Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
LUMINO
Lloc:
Modra, República Eslovaca
Dates:
7-14 de març de 2018
Tema:
coaching
Data límit d'inscripció:
25.02.2018
Contacte:
anezivargova@gmail.com
Descripció:

L’estat actual de l’atur juvenil requereix un suport actiu als joves que necessiten diversos tipus d’orientació per superar el període de transició de l’escola al mercat laboral. 

No ens referim només a les altes taxes d’atur, sinó també a altres factors com els que abandonen l’escola primerenca, la manca de capacitat de recuperació, la manca de noves habilitats per a nous llocs de treball, la impossibilitat de pensar de forma crítica i exhaustiva.

Les darreres dècades han anat acompanyades de turbulències econòmiques, de globalització i, en aquests dies, també per crisis d’incertesa provocades per decisions i reptes polítics que sorgeixen de temes relacionats amb la migració i la informació que provenen dels mitjans de comunicació. Aquest és l’entorn on la generació anomenada “I” va créixer i es va preparar per entrar al mercat laboral.

El curs de formació “Y Guides” aborda aquests temes i ofereix un espai per equipar els joves amb capacitats de coaching joves i supervisar i donar suport a la seva orientació professional a la joventut mitjançant la millora de la seva capacitat de resiliència per facilitar la seva entrada al mercat laboral. El projecte està dissenyat per a l’intercanvi de bones pràctiques, proporcionarà als professionals de la joventut coneixements d’eines de coaching psicològics i, a més, pot crear noves associacions per a futurs projectes. Tot basat en tècniques didàctiques no formals amb suport de formadors.

A continuació, el projecte acollirà a 25 participants de 11 països (Eslovàquia, Grècia, Lituània, Itàlia, Àustria, República Txeca, Polònia, Portugal, Espanya, Xipre i Hongria) a la petita població petita de Modra, Eslovàquia al març de 2018.

Els participants tindran l’oportunitat de practicar simulacions, jocs de rol, construcció d’equips, coneixements, jocs de gel, debats plenaris i moltes altres activitats que se centraran en l’aprenentatge de l’aprenentatge i en l’educació entre iguals.
Durant la formació es desenvoluparan recomanacions, noves idees de projectes i aplicacions dins del programa Erasmus +.

Organitza:
Fundació Catalunya Voluntària i World Our Home
Lloc:
Rezekne, Letònia
Dates:
Del 7 al 13 de març de 2018
Tema:
treballadors juvenils
Data límit d'inscripció:
28.02.2018
Contacte:
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat (Lorena).
Descripció:

El principal objectiu del seminari és reunir a treballadors juvenils per debatre i intercanviar experiències relacionades amb el treball juvenil, el programa Erasmus+ i el seu impacte en el desenvolupament personal, socioeducatiu i professional dels i les joves. Es parlarà de com les entitats juvenils poden contribuir a la reducció de la xenofòbia, la intolerància i el racisme entre els i les joves. Durant aquest seminari s’utilitzaran diferents mètodes d’educació no formal: debats, presentacions, taules rodones, jocs, treball en equip, exercicis pràctics, visites d’estudi, entre d’altres.

 

Objectius:

-Conèixer altres entitats europees que treballen amb joves;

-Millorar les habilitats dels i les participants per planificar i implementar activitats i projectes en l’àmbit juvenil;

-Compartir eines per lluitar contra la discriminació, el racisme, la xenofòbia i l’exclusió;

-Proporcionar un espai per compartir reptes, idees, bones pràctiques en relació al treball juvenil;

-Fomentar el treball en xarxa i la creació de nous projectes en el marc del programa Erasmus+.

La formació estarà formada per 32 participants de Bulgària, França, Itàlia, Macedònia, Turquia, Romania, Croàcia, Grècia, Polònia, Portugal, Malta, i Catalunya.

Organitza:
Czekobanda
Lloc:
Adršpach-Teplice Rocks, República Txeca
Dates:
25 de maig al 3 de juny de 2018
Tema:
projecte de desenvolupament personal
Data límit d'inscripció:
28.02.2018
Contacte:
projects@czekobanda.eu
Descripció:

És vostè un treballador juvenil que busca la vostra manera futura i la seva inspiració en el camp del treball juvenil? Necessites un descans per reflexionar sobre el passat, la presència i planificar els teus passos futurs com a treballador juvenil?

Vine a trobar-ho On the Horizon! 8 dies de formació + 2 dies de viatge.
De tant en tant necessitem els moments per fer un descans, mirar i reflexionar sobre la direcció que ens dirigim. Ens plantegem preguntes existencials com: És realment el meu camí? Té algun sentit el que faig? Estic fent alguna cosa que m’agrada, ajuda el món i fa ús de les meves millors habilitats?

Hem preparat aquest curs de formació basat en la nostra experiència a llarg termini en la formació de treballadors juvenils. Veiem que sempre hi ha moments difícils per als treballadors joves, quan la seva motivació disminueix. Succeeix quan se senten cremats, mentre estan qüestionant les seves habilitats i habilitats. En aquella època, no saben què ha de ser la manera correcta. Creiem que aquest període és molt natural, i una forma de superar-lo és trencar, preguntar i cercar.

A l’horitzó, tindreu l’oportunitat de:
* reflexioneu sobre els vostres pensaments, la vostra experiència prèvia i els vostres punts forts
* (re) busca i (re) nom el teu potencial
* es va establir en el següent viatge vital amb renovada energia i visió real

Què experimentaràs?
* Centreu-vos en la vostra identitat i valors personals i professionals a través d’activitats experiencials, tècniques no verbals i reflexions
* Centreu-vos en el vostre cos per sessions quotidianes de ioga, tècniques corporals, caminant per la natura
* Desenvolupar habilitats necessàries per a una romeria
* Camineu com a pelegrí al bell paisatge txec i dormiu fora de les 3-4 nits
(Part d’aquest temps estaràs caminant sol i una nit, pots provar de dormir a la natura fora de casa)
* Reflexió sobre el passat, el present i el futur i compartiu la vostra experiència amb la foguera durant la peregrinació
* Mapeu la vostra visió utilitzant el concepte d’Ikigai (consulteu més avall)
* Donar i obtenir comentaris personals d’igual a igual
* Planifiqueu els vostres passos futurs i feu el vostre compromís
* Obteniu suport per als primers passos després del curs de formació (grups d’entrenament, amics)

Trobeu més informació a l’infopack o al nostre lloc web www.czekobanda.eu.

Organitza:
ARTKRUH
Lloc:
Prenčov, República Eslovaca
Dates:
11-20 de maig de 2018
Tema:
redacció de projectes
Data límit d'inscripció:
28.02.2018
Contacte:
info@artkruh.org
Descripció:

Formació que combina mètodes participatius de gestió de projectes i narració de contes. El seu objectiu és promoure l’emprenedoria entre els joves i oferir eines innovadores per a l’educació.
“La història és la clau” és un curs d’entrenament innovador de 8 dies per a joves treballadors amb especial èmfasi en la promoció de l’emprenedoria entre els joves de les zones rurals.

El projecte s’organitzarà a l’entorn natural del poble Prenčov a Eslovàquia, al costat de la ciutat de la UNESCO – Banská Štiavnica. El lloc ofereix l’experiència d’interaccions personals i socials més profundes i el sentit de pertinença a la comunitat en el medi rural. Tenim l’objectiu d’acollir 30 participants de 11 països.

Aquest projecte pretén preparar treballadors, formadors i facilitadors juvenils per promoure l’emprenedoria entre els joves i potenciar-los amb diversos mètodes centrats en l’autopresentació, presentació de productes propis, projectes o empreses.

La formació es basa en l’aprenentatge experiencial, i explorarem el mètode d’explicar històries que acompanyen als humans des dels temps més antics.

Com a estructura, utilitzarem la metodologia del projecte Dream dragon, centrada en el desenvolupament de projectes o empreses comunals sostenibles.

Organitza:
Erasmus+ Youth Netherlands (National Agency)
Lloc:
De Glind, Països Baixos
Dates:
13-16 abril 2018
Tema:
Erasmus +
Data límit d'inscripció:
28.02.2018
Contacte:
m.unger@nji.nl
Descripció:

Aquest curs de formació pretén donar suport al camp de la joventut per identificar i comprendre com es pot utilitzar el programa Erasmus +: Joventut en Acció per assolir un canvi i transformació social local desitjat.

Objectius
-Comprendre el valor i la posició d’una activitat Erasmus + Joventut en Acció com a eina dins d’un procés educatiu a llarg termini.
-Dissenyar un procés educatiu estratègic, a partir de les necessitats avaluades cap a l’impacte desitjat.
– Comprendre la funció de suport d’Erasmus + Joventut en Acció en processos educatius amb joves.
-Impressió cap a impactes concrets a nivell individual / organitzatiu / comunitari.
– Una millor comprensió del “com i per què” de l’anàlisi de necessitats.

Participants: perfil i número
– De 25 a 30 participants
– treballadors juvenils (professionals i voluntaris), líders juvenils i responsables de la presa de decisions en el camp de la joventut
– el curs està obert per als nouvinguts i els participants amb experiència en una determinada acció clau. El curs no està dissenyat per a joves treballadors amb àmplia experiència en Erasmus
+: Joventut en acció
– el curs està obert per a dos participants de les mateixes organitzacions (p. ex., un treballador juvenil i un membre de la junta directiva / decisió) per augmentar la possibilitat d’implementar l’estratègia desenvolupada a casa seva. Si voleu participar amb dos, si us plau, justifiqueu-ho al formulari de sol·licitud.

Necessitats identificades:
– Els projectes sota Erasmus +: Youth in Action no sempre provenen de les necessitats reals de la comunitat local.
– L’avaluació de les necessitats sol ser feta per la persona encarregada del projecte, sense incloure grups objectiu, companys, membres de la junta o altres grups d’interès.
– L’impacte dels projectes Erasmus +: els joves en acció és sovint limitat i no es controla a llarg termini.
– Erasmus +: els projectes de Joventut en Acció sovint són treballs addicionals / extra i no sempre estan relacionats amb els objectius i objectius educatius dels beneficiaris.

Inesperat impacte:
– Els participants podran utilitzar Erasmus +: Youth in Action com una caixa d’eines que contribueixi als objectius educatius de la seva organització i del seu treball diari. Els projectes Erasmus +: Joventut en Acció no són el producte final, sinó que són / poden formar part d’un inici local per al canvi i noves iniciatives locals.
– Els participants dissenyaran projectes provinents de necessitats identificades en la seva comunitat local i se centraran en resultats concrets i en un impacte a llarg termini (a nivell individual / organitzatiu / comunitari).

Pàgina 1 de 3123