Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Without Borders
Lloc:
Estonia
Dates:
a convenir
Tema:
persones refugiades
Data límit d'inscripció:
30.09.2017
Contacte:
hebayoussifm@gmail.com
Descripció:

Without Borders (Sense Fronteres) és una organització recentment established Estònia no governamental que treballa en la promoció del diàleg intercultural, els refugiats i les qüestions d’estat i de gènere dels migrants a les comunitats d’Europa i Orient Mitjà.

Sense Fronteres se centra en els programes de sensibilització i activitats que poden ajudar els joves, els refugiats i els migrants a Estònia i Europa per desenvolupar una millor comprensió de les creences, valors i cultures de les societats d’allotjament que estan vivint, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida de vista educatiu, cultural, social.

Sense Fronteres està treballant també en la creació de noves rutes per als estonians i la societat europea, especialment els joves cap a una millor comprensió d’altres cultures.

Sense Fronteres practicarà i donar suport a qualsevol esforç sistemàtic per implementar accions que faria contribuir al canvi i la millora de les condicions socials i polítiques generals que ajuden en la formulació de la comprensió mútua entre les societats i els migrants i refugiats d’allotjament.

Organitza:
“Let's move to the east of Athens”-E.A.S.T.
Lloc:
Grècia, Atenes
Dates:
a convenir
Tema:
esport
Data límit d'inscripció:
31.10.2017
Contacte:
vasilis.ntakouris@gmail.com
Descripció:

És un grup informal, voluntari de persones que viuen a l’oest d’Atenes, on hi ha una gran quantitat de les desigualtats socials en contrast amb l’àrea de l’est de la ciutat metropolitana d’Atenes (Attica).
El seu objectiu és estimular i donar suport als nens i joves a participar en esports o activitats físiques educatius provocant la seva pròpia transformació social moure del seu status adscrit a un nou estat assolit per si mateixos. (E.A.S.T).
Creuen que si els nens i joves participen en qualsevol tipus d’ambdós esports formals o informals i activitats físiques, que poden aprofitar una oportunitat única:
-Per mantenir-se físicament i mentalment, per fer front als problemes de pes i obesitat, per prevenir o reduir l’impacte de moltes altres condicions relacionades amb la salut i, al seu torn, no tenir considerables costos socials.
-Per interactuar i integrar-se amb altres grups socials, els resultats esperats realistes en la inclusió social i la integració, especialment per als grups marginats i desfavorits, com els immigrants i persones en risc de discriminació.
Aprendre a ser part d’un equip i acceptar el principi de joc net, així com per establir comportaments i estils de vida saludables.
-Per regular el comportament social i crear un sentiment de pertinença, que al seu torn condueix a un enfortiment de la democràcia.
-Per unir les persones, la creació de comunitats i la lluita contra les actituds de xenofòbia i racisme.
-Per crear cohesió i fer possible l’educació per a la democràcia a través de les experiències col·lectives i emocionals.

També creuen que l’esport voluntàri pot ajudar a desenvolupar competències importants per a la comprensió democràtica, la cooperació, la igualtat de gènere, lideratge i organització.
Els seus membres organitzen o participen com a voluntaris en tot tipus d’esdeveniments o activitats esportives, com ara esdeveniments en interiors o exteriors i formals o informals esportius, esdeveniments esportius, esdeveniments esportius de base recreatives, activitats físiques.
A més, promouem i desenvolupem voluntari en el sector de l’esport i l’activitat física.
Finalment, es promou la participació dels joves en totes les consultes, debats i processos de presa de decisions en el camp d’esports.

Organitza:
"Idee In Movimento"
Lloc:
Itàlia (Sicília)
Dates:
a convenir
Tema:
persones refugiades, participació a campanyes
Data límit d'inscripció:
31.10.2017
Contacte:
alabard7@hotmail.com
Descripció:

“Idee In Movimento” és una petita però extremadament activa associació cultural. Va néixer el 5 de juliol del 2015 gràcies a un grup d’amics joves i dinàmics. Es troben al petit poble de Giardini Naxos, la primera colònia grega de Sicília.

La seva badia, la badia de Naxos, és una de les més belles d’Itàlia. A una distància de 2 KM, a la part alta del mont Tauro, es troba la coneguda ciutat de Taormina, que va acollir el G7 els dies 26 i 27 de maig de 2017.

Estan involucrats en molts camps diferents:

Activitats i activitats esportives: creuen que l’esport és una poderosa eina d’inclusió social, creixement personal i millora de la salut.

A més, a través de la pràctica de l’esport, es poden transmetre valors crucials als atletes com la tolerància, el treball en equip, el respecte, l’autoestima, l’honestedat, l’equitat. Van dur a terme moltes activitats com tornejos esportius (Copa Don Bosco), “coincidències d’integració” entre refugiats migrants i persones locals, maratons de solidaritat;

  • Activitats recreatives: Es comprometen a crear espais d’agregació social a la nostra comunitat. Van organitzar activitats lúdiques tant per a joves com per a majors per tal d’enfortir els lligams socials a través dels seus esdeveniments (Torneig recreatiu com “Idee In Moviment 17″ i el torneig “Ace of Naxos”);
  • Voluntariat: dediquen molt de temps a ajudar a les persones més desfavorides i a recolzar els grups més fràgils de la nostra comunitat. Per exemple, han participat en la campanya de recaptació de fons contra la intimidació cibernètica “Fiori D’Azzurro”;
  • Activitats culturals i institucionals: un dels àmbits principals en què estàn implicats està representat per Cultura i Activitats Institucionals. Van organitzar diversos esdeveniments culturals com “Giardini di Versi e Prosa” per reconèixer els esforços dels artistes locals.

A més, també han organitzat debats entre experts i obertes al públic sobre temes contemporanis com “Brexit”.

Han col · laborat amb el important festival literari “Naxoslegge” el 2016. En particular, van tenir cura de l’organització de diversos esdeveniments culturals dedicats al tema del diàleg intergeneracional. A més, són especialment sensibles a la qüestió de la violència de gènere, cada any organitzen una sèrie d’activitats sobre el tema que impliquen l’escola i altres socis;

El projecte “Batticuore Giardinese”: entre el 2016 i el 2017, han col·laborat en el que consideren un dels nostres esforços més importants. El projecte “Batticuore Giardinese”, creat per Claudio Patinella, Mario Ianniello i Giuseppe Leotta, a través d’una reeixida campanya de recaptació de fons i gràcies a la participació de les institucions locals, va aconseguir l’important objectiu d’adquirir sis màquines de desfibril·lació que ara es troben a tot arreu Territori local.

Al llarg del projecte, les tècniques de primers auxilis i els mètodes d’ús de les màquines de desfibril·lació es van ensenyar lliurement a un grup de ciutadans locals. L’atac de cor és la primera causa de mort al món, estem orgullosos d’haver contribuït humilment a afrontar aquest problema;

  • Protecció del medi ambient: els importa molt el nostre entorn natural. Durant els anys han realitzat moltes activitats com a campanyes de sensibilització, neteja de platges i participen en la campanya de referèndums contra la perforació del mar que, malauradament, no va arribar a ser necessària.

Tenim una àmplia xarxa de contactes a nivell local i internacional. L’associació té 27 membres amb diferents coneixements i coneixements, la majoria d’ells són joves menors de 35 anys. Estan molt interessats en els projectes de la UE i estan buscant partners.

Organitza:
HyryHatchery
Lloc:
Són de Finlàndia
Dates:
a convenir
Tema:
a convenir
Data límit d'inscripció:
31.12.2017
Contacte:
katia.launchpad@gmail.com
Descripció:

Un grup informal de joves anomenats HyryHatchery de Finlàndia busquen una associació sòcia per a presentar projectes europeus.

HyryHatchery és part d’un programa anomenat llançament de Plataforma Incubació i rural gestionat per 4H Kuhmo, finançat pel líder GAL Living Kainuu d’una ONG.

Són gent oberta de ment, actiu, enèrgic i feliç que està interessada en viatges, cultures diferents i especialment els esports com el futbol. El seu lema és que tots són diferents però tenen molt en comú. Són novells en quan a la planificació de projectes, però han experimentat persones al nostre equip projectes de tipus europeu. En primer lloc, estaran encantats d’escapar Finlàndia algun lloc on faci calor, però poden parlar d’un intercanvi en dues parts també! 

Organitza:
Associazione Radio Incredibile
Lloc:
Itàlia (Grottammare, Ascoli Piceno)
Dates:
a convenir
Tema:
ràdio juvenil
Data límit d'inscripció:
31.12.2017
Contacte:
e.veroli@radioincredibile.com
Descripció:

Associazione Ràdio Incredibile és una ONG fundada el 2009 per un grup d’estudiants locals amb l’objectiu de promoure l’ús responsable i conscient dels mitjans de comunicació i promoure la inclusió social de les persones a través de la participació de les persones de totes les edats en les activitats de difusió de ràdio i tallers.

A més Ràdio Incredibile vol donar veu als que per raons físiques o logístiques estan exclosos i aïllats, com les persones amb discapacitat físicament, mentalment discapacitades o estan detinguts a la presó, estimulant el seu sentit d’autoestima, esperit d’equip, la creativitat i la participació.

Ràdio Incredibile és també una eina per a la comunitat local per promoure el coneixement de la regió de Marche i en particular per donar suport i fer visibles les comunitats ubicades a l’àrea de 2.016 del terratrèmol.

www.radioincredibile.com

Pàgina 1 de 3123