X

banner LGBTI

Arriba la 3ª Edició de la Formació en perspectiva LGBTI+ per a entitats juvenils, una formació pensada per fer dels nostres espais associatius llocs segurs i còmodes per a totes les joves independentment de la seva identitat i expressió de gènere i orientació afectivo-sexual.

Creus que podeu reproducir inconscientment l’LGBTIfòbia a les vostres trobades? Necessiteu abordar possibles agressions? Creieu que sou una entitat poc diversa? Si sou una entitat, col·lectiu o associació jove de Barcelona i aquest tema us interpela, no ho dubteu!

  • Data i horari: 18 i 25 de novembre i 2 i 9 de desembre de 2019 de 18 a 21h
  • Lloc: Espai Jove La Fontana (Sala Marieta, 1a planta)
  • Inscripcions: formació gratuïta fins exhaurir places. Cal inscripció a través d’aquest formulari.
  • Formadores: entitats especialistes en qüestions de gènere, sexualitat i discurs queer.

Sessió 1: Introducció al marc conceptual – AECS
Dilluns 18 de novembre a les 18h
Exposició dels conceptes bàsics de la diversitat afectivosexual i d’expressió i identitat de gènere, tractament de prejudicis, rumors, mites i estereotips sobre el col·lectiu LGBTI+, i trencament de tabús i resolució de dubtes. Les membres d’AECS exposaran les qüestions socials, psicològiques i físiques que afecten les persones LGTBI; així com els estereotips, mites i tabús que es poden trobar en l’àmbit sanitari.

Sessió 2: Les identitats LGBTI+, els espais i la interseccionalitat – SinVer
Dilluns 25 de novembre a les 18h
Sessió amb l’entitat juvenil Sinver destinada a analitzar com la identitat de gènere i/o la orientació afectivosexual condicionen l’ús dels espais tant físics com simbòlics i tant públics com privats per part de les persones que formen part del col·lectiu LGBTI+. Analitzarem a través de la nostra experiència personal quines relacions de poder establim amb l’entorn i com les identitats en formen part mitjançant el concepte «interseccionalitat».

Sessió 3: Què fem davant una agressió LGBTIfòbica? – Observatori Contra l’Homofòbia
Dilluns 2 de desembre a les 18h
Sessió destinada a pautar la nostra actuació davant un cas de LGBTIfòbia al nostre entorn. Quin és l’estat de la LGBTIfòbia a Catalunya? Què és la llei 11/2014? Quines entitats responen davant les agressions? Què podem fer personalment? L’Observatori Contra l’Homofòbia exposarà el seu recull anual d’agressions i explicarà com protocolaritzar les agressions a una entitat o a un acte públic.

Sessió 4: Aturem el bullying i l’assetjament entre menors – Conexus
Dilluns 9 de desembre a les 18h
Més de la meitat de les persones LGTBI han viscut situacions de bullying als àmbits educatius. Disposar d’eines i coneixements que permetin abordar aquesta problemàtica tant amb les persones agressores com amb les agredides que ho pateixen és d’especial importància per a tot tipus de centres i serveis en l’àmbit de l’educació, la salut o el jovent. L’Associació Conexus d’atenció, formació i investigació psicosocial està especialitzada en casos de bullying i ens ensenyarà a gestionar i prevenir situacions d’assetjament entre joves i menors.