Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o bé, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca diària de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

Ofertes laborals

Es busca voluntariat

Formacions

Més recursos

Escola d’Estiu 2019: “Drets col·lectius, feminismes i diversitats: vulneracions, resistències i construcció d’alternatives”.

Descripció anunci:

Un dels grans objectius del CIEMEN és la difusió de coneixement a favor d’una comprensió més global dels drets col·lectius dels pobles. L’entitat aposta per tres vies per a fer-ho: els mitjans de comunicació —amb el diari digital Nationalia com a recurs principal—, les conferències i la seva oferta formativa.

L’Escola d’Estiu és la culminació d’aquesta tercera via. Durant dues setmanes, ofereix a les persones que hi participen un programa plural de ponències, taules rodones, tallers i visites amb experts —tant del món acadèmic com de l’associatiu— en la temàtica dels drets dels pobles, amb una perspectiva democràtica, de drets i de gènere.

L’Escola d’Estiu 2019 arriba a la seva quarta edició. Aborda les interseccions entre els drets col·lectius (sobretot, però no només, dels pobles) i els drets de les dones des d’una perspectiva històrica i de present, crítica i heterodoxa, i en clau de diversitat.

El món modern i contemporani, configurat a partir de l’ascens i expansió del capitalisme sustentat sobre el patriarcat ja prèviament hegemònic, es configura en un context d’atac a moltes col·lectivitats, de no reconeixement dels seus drets i d’imposició de models uniformitzadors. Aquest procés, paradoxalment, té lloc en paral·lel amb l’ascens de l’humanisme i, posteriorment, de la il·lustració, i de les nocions de llibertat i progrés que hi són sovint associades, que en alguns casos són el germen de les resistències i contestacions que provaran de transformar-lo fins als nostres dies.

En el marc d’aquesta modernitat ambivalent, doncs, sorgeixen i es mantenen múltiples situacions de vulneració de drets col·lectius i de les dones a tots els nivells, però també algunes escletxes des d’on es poden generar alternatives emancipadores.

L’Escola mostrarà les claus d’aquest procés per afavorir-ne una millor comprensió, facilitar la interiorització de la vinculació entre unes vulneracions i altres i, també, contribuir a la cerca d’eines i mecanismes alternatius de resistència i transformació des dels drets dels pobles, els drets de les dones i els feminismes, amb mirades complementàries des d’àmbits tan diversos com l’ecologia, la llengua, les migracions, la música, l’economia o els moviments LGTBI.

A qui s’adreça?

No hi ha una limitació específica: s’hi pot inscriure qualsevol persona interessada a aprofundir en el coneixement dels drets col·lectius, dels drets de les dones, els feminismes i la diversitat, i de les interrelacions entre ells. No obstant això, els continguts de l’Escola d’Estiu estan orientats sobretot a estudiants universitaris i a persones que treballen en el tercer sector. També forneix d’eines útils a professionals d’àmbits com el periodisme, l’ensenyament o l’administració.

A banda d’aquests perfils, l’Escola d’Estiu ofereix sis beques a persones provinents de pobles i nacions sense estat d’Europa i la Mediterrània.

Programa

Us podeu descarregar el programa en els enllaços següents:

Coordinació acadèmica

Elena Ferreiro, David Forniès i Antoni Trobat són personal tècnic del CIEMEN, especialitzats en diversitats socials i nacionals, responsables de la coordinació del programa formatiu de l’entitat i de la gestió dels projectes d’Educació per al Desenvolupament. L’Escola d’Estiu compta amb l’assessorament d’un consell format per Antoni EstradéMariona LladonosaMontse López Amat i Albert Noguera.

Organització: CIEMEN
Informació sobre la inscripció:

Des d’ara fins el dilluns 25 de juny (inclòs).

A través del formulari on line que trobareu a:

http://www.ciemen.cat/cursos-i-seminaris/escola-estiu-ciemen-2019/

Altra informació rellevant:

Preu: 200 euros (públic general) / 180 euros (socis del CIEMEN, estudiants i menors de 25 anys). Les persones que s’inscriguin abans del 31 de maig gaudiran d’un descompte del 10% sobre aquests preus.

Llengua: Castellà-90% / Català-10%

Certificat d’assistència per a les persones  que assisteixin a un mínim del 80% de les hores del curs.

L’Escola d’Estiu del CIEMEN és una activitat reconeguda oficialment pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Activitat subvencionada per l’Agència Catalana de Cooperació i l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Més informació: Inscripcions
 
 
Entitat o associació:
CIEMEN
Telèfon:
934 443 800
Llegir més

Escola Feminista d’Estiu 2019

Descripció anunci:

>> PROGRAMA PROVISIONAL #EFE2019 *NO MIXT

Aquest any, ens hem proposat treballar les xarxes feministes per viure en llibertat, per fer front al feixisme, al racisme, i a l’antifeminisme que està ressorgint a la societat.

>>Divendres 14 de juny:

– 17.30h Benvinguda de l’escola i presentació de l’exposició ‘Preses de Franco’.

– 19h. RESISTÈNCIES FRONT L’EXTREMA DRETA
Com ens posicionem i què podem fer davant l’ofensiva misògina, racista, homòfoba i neoliberal de l’extrema dreta?
Amb Hora Bruixa Justa Revolta i Solidaritat Rebel

Festa: Anem a La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, a VisibLES III Festival de Cultures Lesbianes

>> Dissabte 15 de juny

– 10h. QUÈ ÉS L’AUTODEFENSA FEMINISTA?
En parlarem des de diverses perspectives.

– 11.30h ELS NOSTRES COSSOS, LES NOSTRES VIDES
La llibertat i la gestió dels nostres cossos des de les experiències vitals de l’avortament, lesbianisme, identitats no binàries, capacitats diverses i sexualitats dissidents.

– 17h. PROJECCIÓ CURT + DEBAT AMB LES DIRECTORES ( Marta Nieto i Marga Almirall). “La carcajada de la medusa” coordinat per la Mostra Internacional Films de Dones

– 18h. LA LLIBERTAT I LA RESISTÈNCIA. Conversa entre Fina Birulés i Tània Verge.

Festa: Anem a La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, a VisibLES III Festival de Cultures Lesbianes

>> Diumenge 16 de juny

– 10h. TALLER D’AUTODEFENSA FEMINISTA. (No queden places)

– 10h. TALLER DE RESISTÈNCIA NO VIOLENTA

– 11.30 ULTRADRETA EN EXPANSIÓ: La internacionalització de la resistència. Experiències col·lectives de Brasil, Xile, Nicaragua, Itàlia, Algèria… Amb: Marea Verde Barcelona Nicas Catalunya El Aleteo Desequilibrado entre d’altres

Aperitiu vermut i cloenda de l’escola.

Per tenir una previsió de l’aforament, ens ajudarà si ens indiques a quins tallers/activitats vols participar: https://forms.gle/chzyW1wJQmUKrBtU8

 

Entitat o associació:
Escola Feminista d'Estiu (EFE)
Telèfon:
696 723 839
Llegir més

Curs estiu’19. Acompanyament emocional i dinàmica de grups

Descripció anunci:

Amb Miquel Àngel Alabart i Eva Martínez Pardo

Aquest curs té com a objectius adquirir estratègies i actituds bàsiques del treball emocional en el context educatiu en la seva dimensió grupal. Experimentarem diferents tècniques i recursos d’acompanyament emocional, de comunicació i de dinàmica de grups, tot relacionant-les amb la seva aplicació en casos conflictius. A partir d’una mirada respectuosa i àmplia, coneixerem elements bàsics sobre les emocions, l’autoestima, l’enfocament sistèmic de les relacions, la resolució de conflictes… i explorarem diverses formes d’acompanyar i gestionar les relacions en els grups.

El curs tindrà una base vivencial a partir de la qual es comentaran i debatran els conceptes i es relacionaran amb l’aplicació de tècniques específiques en grups.

Adreçat a: mestres, persones educadores i acompanyants vinculades a la infància.

Continguts del curs:

 • Educació, emocions i autoestima.
 • L’expressió d’emocions i la connexió amb les necessitats pròpies.
 • Recursos per acompanyar la vivència de les emocions.
 • Prevenció i provenció: un model de gestió dels grups.
 • Comunicació assertiva.
 • Elements dels enfocaments sistèmics útils per a l’aula.
 • Resolució de conflictes.
 • Les conductes disruptives: possibles causes i intervenció.

 

Entitat o associació:
Associació Arae per a la Promoció de l'Aprenentatge
Telèfon:
938 861 555
Llegir més

“Del conflicte al bullying. Mirada restaurativa i Cercles de Paraula”

Descripció anunci:

Amb el títol “Del conflicte al bullying. Mirada restaurativa i Cercles de Paraula”, la nostra sòcia Mireia Parera farà una xerrada dins del currículum del curs triennal en facilitació de grups.

Parlarem sobre #AssetjamentEscolar de la mà de la nostra sòcia Mireia Parera, qui ha treballat en profunditat aquesta temàtica. Les dinàmiques de poder sempre estan presents en les relacions i és part del que ens ajuda a diferenciar els #conflictes, les #discriminacions i el #bullying.

Identificar aquestes diferències i saber com atendre les diverses situacions que ens podem trobar, no només en el context escolar, és part del que es compartirà en aquesta conversa. També es treballarà l’aportació que fa la #MiradaRestaurativa en la gestió de les violències, així com presentar el Cercle de Paraula, una pràctica per guanyar consciència de les dinàmiques dins de grups i que dóna eines per poder-les treballar.

La xerrada constarà de dues parts: la primera es retransmetrà en directe a través de la nostra pàgina de Facebook. La segona part, per motius de protecció de dades, no quedarà enregistrada en vídeo ni se’n farà streaming; en aquesta meitat es projectarà un vídeo enregistrat en un dels projectes de Fil a l’agulla dins una escola, on es podrà observar com es posa en pràctica el Cercle de Paraula. Hi haurà espai per compartir reflexions, preguntes o dubtes.

La xerrada es farà el dijous 6 de juny, de les 17 a les 19 hores. Serà a la Sala Polivalent de l’Espai ECOS en el carrer Casp, 43 (Barcelona). L’espai està obert a tothom qui hi vulgui assistir, amb preferència per l’alumnat de l’Escola Fil i de la Escuela del Instituto de Trabajo de Procesos.

Aquesta xerrada s’emmarca dins del programa del curs triennal de facilitació de grups. Un curs d’especialització, proposta conjunta entre la Escuela del Instituto de Trabajo de Procesos i l’Escola Fil de la nostra cooperativa. En les activitats del currículum educatiu hi ha prevista la participació d’expertes que ens puguin compartir el seu saber i coneixement en temes diversos.

 

Entitat o associació:
Fil a l'Agulla
Telèfon:
654 070 358
Llegir més

Gestió de les agressions en els espais activistes

Descripció anunci:

El 19 de juliol farem una càpsula formativa especialitzada: “Gestió de les agressions en els espais activistes”. Donarem formació teòrica i eines pràctiques per gestionar de forma més sostenible aquesta mena de violències.

Coneixeu la imatge del graffiti? Es tracta de la icònica fotografia d’Alfred Eisenstaedt a Nova York el dia 14 d’agost del 1945. Una imatge que ha estat icona del romanticisme, en realitat, plasma l’agressió masclista que Greta Zimmer va viure a mans de George Mendosa.

En els darrers temps, hi ha hagut un augment de la sensibilització entorn a les violències de gènere i més específicament a les agressions sexuals, masclistes i sexistes. Cada cop més, es visibilitzen conductes així i hi ha més consciència de la importància que té que no quedin impunes. En aquest marc, moltes organitzacions, col·lectius, assemblees i grups activistes estan gestionant aquesta mena de violències buscant formes pròpies de justícia. Alhora, sabem que la gestió col·lectiva de les agressions és complexa i dolorosa, especialment quan les persones implicades són properes.

Des de Fil a l’agulla volem aportar el nostre granet de sorra al procés d’aprenentatge col·lectiu. Facilitar i acompanyar la gestió de les agressions masclistes és una de les feines que desenvolupem. Amb aquesta càpsula volem posar a disposició el nostre marc i la nostra experiència amb l’anhel que us pugui ser útil per a abordar aquest tema o per donar suport al que ja esteu fent des dels espais d’activisme per a gestionar aquestes situacions. Els continguts que abordarem són:

 • Perspectiva de gènere. Violències sexuals i masclistes. Factors que hi intervenen.
 • La gestió emocional i la cura de les persones i les relacions.
 • La identificació i detecció.
 • Mesures d’intervenció: la mirada restaurativa i l’enfocament sistèmic.

Ens enfocarem en la presa de consciència vers les dinàmiques de poder i les violències sexuals i masclistes, l’acompanyament emocional, la mirada restaurativa, l’enfocament sistèmic i el paradigma de la facilitació orientada a processos. Els exercicis aniran encaminats a donar suport a la pràctica i realitat de les persones assistents.

 • Data i horari: 19 de juliol de les 10 fins les 14 hores i de les 15:30 a les 18:30 hores (7 hores).
 • Lloc: Lleialtat Santsenca, a la sala 01.
 • Formadores: Anna Espadalé i Laura Marbiol.
 • Preu: 60 euros per a persones provinents de col·lectius que estiguin en aquest moment gestionant alguna agressió o que el seu àmbit d’acció política hagi estat la gestió de les agressions masclistes. 80 euros per a la resta de persones.

Per a inscriure’s a la càpsula cal omplir aquest formulari Inscripcions a la formació “Gestió de les agressions en els espais activistes”

La matrícula es farà per ordre d’inscripció. Podeu llegir la normativa aquí: Normativa inscripcions formacions Fil a l’Agulla

 

Entitat o associació:
Fil a l'Agulla
Telèfon:
654 070 358
Llegir més
Pàgina 1 de 13612345...102030...Última »