna suport als joves que vulguin participar en activitats de voluntariat en diversos camps, des de l’ajuda a les persones en situació de necessitat fins al suport a actuacions mediambientals i de salut, ja sigui a la UE o fora d’ella.  

La prioritat d’aquest any serà la salut i mobilitzarà als voluntaris perquè treballin en projectes que es dediquin als reptes sanitaris, especialment l’impacte de la pandèmia de la COVID-19, i la recuperació dels països. 

Amb un pressupost específic de més de 1.000 milions d’euros per al període 2021-2027, el nou programa ofereix oportunitats a uns 275.000 joves perquè contribueixin a fer front a reptes socials i humanitaris participant com a voluntaris o creant els seus propis projectes solidaris. Per al primer any d’acció, es disposa de més de 138 milions d’euros. A partir del pròxim any, el programa també permetrà als joves participar en activitats de voluntariat d’ajuda humanitària a tot el món, de manera que contribueixin a fer front als reptes humanitaris a tercers països segurs i a donar suport a les activitats d’ajuda de la UE en aquests països. 

El nou Cos Europeu de Solidaritat dóna suport a les prioritats polítiques generals de la UE i facilita que les organitzacions i els joves es dediquin també a elles.

Es fa especial èmfasi en quatre aspectes: 

  • promoure la inclusió i la diversitat
  • fer que els projectes siguin més ecològics i fomentar un comportament responsable i sostenible des del punt de vista mediambiental entre els participants i les organitzacions participants
  • donar suport a la transició digital a través de projectes i activitats que impulsin les competències digitals, fomentin l’alfabetització digital i millorin la comprensió dels riscos i oportunitats de la tecnologia digital
  • potenciar la participació dels joves en els processos democràtics i el compromís cívic

A més d’aquests quatre àmbits d’intervenció, el programa tindrà flexibilitat a l’hora d’afegir prioritats anuals, per a poder dedicar-se a problemes urgents, com la salut aquest any. 

Per poder participar en el Cos Europeu de Solidaritat, les organitzacions han d’obtenir un segell de qualitat que certifiqui que duen a terme activitats solidàries de gran qualitat que s’atenen als principis, objectius i requisits de el programa. Qualsevol organisme públic o privat pot demanar finançament amb l’ajuda de les agències nacionals del Cos Europeu de Solidaritat, amb seu a tots els estats membres i en països no pertanyents a la Unió Europea associats a el programa (Islàndia, Liechtenstein, Turquia i la República de Macedònia de el Nord). A més, els grups de joves que s’hagin registrat al portal del Cos Europeu de Solidaritat poden sol·licitar directament finançament per a projectes solidaris desenvolupats i dirigits per ells. 

La present convocatòria de propostes abasta les següents accions del Cos Europeu de Solidaritat: 

-Projectes de voluntariat. Dates límit: 28/05/2021 i 05/10/2021 

-Voluntariat en equip en àmbits d’alta prioritat. Data límit: 05/10/2021 

-Projectes solidaris. Dates límit: 28/05/2021 i 05/10/2021 

-Segell de qualitat per a les activitats de voluntariat solidari. Es pot presentar en qualsevol moment 

-Segell de qualitat per al voluntariat en l’àmbit de l’ajuda humanitària. Es pot presentar en qualsevol moment 

Més informació

Termini de presentació:
28.05.2021