Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar √©s una bona forma per con√®ixer altres realitats i maneres d‚Äôentendre el m√≥n. Per√≤, a banda del que ens ofereixen les ag√®ncies de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement s√≥n m√©s enriquidores i m√©s √ļtils per a la nostra formaci√≥.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Fundació Educació Solidària
Lloc:
A Mèxic, Senegal o Costa d’Ivori
Dates:
juliol o agost
Tema:
educació en el lleure
Data límit d'inscripció:
31.05.2017
Contacte:
albert.francoli@educaciosolidaria.org, 93 441 64 06
Descripció:

Què es pretén amb els camps d’estiu?

Els objectius principals són compartir, acostar-se a altres realitats i cultures, anar a aprendre, conèixer situacions educatives diferents i treballar en equip.

Qui els promou?

РA Catalunya: Fundació Educació Solidària.

РA Mèxic: Asociación Educación Solidaria en las Californias i Asociación Educca.

РA Senegal i Costa d’Ivori: Association Education Solidaire.

On es porten a terme?

РA Mèxic: a Tijuana, Ensenada i Mexicali.

РA Senegal: a Dakar, a Sam-Sam i Thiaroye (a prop de Dakar), a Sokone (al centre del país), i a Kabrousse (a prop d’Oussouye, a la regió de la Casamance).

РA Costa d’Ivori: a Daloa i a Abidjan.

Què s’hi fa?

Participar en activitats de lleure per a nois i noies, compartint amb els monitors locals la seva organització i desenvolupament.

Qui pot anar-hi?

Joves majors de 20 anys que volen dedicar una part dels mesos d’estiu a col·laborar en les activitats que Educació Solidària proposa.

Com ens preparem?

Educació Solidària organitza, conjuntament amb l’escola Adhara, un curs de formació on es comenten diversos aspecte sobre la Cooperació, reflexions sobre les relacions Nord-Sud, coses a tenir en compte abans, durant i després del voluntariat, què és la Fundació

Educació Solidària i en quins projectes participa, etc.

Finançament

Cada voluntari s’ha de finançar el seu viatge. Les entitats locals es fan càrrec de l’allotjament i la manutenció, tot i que en algun cas es demana una mínima contribució al voluntari.

I després?

Posteriorment a l’experiència de voluntariat, es porta a terme una darrera reunió de valoració i avaluació.

 

Organitza:
SCI bèlgica, SCI Catalunya i SCI França
Lloc:
Bèlgica
Dates:
entre el 03 i el 17 de Setembre, 2017.
Tema:
teatre de l'oprimit
Data límit d'inscripció:
31.05.2017
Contacte:
voluntariat@sci-cat.org
Descripció:

Es tracta d’un taller de dues setmanes de duraci√≥¬†sobre “El teatre de l’oprimit” Una t√®cnica de teatre amb l’objectiu de promoure el canvi social, animant a la gent a lluitar contra les injust√≠cies.

Els participants (voluntaris internacionals i els sol¬∑licitants d’asil) aprendran com crear escenes basades en les seves experi√®ncies i llavors convidaran¬†els espectadors a reaccionar davant les injust√≠cies representats i fer propostes d’accions per contrarestar-los.

Quan i on?

03-17 de Setembre, 2017.

Al camp, Vergnies-Bèlgica.

Darrera actuació a Brussel·les.

Qui?

Joves d’entre 16-30 anys d’edat.

Coneixements de francès requerit.

Voluntaris de Catalunya, Fran√ßa i els sol¬∑licitants d’asil que viuen a B√®lgica. Erasmus + programa.

Què?

Tema: “L’acc√©s als drets socials” El projecte ser√† supervisat per la companyia de teatre professional “Ebullici√≥” (ebullitiontheatre.org)

Participació lliure: allotjament, el menjar i el reemborsament de les despeses de viatge.

Organitza:
Bulgarian sports development association (NGO/Others)
Lloc:
Sofia, Bulgària
Dates:
entre l'1-9 d'agost de 2017
Tema:
esports, vida sana
Data límit d'inscripció:
31.05.2017
Contacte:
info@bulsport.bg
Descripció:

“La vitamina S” √©s un curs de formaci√≥ (TC) que s’ocupar√† de la import√†ncia de l’esport com a part de la nostra vida quotidiana, els beneficis de l’activitat f√≠sica, la vida sana i l’activitat f√≠sica. Tots aquests temes es centraran en el punt de vista dels joves treballadors experimentats, que tracta dels joves en el dia a dia i posaran en relleu com atraure els joves a ser m√©s activa i saludable que augmentar√† el seu estudi i la productivitat del treball.

Aquesta CT es durà a terme a Sofia, Bulgària.

Durada: 7 dies laborables complets activitats, 2 dies de viatge en el per√≠ode 01-09 d’agost de 2017. Els pa√Įsos involucrats en el projecte s√≥n els seg√ľents: Bulg√†ria, B√≤snia i Hercegovina, Gr√®cia, It√†lia, Portugal, Romania, Eslov√†quia, Espanya, Jordan un total de 37 participants (4 participants / per pa√≠s).

Objectius d’aprenentatge de la Trainning Course s√≥n:
– Per augmentar el coneixement i adquirir noves experi√®ncies en el costat atractiu de l’esport i la vida sana i les formes de promoure als joves;
– Aclarir els desafiaments de l’esport i la vida sana com a part de la vida quotidiana dels europeus;
– fomentar l’esport com una eina per a l’educaci√≥ pel que fa als continguts i metodologia, el proc√©s d’aprenentatge no formal i informal, l’aprenentatge i l’impacte en la comunitat local intercultural;
– Per crear una xarxa de professionals (l√≠ders juvenils, entrenadors esportius treballadors socials i formadors) que treballen amb joves amb baixos nivells d’activitat f√≠sica i la manca d’h√†bits de vida saludables i mitjan√ßant l’√ļs d’aquests instruments, per tractar de canviar les seves realitats.

El perfil dels participants:
РJoves / treballadors socials, entrenadors esportius / especialistes o líders juvenils actius dins de la seva organització;
– Estar motivat per desenvolupar les seves compet√®ncies en el di√†leg intercultural i l’Esport;
– Ja t√© experi√®ncia en el treball amb els joves, l’organitzaci√≥ d’iniciatives i projectes;
– Ser capa√ß d’actuar com un multiplicador a la nostra comunitat local, assegurant l’efecte nevades;
– Tenir experi√®ncia o preparar-se davant del TC amb exemples concrets sobre el tema de l’educaci√≥ a trav√©s de l’esport del seu treball amb els joves;
– Es comprometi a assistir durant tota la durada del curs;
– l’edat Preferible – 25+;
– Capa√ß de parlar en angl√®s, es requereix nivell b√†sic de coneixement de la llengua amb la finalitat que el participant es senti c√≤mode durant l’esdeveniment.

necessitats dels participants, connectats amb el tema:
– Capacitat per obtenir nous coneixements i habilitats en la promoci√≥ de l’activitat f√≠sica a trav√©s dels joves;
– Les noves eines i m√®todes a utilitzar en el seu treball amb els joves per tal de motivar-los a participar en l’activitat f√≠sica en l’esport i / o per mantenir la seva motivaci√≥ per a la participaci√≥;
– Intercanviar pr√†ctiques i idees amb especialistes d’altres pa√Įsos.

Organitza:
Lopselis
Lloc:
Kaunas, Lituània
Dates:
01/08/2017 ‚Äď 01/07/2018
Tema:
Infants
Data límit d'inscripció:
22.06.2017
Contacte:
E-mail: comunicacio@catalunyavoluntaria.cat Telf: 93 412 44 93
Descripció:
Les persones volunt√†ries donaran suport a les tasques di√†ries i activitats l√ļdiques en el centre Lopselis, principalment per a infants d‚Äôentre 0 – 7 anys. Els voluntaris/es SVE oferiran una gran oportunitat als infants de rebre atenci√≥ personalitzada, m√©s possibilitats d’aprenentatge, calidesa, activitat s creatives, etc. 11 mesos de projecte √©s un bon per√≠ode per especialitzar-se en aquest ambient i profunditzar en la comprensi√≥ de les necessitats dels nens, formes d’aprenentatge, habilitats parentals, per comprendre aquest problema social i les seves conseq√ľ√®ncies.
Organitza:
GAP Youth Association
Lloc:
Sanliurfa, Turquia
Dates:
Del 24 al 31 de juliol de 2017
Tema:
Persones Rfugiades
Data límit d'inscripció:
22.06.2017
Contacte:
E-mail: comunicacio@catalunyavoluntaria.cat Telf: 93 412 44 93
Descripció:
El projecte tractar√† de ben a prop el tema de les persones refugiades i l’educaci√≥. Es crearan espais per debatre propostes i estrat√®gies de millora innovadores per incloure als refugiats en el sistema educatiu. Els participants tindran l’oportunitat de veure exactament que fan les persones turques i les organitzacions internacionals per als refugiats, visitant les entitats seg√ľents: ‚ÄúAFAD Suru√ß Refugee Camp‚ÄĚ, ‚ÄúRET International Suru√ß and Harran Community Centers‚ÄĚ,‚Äú IMPR Eyyubiye Community Center‚ÄĚ, ‚ÄúDanish Refugee Council Community Centers‚ÄĚ i ‚ÄúInternational Blue Crescent Relief and Development Foundation‚ÄĚ.
Pàgina 1 de 212