X

Durant aquest 2019 el Centre de Recursos per les Associacions Juvenils celebrem el nostre 25è aniversari d’activitat: un quart de segle treballant i oferint suport al teixit associatiu juvenil de la ciutat.

El 21 de desembre del 1993 es va inaugurar el Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona i la seva posada en marxa va començar a l’abril del 1994. Així explicava Pedro de Haro (president del Consell de la Joventut de Barcelona 1994-1995):

“El fet de disposar a la ciutat d’un equipament que reforcés la tasca dels joves associats i de les joves associades i que esdevingués un facilitador de recursos, un espai de trobada, en definitiva: una eina important per tothom: les grans entitats, les associacions no tan grans i els innombrables grups i col·lectius de joves, havia estat una reivindicació històrica del teixit associatiu juvenil i del mateix CJB […].

Crec que és precisament aquesta suma de voluntats, de corresponsabilitat i de la voluntat del CJB d’exercir un principi de subsidarietat en el desenvolupament d’aquest servei a l’associacionisme juvenil, que ens va dur a engegar una de les primeres experiències de cogestió a la ciutat i obrir portes a realitats actuals del que ara anomenem gestió cívica.”

Durant aquests 25 anys d’història, el servei ha anat evolucionant i adaptant-se a les demandes i necessitats de l’associacionisme juvenil de la ciutat fins arribar a ser el Centre de Recursos per les Associacions Juvenils de la Ciutat de Barcelona tal i com és ara! 

En aquests anys, el CRAJ ha canviat d’ubicació (els seus inicis foren a l’equipament Transformadors, situat al carrer Ausiàs March 60 però al 2009 es va traslladar a l’Espai Jove la Fontana, al carrer Gran de Gràcia 190-192), ha canviat de nom (en els seus inicis s’anomenà Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona) i ha anat incorporant a allò que ofereix a les entitats cada vegada més varietat de serveis i suport. Si voleu conèixer més sobre què ofereix el CRAJ podeu consultar l’apartat “Tot el que oferim! de la pàgina web del CRAJ”.

I per celebrar que fem 25 anys i per seguir adaptant-nos a les necessitats i demandes de l’associacionisme juvenil, us anunciem que ja ens podeu seguir a Instagram! Podeu trobar-nos clicant a aquest enllaç o buscant-nos (@crajbcn).