Skip to Content

Concurs Hip-hop per la Pau
Convoca:
Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)
Descripció:

El Concurs de Hip-Hop pretén fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís dels joves en l’àmbit de la pau.

A qui va dirigit?

En la modalitat 1, poden presentar candidatures els centres públics, privats concertats i privats autoritzats, o en tràmit d’autorització (sempre que compleixin el requisit d’estar legalment autoritzats en el moment de resoldre la convocatòria), d’ensenyament secundari obligatori, formació professional i de batxillerat de Catalunya.

En la modalitat 2, poden també presentar candidatures centres i entitats públiques o privades, sense afany de lucre, d’acció socioeducativa, culturals, juvenils o cívics domiciliats a Catalunya.

Característiques dels projectes:

– Les entitats participants han de presentar una peça de rap, de creació i interpretació pròpia, a través d’una composició audiovisual en format vídeo. El vídeo tindrà una durada màxima de 4 minuts, incloent-hi els crèdits.

– En la modalitat 1, el vídeo ha de ser realitzat i protagonitzat únicament per alumnes inscrits al centre.
En la modalitat 2, el vídeo ha de ser realitzat i protagonitzat per joves d’entre 12 i 25 anys vinculats al centre o entitat que es presenta a la convocatòria. En queden excloses les candidatures de la modalitat 2 que comptin
amb un participant que tingui més de 25 anys el dia que es compleixi el termini per presentar-les.
En totes dues modalitats, cal la participació activa de, com a mínim, tres persones, incloent-hi totes les que fan la gravació o que no surten en les imatges.

– Els versos han de ser de creació pròpia. Les bases o música instrumental poden ser de creació pròpia o d’ús lliure.

– Es poden presentar obres en l’idioma triat pels participants. Si aquest idioma no és el català, el castellà o l’anglès, serà imprescindible aportar una traducció escrita a una d’aquestes tres llengües.

– Les peces de rap presentades no poden haver estat premiades en concursos anteriors, però s’admeten obres gravades amb anterioritat a aquesta convocatòria, sempre que en compleixin tots els requisits.

– La composició ha d’estar vinculada a la cultura de la pau i, concretament, a una o diverses d’aquestes qüestions: la celebració de les diferències; la convivència en els espais urbans o escolars; crítica a la violència;
denúncia de violacions de drets humans; solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats,
o el paper dels i les joves en la construcció de la pau.

– L’obra es presentarà en suport digital i preferentment en format: .avi, .mp4, .ogm, dv, .mov, .qt, .3gp, .asf, .wmv, .mpg, .mkv.

Més informació i tràmit

Termini de presentació:
01.02.2021