X

En temps de confinament, són moltes les associacions i col·lectius de joves que han decidit no aturar les màquines i seguir fent feina. Recollim a continuació algunes idees i iniciatives perquè l’associacionisme no es quedi en quarantena!

1. Fer feina introspectiva. Revisem-nos!

Una quarantena pot ser un bon moment per aturar-se i dedicar temps a allò que sovint no podem prioritzar. Fer una autodiagnosi de l’entitat n’és un bon exemple i llegir publicacions de temàtica associativa pot ajudar. 

I si voleu revisar-vos en democràcia interna i participació podeu estrenar aquesta nova eina del CRAJ! Durant els propers dient anirem publicant més eines d’autodiagnosi sobre diferents temàtiques aquí, no us ho perdeu!

2. Que no s’aturin les reunions i assemblees! 

Reunir-se és essencial per prendre decisions col·lectives. Però també ho podem fer a distància, veient-nos les cares, compartint documents i molt més, amb aplicatius com Jitsi, Zoom, Hangouts i més!

3. Revisar la nostra presència a la xarxa

No sempre trobem el temps per mantenir activa la web i les xarxes socials o per planificar-ne els continguts. Ara pot ser un bon moment, com també ho pot per ser revisar la presència de l’associació o col·lectiu a internet. Si voleu un cop de mà escriviu-nos a comunicacio@crajbcn.cat!

4. Participar o organitzar activitats virtuals i associatives

Aquest confinament també pot ser l’oportunitat per aprofitar el potencial de les noves tecnologies i adaptar les nostres activitats a aquest entorn. I si no en podeu organitzar, participeu a les ja existents. D’exemples en sobren! 

5. Participar a un grup de suport mutu

Des de l’inici del confinament moltes joves s’han organitzat per oferir, voluntàriament, suport a persones que en necessitin. Són moltes les xarxes de suport mutu que han sorgit i una opció pot ser col·laborar-hi. 

6. Decidir sobre Barcelona

La recollida de projectes pels pressupostos participatius de Barcelona continuarà oberta fins el 22 de maig. Aprofiteu el confinament per donar-hi voltes i presentar les vostres propostes! Aquí teniu més informació i com fer-ho.

7. I molt més! 

I per acabar, aquí van algunes idees més en forma de fil de Twitter, per seguir donant corda a l’associacionisme des de casa!