Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o bé, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca diària de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

icona-varis

Ofertes laborals

icona-voluntariat

Es busca voluntariat

icona-formacions

Formacions

icona-altres

Més recursos

Un estiu de cursos a l’Espai Sòcio-lingüístic

Descripció anunci:

La propera setmana Migra Studium posa en marxa les inscripcions per formar part dels cursos intensius d’estiu de l’Espai Sòcio-lingüístic. Totes les persones interessades en formar-ne part es podran apuntar del dilluns 18 al dimecres 20 de juny, de 10.00 a 12.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores a la seu de l’entitat (carrer Palau 3) a Barcelona. Es tracta, principalment, de cursos destinats a l’aprenentatge de les llengües catalana i castellana.

Els cursos s’imparteixen del 25 de juny al 26 de juliol i són possible gràcies a la xarxa de persones voluntàries de Migra Studium. Des de l’entitat entenen que el coneixement de les llengües del país és fonamental per ajudar en el procés d’acollida de totes les persones que s’hi adrecen. A més de les formacions, també s’organitzen excursions i visites culturals per conèixer millor diversos aspectes essencials de la societat d’acollida.

 • Cursos de català: Nivell Inicial amb el ‘Consorci per a la Normalització Lingüística’.
 • Cursos de castellà: Nivells 1, 2, 3 i 4, els quals equivalen de manera aproximada als nivells comuns A1 i A2 que proposa el Marc Europeu de Referència per a les llengües, establert pel Consell d’Europa 2009.
 • Cursos d’Alfabetització i Neolectors:  Especialitzats per a persones que no saben llegir ni escriure en la seva llengua materna.
 • Parelles lingüístiques: Es troben una vegada a la setmana per compartir conversa i avançar així en el coneixement de la llengua però també en la coneixença mútua entre les persones.
 • Grup de Dones: Es treballa en diversos nivells, normalment en petits grups d’alfabetització.

 

Entitat o associació:
Migra Studium
Telèfon:
934 120 934
Llegir més

Curs de dinamitzadors i dinamitzadores per la interculturalitat

Descripció anunci:

BCN Intercultural imparteix un curs que es farà al CIAJ (Raval) i a Espai Jove la Fontana (Gràcia) de dinamitzadors i dinamitzadores per la interculturalitat: Com podem promoure relacions i espais més  interculturals?

Quan?

Dates: Dies 3, 4, 5, 6 i 9 de juliol

Horari: De 17h a 20h

Lloc:

 • Dia 3: CIAJ (c. Sant Oleguer, 6)
 • Dies 4, 5, 6 Espai Jove La Fontana (c. Gran de Gràcia, 190)
 • Dia 9: CIAJ (c. Sant Oleguer,6)

A qui s’adreça?

El curs s’adreça a joves d’entre 18 i 30 anys. Es valorarà també (però en cap cas excloent):

 • Vinculació al teixit associatiu del barri, o a espais juvenils, en projectes relacionats amb la interculturalitat i la diversitat.
 • Estudis relacionats amb l’àmbit social.
 • Vinculació professional en l’àmbit social o experiència en tasques de dinamització, referents comunitaris, mediació, formació, educació, entre altres.
 • La trajectòria migratòria familiar o del propi jove.

El curs és gratuït però cal que t’inscriguis abans del 25 de juny a formaciointercultural@bcn.cat 

 

Entitat o associació:
BCN Intercultural
Telèfon:
-
Llegir més

“Associació o cooperativa?” Nova edició d’aquest taller de TJ i Coòpolis

Descripció anunci:

El proper dimarts 26 de juny Torre Jussana i Coòpolis realitzaran la segona edició del  taller gratuït “Projecte col·lectiu: Associació i/o cooperativa?” dirigit a iniciatives i projectes per als quals encara no s’ha decidit quina forma jurídica s’adoptarà i a associacions que es plantegen iniciar un procés de conversió a cooperativa.

El taller es realitzarà al Centre Cívic Barceloneta (c. Conreria, 1-9), de 17 a 20 h.

Formulari d’inscripció (És necessari registre!)

La sessió anirà a càrrec d’Helena Casellas, tècnica de Torre Jussana i de Pere Ribas, tècnic de Coòpolis. Els dos equipaments municipals han engegat un espai de treball conjunt per tal de desenvolupar iniciatives que permetin millorar la relació entre associacions i cooperatives i contribuir a que els diferents projectes col·lectius que es generen a la ciutat coneguin les diferències entre aquestes dues formes jurídiques.  

Durant la sessió es descriuran les característiques d’ambdues formes jurídiques i s’aprofundirà en els aspectes jurídics, participatius, organitzacionals, laborals i econòmics.

També s’abordarà com plantejar la transformació d’una associació en una cooperativa i quins passos cal seguir, així com en quin moment i a partir de quins supòsits és adequat plantejar-ho.

Taller obert “Projecte col·lectiu: Associació i/o cooperativa?”

 • Dia: Dimarts 26 de juny
 • Hora: de 17 a 20 h
 • Lloc: Centre Cívic Barceloneta (c. Conreria, 1-9)
 • Formulari d’inscripció (És necessari registre)

 

Entitat o associació:
Torre Jussana
Telèfon:
932 564 118
Llegir més

Formacions sobre aprenentatge intercultural i vulneracions de drets humans

Descripció anunci:

El 19 i el 21 de juny SETEM Catalunya organitza, juntament amb d’altres entitats que es dediquen al voluntariat internacional, dues sessions formatives sobre aprenentatge intercultural, vulneracions de drets humans per part de les empreses transnacionals i sobiranies.

Dimarts 19 de juny:

 • Aprenentatge intercultural. Com ens comuniquem en contextos multiculturals des del privilegi blanc, amb Ala Krinitsyna, experta en conflictologia i cultura de pau.
 • Taula rodona amb ACP, IAP, SCI i SETEM, entitats amb llarg recorregut en l’àmbit del voluntariat internacional i l’Educació pel Desenvolupament..

Dijous 21 de juny:

 • Vulneracions de drets humans i laborals a les cadenes globals de subministrament, centrada en la indústria electrònica, tèxtil i del cuir a la Índia i Filipines. Amb Alba Trepat, representant d’Electronics Watch, impulsora del Mobile Social Congress i de la campanya Make ICT Faire i Campanya Roba Neta de SETEM Catalunya.
 • Sobiranies com a alternativa al sistema capitalista i les injustícies globals. Perspectiva de les lluites camperoles a l’Amèrica Llatina. A càrrec de David Palau, membre de SETEM Catalunya.

Més informació i inscripcions: http://www.setem.org/blog/cat/catalunya/nova-formacio-eines-per-apropar-se-al-sud-de-manera-critica

Formació Eines per apropar-se al sud amb una mirada crítica

 

Entitat o associació:
SETEM Catalunya
Telèfon:
934 415 335
Llegir més

III Escola d’Estiu de l’Economia Solidària

Descripció anunci:

Fa algunes setmanes us vam anunciar el lema de l’Escola d’Estiu 2018, Aprendre a Cooperar, i ara, presentem el programa!

Com ja us vam anunciar, la sessió inaugural tindrà lloc a Barcelona, concretament a la sala d’actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Avinguda Drassanes 3-5), sota el títol “Educació al llarg de la vida. Una aposta de l’economia solidària”. L’educació  no es dóna només a escoles i universitats sinó que ens acompanya al llarg de tota la vida. Podem trobar respostes a necessitats de formació i educació en els cercles més propers,  en la comunitat o en el món del treball, entre d’altres. Si l’Economia Social i Solidària vol ser una alternativa real i transformadora davant l’actual model social i econòmic, depèn d’una educació crítica i emancipadora vinculada a la comunitat i present els diferents àmbits i etapes de la vida.

Un cop donat el tret de sortida, us presentem les sessions descentralitzades de l’escola:

 • 30 de juny a Cafè de Mar de Mataró (c/ Santa Rita, 1). Economies feministes: esbrinant com posar la vida al centre de l’economia. Què ens proposa l’economia feminista? I l’economia de les cures? Quins punts en comú i debats tenen amb l’economia solidària? Aquesta sessió  proposa un abordatge molt pràctic per donar eines de com incorporar pràctiques d’economia feminista i de les cures en les nostres organitzacions. Compartirem experiències concretes des de la gestió de recursos humans, mesures de corresponsabilitat, feminització de sectors econòmics o per transversalitzar la perspectiva de gènere a l’activitat econòmica. Tractarem de resoldre dubtes i inquietuds de les persones i organitzacions assistents. Des de les cures, l’afecte i l’estima, no podíem acabar d’altra forma que amb un bon vermut al sol.
 • 5 de juliol a l’Antiga Caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell ( C/ Batllevell, 31). Construir drets des de l’Economia Solidària. Autoocupació col·lectiva, drets laborals i Economia Social i Solidària. Com posar al centre de l’Economia les persones i els seus drets? En aquesta sessió abordarem les pràctiques i principis de l’Economia Social i Solidària com a eina i motor per a la construcció de projectes socioeconòmics que ho facin possible. Posarem sobre la taula iniciatives que busquen fer efectiu el dret a la formació i a treballar dignament com a mecanisme imprescindible, en el model econòmic actual, per fer efectius altres drets: renda, prestació social, regularització administrativa,… I fer-ho des de l’autoorganització, l’autogestió, l’equitat, la participació directa, la democràcia i la complicitat amb l’entorn veïnal, social i, si s’escau, institucional.
 • 6 de juliol a les 18h a l’Ateneu Terrassenc (Pg del Vapor Gran 39, Passatge B) de Terrassa. Mitjans de comunicació i economia solidària. Què poden fer els mitjans de comunicació per avançar cap a l’economia solidària? En aquesta sessió reflexionarem sobre la gestió dels mitjans a partir dels principis de l’ESS així com el seu rol en la difusió d’aquests. Plantejarem reptes relacionats amb el periodisme, la participació i l’arrelament al territori, el finançament i les diferents maneres amb què els mitjans vetllen per la seva independència i sostenibilitat econòmica. També compartirem diferents maneres de fer dins l’economia solidària i del sector cooperatiu en específic, i posarem fil a l’agulla per resoldre inquietuds i fer propostes d’intercooperació.
 • 12 de juliol a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll (c/de les Vinyes, 1). Migracions i Economia Solidària: reptes i realitat. A través de l’estudi fet per l’Associació MigrESS “Una economia solidària per a tothom?” i d’experiències properes i concretes de col·lectius de migrants i des de l’acció comunitària, volem crear una nova mirada a la seva realitat socioeconòmica des de la perspectiva de l’Economia Solidària.  Finalment, volem obrir un debat obert al voltant de la qüestió “Volem una Economia Solidària intercultural que sigui una eina contra el racisme?”
 • 11 de juliol a les 18.30h al Poble Sec (c/Blai, 34, baixos). Procomú digital i Economia Solidària: Com construim i compartim des de les nostres iniciatives. Què són les llicències lliures? Quins continguts puc compartir sota aquestes llicències? Quins tipus hi ha? Totes les iniciatives de la XES generen continguts (webs, material gràfic, documents, …) però poques han fet una reflexió sobre com comparteixen aquestes dades.
 • 13 de juliol a Magatzem de l’Economia Solidària (c/de les Moreres,119) a El Prat de Llobregat. Cultura Coop: de la cultura que coopera al cooperativisme cultural. Què entenem per Cultura Cooperativa? Com pot l’economia solidària potenciar altres formes de fer i gaudir de la cultura? Quines solucions pot aportar el cooperativisme a les problemàtiques socioeconòmiques dels i les treballadores culturals? Com articulem la Cultura Cooperativa? Presentació de la “Guia de cooperativisme cultural”.

Ens espera un estiu ple d’aprenentatges col·lectius!

escolaestiueconomiasolidària

 

Entitat o associació:
Xarxa d'Economia Solidària (XES)
Telèfon:
661 508 895
Email:
info@xes.cat
Llegir més
Pàgina 1 de 9712345...102030...Última »