Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
URBAN PROD
Lloc:
Marsella, França
Dates:
12 mesos (agost 2017-juliol 2018)
Tema:
audiovisual
Data límit d'inscripció:
31.07.2017
Contacte:
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

Urban Prod és una ONG especialitzada en creació de material audiovisual per promoure la participació civil entre la gent jove.

L’objectiu d’aquesta organització és utilitzar l’audiovisual per promoure la cultura, com eina de transformació social i d’educació no reglada. Una eina d’expressió, comunicació, que ajudi a promoure una participació major i més activa entre la població jove, i donar l’oportunitat d’utilitzar la cultura i ser els responsables del contingut digital que es pot trobar.

Les activitats de Urban Prod, en les quals participaria el voluntari/a, consisteixen en:

1) Facilitar tallers sobre els mitjans, periodisme ciutadà, cultura digital, vídeo i so.

2) Desenvolupar un Medialab –un laboratori ciutadà de producció, recerca i difusió de projectes culturals.

3) Producció de creacions digitals i audio-visuals.

4) Dur a terme formacions amb mètodes d’educació no reglada sobre eines digitals i cultura per organitzacions a l’àmbit social.

Amb aquest perfil, l’organització busca una persona activa, adaptable i amb iniciativa social, amb ganes d’aprendre i ganes de crear contingut digital propi. Aquí trobaràs més info sobre el projecte! Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea. L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte. Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel SVE.

Organitza:
Arcus Association
Lloc:
Manerba del Garda i Bedizzole (Itàlia)
Dates:
del 23 d'agost al 27 d'agost de 2017
Tema:
persones migrants
Data límit d'inscripció:
31.07.2017
Contacte:
irene.calzolari@hotmail.it
Descripció:

És un projecte ja aprovat dins del programa “Europa per als ciutadans”. Pretén lluitar contra l’estigmatització dels “migrants” i fomentar el diàleg intercultural. Es tracta d’un projecte ja aprovat pel Programa Europeu “Europa per als ciutadans”.

El projecte té com a objectiu lluitar contra l’estigmatització dels “migrants” i crear contrarells per fomentar el diàleg intercultural i la comprensió mútua.

El projecte, a través de seminaris, tallers i jocs esportius, s’adapta a aquestes iniciatives per millorar el diàleg multiètnic i ampliar la participació plena en la vida ciutadana i social de nacionals de països no comunitaris.

El projecte pretén compartir exemples concrets i pràctics d’expressió cultural que prevalgui sobre els prejudicis socials.

Els objectius del projecte són l’intercanvi de bones pràctiques (benchmarking) i eines per a la inclusió social i professional dels migrants i l’enfortiment de la cooperació entre els socis.

El programa d’activitats inclou: Es duran a terme tres reunions durant la setmana i un gran esdeveniment esportiu (vegeu l’annex del programa diari).

A través de les tres trobades: presentarem, compartirem i reflexionarem sobre les millors pràctiques (benchmarking) adoptades per les nostres pròpies comunitats, com es va esmentar anteriorment, sobre el gran tema de la inclusió dels migrants.

La tasca dels socis és recollir informació sobre totes les activitats que la seva comunitat, ciutat, país està duent a terme en aquest context.

Per exemple. Podeu presentar associacions que treballen al vostre territori, podeu organitzar un joc de rols relatiu al tema esmentat o coordinar debats guiats.

A través de l’esdeveniment esportiu, organitzem els Jocs Europeus, on la delegació d’associats desafiarà.

El programa preveu viatges culturals i vetllades animades de sopars i festes tradicionals

El nombre màxim de participants per grup associat és de 20, a partir dels 13 anys, per no limitar l’edat

L’allotjament es fa en famílies situades a la bonica localitat de Manerba del Garda, a l’estany de Garda, i a la bonica ciutat de Bedizzole.

L’allotjament, menjar i viatges locals seran abonats pel projecte. Els participants només han de pagar el seu viatge internacional. 

Organitza:
Centre Socioculturel Grand Nord
Lloc:
Niort, França
Dates:
11 mesos (11.09.2017-31.07.2018)
Tema:
organització d'esdeveniments, socio-culturals
Data límit d'inscripció:
01.08.2017
Contacte:
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

El voluntari/a treballarà a la Xarxa de Intercanvi Mutu de Coneixement (Network of Mutual Exchange of Knowledge).

Aquesta xarxa és un servei accessible a qualsevol persona interessada, sense importar edat, religió, professió o origen cultural. La idea és intercanviar coneixements i aprendre d’altres sense que hi hagi beneficis econòmics. La xarxa funciona en reciprocitat oberta.

L’altre part del temps, la persona voluntària treballarà en el departament de les famílies.

Les activitats consistiran en:

· Participar en l’activació de la Xarxa amb l’equip: valorar ofertes i demandes, organitzar intercanvis, comunicar sobre les activitats de la xarxa, rebre els participants…

· Participar a la vida diària al centre sociocultural: preparació i organització d’esdeveniments.

· Organitzar l’agenda del departament de les famílies.

· Desenvolupar un projecte propi.

· Participar en les activitats i formacions

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada. Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte. Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel SVE.

Organitza:
Saint - Sauveur High School
Lloc:
Redon, France
Dates:
Del 6 de setembre 2017 al 6 de juliol 2018
Tema:
Escola, europa
Data límit d'inscripció:
22.08.2017
Contacte:
E-mail: comunicacio@catalunyavoluntaria.cat Telf: 93 412 44 93
Descripció:

Projecte que es desenvoluparà en una escola i on la persona voluntària desenvolparà activitats amb els estudiants, relacionades amb la projecció europea i internacional del centre.

Organitza:
Giovani Senza Frontiera
Lloc:
Caserta, Itàlia
Dates:
8 mesos (10.10.2017-10.05.2018)
Tema:
dinamització d'un espai jove
Data límit d'inscripció:
15.09.2017
Contacte:
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

Giovani Senza Frontiera és una organització de joves, adults, i treballadors socials que promouen la ciutadania activa, la mobilitat, la cooperació internacional, la educació i el voluntariat.

Volen inclusió i participació transversal, creant espais de participació a la vida pública, per A què les persones mateixes donin respostes a les noves necessitats que es creen a nivell local, nacional i europeu.

Aquest projecte de llarga durada busca joves motivats, amb nocions bàsiques de mitjans digitals, pàgines web, xarxes socials i comunicació digital en general, per ajudar a promoure les activitats del Centre Juvenil Paguro.

Altres tasques dels voluntaris consistiran en cuidar de l’edifici – edifici que vol convertir-se en un Centre Juvenil EuroMediterrani-, i els seus espais, és a dir, el jardí on es poden cultivar i compartir la collita amb gent d’arreu de tot el món. Promoure el SVE i les oportunitats de Mobilitat amb Erasmus+ en escoles i espais públics, i estar a càrrec de la revista digital com a resultat de les activitats realitzades.

En aquest projecte en concret participaran dues persones de Catalunya i dues persones de Bèlgica.

Que s’ofereix al voluntari/a: La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert 275€) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte. Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel SVE.

Qui pot participar? Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 17 i 30 anys, que no hagin realitzat un SVE amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.

Pàgina 1 de 212