Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Activitats internacionals

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats internacionals que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Greek National Agency for Erasmus+: Youth in Action (National Agency)
Lloc:
Grècia
Dates:
14-18 d'octubre de 2019
Tema:
Erasmus +
Data límit d'inscripció:
12.08.2019
Contacte:
tcaseminars@inedivim.gr
Descripció:

Aquesta formació té la intenció de donar una primera experiència positiva i positiva sobre el treball internacional de la joventut i motivar els participants a utilitzar el programa Erasmus + Joventut en Acció i, fins i tot, encara que no s’abordarà tant en detalls: el Programa del Cos Europeu de Solidaritat. Aquest objectiu resumeix tota la idea del seminari: donar una sensació, què significa treballar amb joves en un context internacional. Deixant de banda totes les explicacions i els coneixements, es tracta d’oferir un espai perquè els participants explorin l’avantatge de la “internacionalitat” a si mateixos.

Tens experiència com a treballadora / líder juvenil a nivell local i, no obstant, no has organitzat activitats internacionals de joventut dins del programa Erasmus +: Youth in Action (i els programes anteriors o els del Cos Europeu de Solidaritat)?

Voleu conèixer les oportunitats d’Erasmus + per a intercanvis internacionals de joves, activitats de voluntariat o projectes formatius per a treballadors joves?

Estàs en contacte amb joves o amb altres persones que es beneficiarien de participar en activitats internacionals?

Formes part d’una organització o grup informal nou en Erasmus + o voleu conèixer noves oportunitats d’activitats internacionals en aquest programa?

Si heu respost positivament a la majoria de les preguntes anteriors, quan aquest curs sigui per a vosaltres!

“Aperitiu” està dissenyat segons els objectius següents:

– Tastar l’aprenentatge no formal i intercultural

– Gaudir de la primera experiència intercultural de projectes joves

– Intercanviar activitats juvenils locals en el context internacional

– Explorar les possibilitats de suport disponibles per a les activitats internacionals de joventut que ofereix el programa Erasmus + Youth in Action

– Analitzar exemples de projectes qualitatius de joventut amb el suport del programa Erasmus + Youth in Action

– Veure com es pot beneficiar del context internacional en les pràctiques locals de treball dels participants. La xarxa d’agències nacionals per a la “Joventut en acció” organitza els TC de l’Aperitador cada any.

Trobareu un resum a http://www.salto-youth.net/Appetiser/.

Organitza:
Slovak National Agency for Erasmus + (National Agency)
Lloc:
Piešťany, República Eslovaca
Dates:
19-23 d'octubre de 2019
Tema:
Cos Europeu de Solidaritat
Data límit d'inscripció:
22.08.2019
Contacte:
matus.zibala@iuventa.sk
Descripció:

Aquesta activitat d’educació no formal se centra en la promoció per donar suport a la participació de participants desfavorits en projectes del Cos Europeu de Solidaritat (CES), fomentant i capacitant els treballadors de la joventut, els treballadors socials per iniciar projectes solidaris inclusius en el marc del Cos Europeu de Solidaritat.

L’objectiu de la formació “Cos d’Europa de Solidaritat per a Tothom” és fer que el programa CES sigui més inclusiu, accessible per als joves amb menys oportunitats. L’activitat s’adreça especialment a treballadors joves, treballadors socials i gestors de projectes que estan motivats per desenvolupar projectes futurs en el camp de la inclusió dins del programa CES, però també està obert a organitzacions amb experiència que estiguin interessades en explorar les possibilitats de CES.

Objectius

– animar a les treballadores de joventut a dur a terme projectes inclusius, a eliminar les pors i els obstacles per poder gestionar aquest tipus de projectes

– Proporcionar a les treballadores de joventut una millor comprensió de les persones amb menys oportunitats (conceptes clau en el camp de la inclusió)

– Adquirir coneixements sobre com tractar la inclusió en projectes CES

– Descobrir diferents possibilitats de treball inclusiu de la joventut en el marc del programa ESC

– Discutir i analitzar els reptes de les persones amb menys oportunitats en les activitats del CES

– Adquirir competències sobre com estimular el procés d’aprenentatge de joves amb menys oportunitats

– familiaritzar-se amb diferents eines d’inclusió, mètodes i enfocaments

– Intercanviar bones pràctiques sobre com els projectes inclusius poden afectar les vies personals dels grups destinataris

Organitza:
The Swedish Agency for Youth and Civil Society (National Agency)
Lloc:
Malmö, Suècia
Dates:
3-9 de novembre de 2019
Tema:
Erasmus +
Data límit d'inscripció:
31.08.2019
Contacte:
erasmusplus@mucf.se, andreea.maris@mucf.se
Descripció:

L’objectiu general de TYE – Eines per a intercanvis juvenils – és que els líders joves i els treballadors juvenils explorin, comparteixin i adaptin les eines que es poden utilitzar per millorar els seus projectes d’intercanvi de joves.

TYE està dissenyat segons els objectius següents:

● Augmentar la consciència dels processos i eines de grup que faciliten el desenvolupament de grups
● Desenvolupar competències en el disseny i la facilitació de tallers educatius
● Explorar eines que donin suport al procés d’aprenentatge, inclòs el debriefing i el reconeixement de l’aprenentatge.
● Explorar eines i models centrats en l’aprenentatge intercultural.
● Explorar com motivar la participació dels joves en totes les etapes d’un projecte d’intercanvi juvenil.
● Conèixer la manera de donar suport als joves durant la fase de seguiment d’un projecte d’intercanvi juvenil.

Perfil esperat dels participants

El curs de formació està dissenyat per a treballadores de la joventut, voluntàries i professionals, que treballen directament amb els joves i que:

● Tenen experiència en l’organització i / o participació com a membre de l’equip en un intercanvi internacional de joves;
● Han sol·licitat finançament de projectes d’intercanvi juvenil i està esperant una resposta o pràcticament per implementar un intercanvi de joves;

● He sol·licitat un projecte d’intercanvi de joves i ha estat rebutjat (i teniu previst sol·licitar-lo de nou).

Hauríeu de tenir un contacte directe amb joves que ja estiguessin implicats o que vulguin participar en un intercanvi internacional de joves.

Aquest curs de formació serà en anglès, sense possibilitat de traducció permanent. Per tant, us demanem que tingueu un bon nivell d’anglès (per poder entendre i comunicar-vos).

Els participants han de tenir almenys 18 anys.

Programa del curs
El programa del curs TYE es basa en les experiències passades dels participants i ofereix una gran varietat de tallers, sessions d’informació, activitats per millorar les pràctiques d’intercanvi de joves en utilitzar eines i mètodes. S’adjunta el programa provisional del curs.

L’Agència Nacional Sueca per a Erasmus + Joventut en Acció (MUCF) processarà les vostres dades personals segons GDPR i la política de privacitat de MUCF. La podeu trobar en suec aquí: https://www.mucf.se/sites/default/files/integritetspolicy.pdf