Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Urbana Mládež (Urban youth)
Lloc:
Zagreb, Croatia
Dates:
Octubre 2017
Tema:
dansa
Data límit d'inscripció:
31.07.2017
Contacte:
urbanamladez@gmail.com
Descripció:

Urbana Mládež (joventut urbana) és una organització sense ànim de lucre l’objectiu principal és la participació activa dels joves i el desenvolupament del seu potencial a través de l’educació no formal, la tutoria i suport. Estan organitzant la implementació de programes, projectes i activitats en el camp de la producció de vídeo, producció de música, l’esperit empresarial i l’emprenedoria social, la ciutadania activa i la democràcia, els mitjans de comunicació social, la cultura urbana, aficionats i l’esport recreació.

A través de tots els projectes que posem l’èmfasi en temes d’educació i augmentar l’ocupació, la prevenció de l’addicció i la supressió de la violència i els prejudicis. Solem treballar amb joves amb menys oportunitats.

Urbana Mládež té el seu estudi multimèdia anomenada PMP estudique consisteix en:
– Estudi de dansa al Centre de Cultura Dubrava on ensenyen breakdance i hip-hop classes de ball i varietat d’activitats recreatives a nens i joves. A mesura que el hip-hop i el breakdance és una cultura que ve del carrer del nostre grup objectiu principal és que els nens i joves amb menys oportunitats com hem descrit.
– Estudi de la música en el qual treballen amb músics de demostració en molts gèneres musicals com el hip-hop, pop, rock, folk, clàssica, etc. Producció de música com instrumentals, ritmes, la producció vocal, barreja i masterització. També eduquen jove en tot això camps amb eines i mètodes d’educació no formal.

El seu grup objectiu principal en l’estudi és també joves amb menys oportunitats. Els ajuden a trobar la seva passió i la raó de créixer en qualsevol gènere o de la secció de música. Els donen suport amb el disseny, implementació i promoció del seu treball, els seus projectes i la seva carrera.

– Secció de vídeo a la que treballen en la gravació de vídeo i edició de vídeo per als nostres projectes, estudi de ball, els nostres músics i membres, altres artistes, organitzacions i institucions.
– la secció de fotos en què treballen en sessions de fotos i edició d’imatges per als seus projectes, estudi de ball, els nostres músics i membres, altres artistes, organitzacions i institucions.

Actualment estan involucrats en Erasmus a Sèrbia anomenats 3M: Multimèdia multiplicadors de la Margins.Project que porta la potenciació tant als participants, així com a les comunitats vulnerables a través de l’adquisició d’habilitats de presa de fotografia i de vídeo i el foment de l’alfabetització mediàtica.

Urbana Mládež està actiu en;
– nivell local en el disseny i organització de projectes i esdeveniments al nostre barri i la ciutat. Col·laboren amb centres culturals, teatres, altres ONG i organitzacions, companyies i centres comercials.
– A nivell nacional en el disseny i organització de projectes i esdeveniments a nivell nacional en diverses licitacions públiques i en cooperació amb altres ciutats.
– nivell europeu amb una activa participació en el programa Erasmus, més programa.

Associació Urbana Mládež es guia pel principi de la joventut per a la joventut – els seus líders i membres són joves amb un fort desig de canvi en la comunitat per a una millor, aprendre junts i fer créixer les competències dels joves. Són actius en l’educació, la formació i l’execució de projectes que tinguin la intenció d’augmentar i desenvolupar coneixements, habilitats i actituds del jove. Urbana Mládež reuneixen entrenadors, experts i joves voluntaris amb totes les competències de nivell per contribuir activament al desenvolupament del potencial dels joves amb dimensió europea i la prosperitat de les comunitats locals.

Concretament tenen el següent projecte entre mans:

Training course “Erasmus dance connection”
Venue: Zagreb, Croatia
Date: 20.10 – 25.10.2017
Host organization: Urbana mladež (Urban youth)
www.urbanamladez.hr / facebook.com/urbanamladez
Més informació a Salto Youth: https://www.salto-youth.net/tools/otlas-partner-finding/project/erasmus-dance-connection.8088/

Organitza:
Centre d'Educació Sexual i Promoció de la Salut (Zentrum für Sexuelle Bildung und Gesundheitsförderung)
Lloc:
Àustria / Graz
Dates:
a convenir
Tema:
drets sexuals, educació sexual
Data límit d'inscripció:
04.09.2017
Contacte:
corinna.ortner@liebenslust.at
Descripció:

El Centre d’Educació Sexual i Promoció de la Salut (Zentrum für Sexuelle Bildung und Gesundheitsförderung) són una associació sense ànim de lucre fundada 2011 i amb seu a Àustria / Graz.

Estan a favor de l’educació i l’atenció de la salut sexual integral i moderna, amb atenció a la diversitat, la igualtat, els drets de gènere i la responsabilitat social. Estan treballant en projectes variats amb els aspectes clau de l’educació sexual i la promoció de la salut.

L’objectiu del projecte és desenvolupar aliances estratègiques per a un estil modern i sostenible de l’educació sexual amb enfocament en la diversitat i els mitjans de comunicació.

Amb aquest projecte volem fer front a les necessitats en matèria d’educació sexual dels joves i els seus cuidadors principals.

Per a l’educació sexual integral moderna sostenible i transferible volem crear una eina basada en web combinat amb entrenaments (per joves i multipliers-) i una “exposició” mòbil per implementar l’educació sexual i la promoció de la salut en diferents països d’Europa.

L’objectiu principal és la diversitat, la salut i la igualtat. Els drets sexuals i reproductius específicament impliquen “informació basada en la investigació científica”, “el dret a l’educació sexual integral” i “el dret a la salut sexual.”

Aquest dret s’ocupen de totes les persones i els projectes objectiu és fer que la igualtat d’oportunitats per a tothom per reclamar aquest dret.

Aquest projecte es basa en els interessos dels individus i pot ser modificat i adaptat als interessos del grup objectiu. Per poder realitzar el projecte amb alt nivell de sostenibilitat estan buscant socis en l’educació sexual i la promoció de la salut, i a més, experts en mitjans de comunicació, la comunicació, el disseny i els socis en la investigació i els estudis (exposició).

Organitza:
Without Borders
Lloc:
Estonia
Dates:
a convenir
Tema:
persones refugiades
Data límit d'inscripció:
30.09.2017
Contacte:
hebayoussifm@gmail.com
Descripció:

Without Borders (Sense Fronteres) és una organització recentment established Estònia no governamental que treballa en la promoció del diàleg intercultural, els refugiats i les qüestions d’estat i de gènere dels migrants a les comunitats d’Europa i Orient Mitjà.

Sense Fronteres se centra en els programes de sensibilització i activitats que poden ajudar els joves, els refugiats i els migrants a Estònia i Europa per desenvolupar una millor comprensió de les creences, valors i cultures de les societats d’allotjament que estan vivint, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida de vista educatiu, cultural, social.

Sense Fronteres està treballant també en la creació de noves rutes per als estonians i la societat europea, especialment els joves cap a una millor comprensió d’altres cultures.

Sense Fronteres practicarà i donar suport a qualsevol esforç sistemàtic per implementar accions que faria contribuir al canvi i la millora de les condicions socials i polítiques generals que ajuden en la formulació de la comprensió mútua entre les societats i els migrants i refugiats d’allotjament.

Organitza:
“Let's move to the east of Athens”-E.A.S.T.
Lloc:
Grècia, Atenes
Dates:
a convenir
Tema:
esport
Data límit d'inscripció:
31.10.2017
Contacte:
vasilis.ntakouris@gmail.com
Descripció:

És un grup informal, voluntari de persones que viuen a l’oest d’Atenes, on hi ha una gran quantitat de les desigualtats socials en contrast amb l’àrea de l’est de la ciutat metropolitana d’Atenes (Attica).
El seu objectiu és estimular i donar suport als nens i joves a participar en esports o activitats físiques educatius provocant la seva pròpia transformació social moure del seu status adscrit a un nou estat assolit per si mateixos. (E.A.S.T).
Creuen que si els nens i joves participen en qualsevol tipus d’ambdós esports formals o informals i activitats físiques, que poden aprofitar una oportunitat única:
-Per mantenir-se físicament i mentalment, per fer front als problemes de pes i obesitat, per prevenir o reduir l’impacte de moltes altres condicions relacionades amb la salut i, al seu torn, no tenir considerables costos socials.
-Per interactuar i integrar-se amb altres grups socials, els resultats esperats realistes en la inclusió social i la integració, especialment per als grups marginats i desfavorits, com els immigrants i persones en risc de discriminació.
Aprendre a ser part d’un equip i acceptar el principi de joc net, així com per establir comportaments i estils de vida saludables.
-Per regular el comportament social i crear un sentiment de pertinença, que al seu torn condueix a un enfortiment de la democràcia.
-Per unir les persones, la creació de comunitats i la lluita contra les actituds de xenofòbia i racisme.
-Per crear cohesió i fer possible l’educació per a la democràcia a través de les experiències col·lectives i emocionals.

També creuen que l’esport voluntàri pot ajudar a desenvolupar competències importants per a la comprensió democràtica, la cooperació, la igualtat de gènere, lideratge i organització.
Els seus membres organitzen o participen com a voluntaris en tot tipus d’esdeveniments o activitats esportives, com ara esdeveniments en interiors o exteriors i formals o informals esportius, esdeveniments esportius, esdeveniments esportius de base recreatives, activitats físiques.
A més, promouem i desenvolupem voluntari en el sector de l’esport i l’activitat física.
Finalment, es promou la participació dels joves en totes les consultes, debats i processos de presa de decisions en el camp d’esports.

Organitza:
"Idee In Movimento"
Lloc:
Itàlia (Sicília)
Dates:
a convenir
Tema:
persones refugiades, participació a campanyes
Data límit d'inscripció:
31.10.2017
Contacte:
alabard7@hotmail.com
Descripció:

“Idee In Movimento” és una petita però extremadament activa associació cultural. Va néixer el 5 de juliol del 2015 gràcies a un grup d’amics joves i dinàmics. Es troben al petit poble de Giardini Naxos, la primera colònia grega de Sicília.

La seva badia, la badia de Naxos, és una de les més belles d’Itàlia. A una distància de 2 KM, a la part alta del mont Tauro, es troba la coneguda ciutat de Taormina, que va acollir el G7 els dies 26 i 27 de maig de 2017.

Estan involucrats en molts camps diferents:

Activitats i activitats esportives: creuen que l’esport és una poderosa eina d’inclusió social, creixement personal i millora de la salut.

A més, a través de la pràctica de l’esport, es poden transmetre valors crucials als atletes com la tolerància, el treball en equip, el respecte, l’autoestima, l’honestedat, l’equitat. Van dur a terme moltes activitats com tornejos esportius (Copa Don Bosco), “coincidències d’integració” entre refugiats migrants i persones locals, maratons de solidaritat;

  • Activitats recreatives: Es comprometen a crear espais d’agregació social a la nostra comunitat. Van organitzar activitats lúdiques tant per a joves com per a majors per tal d’enfortir els lligams socials a través dels seus esdeveniments (Torneig recreatiu com “Idee In Moviment 17″ i el torneig “Ace of Naxos”);
  • Voluntariat: dediquen molt de temps a ajudar a les persones més desfavorides i a recolzar els grups més fràgils de la nostra comunitat. Per exemple, han participat en la campanya de recaptació de fons contra la intimidació cibernètica “Fiori D’Azzurro”;
  • Activitats culturals i institucionals: un dels àmbits principals en què estàn implicats està representat per Cultura i Activitats Institucionals. Van organitzar diversos esdeveniments culturals com “Giardini di Versi e Prosa” per reconèixer els esforços dels artistes locals.

A més, també han organitzat debats entre experts i obertes al públic sobre temes contemporanis com “Brexit”.

Han col · laborat amb el important festival literari “Naxoslegge” el 2016. En particular, van tenir cura de l’organització de diversos esdeveniments culturals dedicats al tema del diàleg intergeneracional. A més, són especialment sensibles a la qüestió de la violència de gènere, cada any organitzen una sèrie d’activitats sobre el tema que impliquen l’escola i altres socis;

El projecte “Batticuore Giardinese”: entre el 2016 i el 2017, han col·laborat en el que consideren un dels nostres esforços més importants. El projecte “Batticuore Giardinese”, creat per Claudio Patinella, Mario Ianniello i Giuseppe Leotta, a través d’una reeixida campanya de recaptació de fons i gràcies a la participació de les institucions locals, va aconseguir l’important objectiu d’adquirir sis màquines de desfibril·lació que ara es troben a tot arreu Territori local.

Al llarg del projecte, les tècniques de primers auxilis i els mètodes d’ús de les màquines de desfibril·lació es van ensenyar lliurement a un grup de ciutadans locals. L’atac de cor és la primera causa de mort al món, estem orgullosos d’haver contribuït humilment a afrontar aquest problema;

  • Protecció del medi ambient: els importa molt el nostre entorn natural. Durant els anys han realitzat moltes activitats com a campanyes de sensibilització, neteja de platges i participen en la campanya de referèndums contra la perforació del mar que, malauradament, no va arribar a ser necessària.

Tenim una àmplia xarxa de contactes a nivell local i internacional. L’associació té 27 membres amb diferents coneixements i coneixements, la majoria d’ells són joves menors de 35 anys. Estan molt interessats en els projectes de la UE i estan buscant partners.

Pàgina 1 de 3123