Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pret√©n ser una eina m√©s per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o b√©, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca di√†ria de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicaci√≥ abans d’enviar-nos el vostre anunci.

Discursos i delictes d’odi

Descripció anunci:

Aquest curs pret√©n donar eines pr√†ctiques per l’acci√≥. Curs virtual per identificar, intervenir i prevenir l’odi des de la societat civil.

Programa:

Unitat 1. Com recon√®ixer els delictes i el discurs d’odi? Eines per a la seva identificaci√≥:

1. Qu√® s√≥n els delictes d’odi?

 • Definici√≥ operativa
 • Com recon√®ixer un delicte d’odi

2. Qu√® √©s el discurs d’odi?

 • Definici√≥ i components
 • Com recon√®ixer el discurs d’odi
 • Pot el discurs d’odi constituir un delicte d’odi?

3. An√†lisi del discurs d’odi: causes, mecanismes i propagaci√≥

 • Qu√® s’amaga darrere d’odi?
 • Qui genera el discurs d’odi? Com es difon?

4. L’impacte de l’odi a l‚Äô√†mbit individual, comunitari i social

Unitat 2. Marc legal dels delictes i el discurs d’odi

1. Marc universal

 • Introducci√≥ al sistema universal de protecci√≥ dels drets humans
 • Mecanismes convencionals
 • Mecanismes extraconvencionals

2. Marc regional

 • El Consell d’Europa
 • L’Organitzaci√≥ per a la Seguretat i la Cooperaci√≥ a Europa (OSCE)
 • La Uni√≥ Europea

3. Marc espanyol

Unitat 3. Actuant contra l’odi

1. El paper de la societat civil en la prevenci√≥ i intervenci√≥ contra l’odi

2. Eines per prevenir l’odi

 • La sensibilitzaci√≥ i l’educaci√≥
 • El poder i impacte de les contra-narratives

3. Eines d’intervenci√≥ contra l’odi

 • La manca de den√ļncies en l’√†mbit de la discriminaci√≥ i els delictes d’odi: causes i conseq√ľ√®ncies
 • Estrat√®gies contra la invisibilitat dels delictes d’odi: la import√†ncia de deixar const√†ncia i denunciar
 • Mecanismes espec√≠fics contra el discurs d’odi
Entitat o associació:
IDHC - Institut de Drets Humans de Catalunya
Telèfon:
93 119 03 72
Llegir més

Curs sobre (re)integració

Descripció anunci:

Aquest curs explora i proposa diversos mitjans per apropar i construir ponts entre els diferents enfocaments sobre la (re)integraci√≥, l‚Äôestabilitzaci√≥, la seguretat comunit√†ria, la resili√®ncia i els seus grups destinataris (per exemple, els excombatents, els repatriats, els refugiats, els despla√ßats interns, els nens alliberats de forces i grups armats i els joves en situaci√≥ de risc) amb la finalitat de promoure solucions duradores, estabilitat, desenvolupament econ√≤mic local i la (re)integraci√≥ de diferents grups en les seves comunitats receptores o d’acollida.

Organització:
 
Centre de Recursos Internacional per la Pau de Barcelona Transition Internacional
 
Programa del curs:
 
Generalment els diferents projectes de (re)integraci√≥, autosufici√®ncia i seguretat comunit√†ria transcorren de forma paral¬∑lela. Aquest fet tendeix a crear m√©s divisions en les comunitats receptores o d’acollida i sovint els projectes no s√≥n sostenibles. Hi ha per exemple programes espec√≠fics per menors no vinculats amb programes de reintegraci√≥ per adults que poden minvar les possibilitats d‚Äôaprofitar els recursos existents en benefici de joves, que sovint romanen desatesos. La majoria de programes estan molt centralitzats i no responen adequadament als contextos locals, ni a l’autonomia dels actors locals per planificar, executar i fer seus aquests processos.

Aquest curs explora i proposa diversos mitjans per apropar i construir ponts entre els diferents enfocaments sobre la (re)integraci√≥, l‚Äôestabilitzaci√≥, la seguretat comunit√†ria, la resili√®ncia i els seus grups destinataris (per exemple, els excombatents, els repatriats, els refugiats, els despla√ßats interns, els nens alliberats de forces i grups armats i els joves en situaci√≥ de risc) amb la finalitat de promoure solucions duradores, estabilitat, desenvolupament econ√≤mic local i la (re)integraci√≥ de diferents grups en les seves comunitats receptores o d’acollida. El curs explora com respondre a les noves realitats i teories sobre la (re)integraci√≥ i la prevenci√≥ en els conflictes actuals, la radicalitzaci√≥, el reclutament i la desmobilitzaci√≥ de grups extremistes, la sostenibilitat dels processos de reintegraci√≥, etc. Finalment, el curs presenta un plantejament innovador anomenat ‚ÄúReintegraci√≥ i Seguretat de Base Comunit√†ria‚ÄĚ (CBRS en angl√®s) per la planificaci√≥ de programes de (re)integraci√≥, integraci√≥, resili√®ncia i seguretat comunit√†ria m√©s integrats en el context i alhora impulsats per la comunitat.

Objectius:

Els participants estaran millor equipats per avaluar les especificitats en diferents circumstàncies i entorns de planificació, per elaborar respostes programàtiques informades i coherents, i per coordinar i dur a terme programes socioeconòmics de (re)integració i de seguretat comunitària juntament amb les comunitats receptores de manera coherent i contextualitzada. Els objectius generals del curs són:

 1. Establir una entesa comuna sobre els diferents enfocaments dels programes de (re)integració, alliberament i reintegració de menors, resiliència, reducció de la violència a les comunitats, seguretat comunitària, joves en situació de conflicte i també per construir ponts entre els participants provinents d’aquests diferents sectors;
 2. Adquirir les eines per avaluar eficaçment les dinàmiques i les circumstàncies locals per la planificació en zones no segures;
 3. Aprendre a dissenyar i adaptar actuacions com ara els programes de CBRS impulsades des de l’entorn local i de forma participativa;
 4. Adquirir les eines per posar en pr√†ctica una programaci√≥ CBRS des de l‚Äôentorn local que incorpori els seg√ľents aspectes: la informaci√≥, l‚Äôassessorament i els sistemes de derivaci√≥, l‚Äôassist√®ncia espec√≠fica per la(re)integraci√≥, el desenvolupament econ√≤mic local, els ajuts socials i el desenvolupament, la seguretat i la gesti√≥ dels arsenals d’armes petites i lleugeres;
 5. Aprendre a abordar les q√ľestions transversals que inclouen: la informaci√≥ p√ļblica, les persones amb discapacitat, la gesti√≥ dels recursos naturals, la capacitat de resposta en q√ľestions de g√®nere i d’edat, la sensibilitat al conflicte, i el desenvolupament de noves capacitats especialment per als prove√Įdors de serveis locals;
 6. Estudiar modalitats d’execuci√≥ i altres processos de supervisi√≥ i avaluaci√≥ innovadors impulsats per la comunitat receptora o d’acollida.

El curs està adreçat als responsables governamentals d’indrets on els programes de (re)integració són rellevants; a la societat civil i altres actors en aquells indrets, al personal de les Nacions Unides, dels instituts d’investigació, d’altres organitzacions internacionals i als donants que presten assistència a aquests processos.

Descripció del curs.

Més informació sobre el curs, inscripció i preu de matrícula

Entitat o associació:
Centre de Recursos Internacional per la Pau de Barcelona Transition Internacional
Telèfon:
---------
Llegir més

Formació: Projectes europeus per a ONGs

Descripció anunci:

La Unió Europea, sovint percebuda com un ens llunyà i complicat, inverteix molts esforços en ser propera als ciutadans i les organitzacions i els ofereix gran quantitat d’oportunitats per dur a terme els seus projectes.

El curs ‚ÄúProjectes europeus per a les ONG: programes i participaci√≥‚ÄĚ presenta aquestes oportunitats d‚Äôuna forma propera i d√≥na les eines per a que les organitzacions puguin fer, de forma independent, els primers passos per apropar-se a la realitat Europea i a les seves oportunitats.

Més concretament, té com a objectius:

 • Explicar la realitat i el funcionament europeus

 • Revisar el Marc de finan√ßament plurianual actual

 • Exposar els principals programes i l√≠nies de finan√ßament per a ONG

 • Mostrar els passos per presentar i gestionar un projecte europeu

 • Donar a con√®ixer les vies de participaci√≥ de les ONGs catalanes a Europa.

Destinataris:

Aquest curs va dirigit a tècnics i directius d’organitzacions del tercer sector amb coneixements previs en la formulació de projectes i interessades en apropar-se a Europa. Es tracta d’un curs que comença des d’una perspectiva força general però que es va concretant per tal de donar indicacions i eines als seus participants per a que puguin aplicar aquests coneixements en el seu dia a dia, durant el curs i també un cop aquest finalitzi.

Professorat:

 • Cristina Mont, Directora Executiva de MAC Partners, consultora en projectes europeus.
 • Albert Segura, Soci de MAC Partners, expert en pol√≠tica europea.
 • Albert Sorrosal, expert de la Comissi√≥ Europea

Programa del curs:

Informació sobre la inscripció:
 • Les inscripcions estan obertes des d’avui fins al¬†3 de maig.
 • A trav√©s del web:¬†http://www.ciemen.cat/cursos-i-seminaris/projectes-europeus-per-a-ong-3/
Entitat o associació:
Ciemen
Telèfon:
93 444 38 00
Llegir més

Curs: L’avaluació participativa com a metodologia d’aprenentatge a les organitzacions del Tercer Sector Social

Descripció anunci:

El disseny i la implementació de processos d’avaluació és, cada cop més, una necessitat i una demanda a les organitzacions socials i laborals. Des d’alguns posicionaments teòrics -que expliquem en aquesta proposta formativa- l’avaluació no només serveix per a mesurar el grau d’assoliment dels objectius d’una organització; sinó que representa també una oportunitat per a desenvolupar aprenentatges individuals i organitzacionals durant el mateix procés avaluador.  

 • Organitzaci√≥: Col¬∑legi d‚Äôeducadores i educadors socials a Catalunya.
 • Programa del curs: Descarregueu-vos la fitxa completa del curs.
 • A c√†rrec de:¬†
  • H√©ctor D. N√ļ√Īez L√≥pez,¬†educador social i pedagog. M√†ster en Investigaci√≥ Educativa i doctor en Ci√®ncies de l‚ÄôEducaci√≥ per la UAB. 7 anys d‚Äôexperi√®ncia laboral en doc√®ncia universit√†ria i investigaci√≥. 7 anys d‚Äôexperi√®ncia laboral com a educador social. Membre de la Sociedad Iberoamericana de Pedagogia Social (SIPS).
 • Informaci√≥ sobre la inscripci√≥:
  • Col¬∑legiats/ades i/o amics/gues del CEESC:¬†50 ‚ā¨
  • No col¬∑legiats/ades: 70 ‚ā¨
  • Persones aturades i/o pensionistes:¬†55 ‚ā¨
 • Altra informaci√≥ relevant:
  • Certificat:¬†les persones participants en aquest curs rebran una vegada finalitzi l‚Äôactivitat un certificat d‚Äôassist√®ncia.¬†Per tenir dret a aquest certificat cal haver assistit, com a m√≠nim, al 80% de l’activitat formativa.
  • 50% de descompte¬†per a col¬∑legiades i amigues del CEESC a l’atur.
Llegir més

La incidència política des de les ONG i els moviments socials

Descripció anunci:

Curs organitzat per Enginyeria Sense Fronteres i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, que ofereix una caixa d’eines per afrontar el disseny i implementaci√≥ de processos d’incid√®ncia pol√≠tica, amb un enfoc de g√®nere i basat en drets humans.

Aquest curs, organitzat conjuntament per Enginyeria Sense Fronteres i per l’Institut de Drets Humans de Catalunya, t√© com a objectiu servir de base per a que una persona individual o organitzada en un col¬∑lectiu disposi d’una metodologia b√†sica i d’una caixa d’eines per afrontar el disseny i implementaci√≥ de processos d’incid√®nciap ol√≠tica en el context actual, amb un enfocament de g√®nere i basat en drets humans.

Es treballaran els processos impulsats per les organitzacions de la societat civil per reclamar la realitzaci√≥ d’un o diversos drets humans.

Programa

 • Unitat 1. La incide√®ncia pol√≠tica des de l’enfocament estrat√®gic de G√®nere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)
 • Unitat 2. Disseny d’un proc√©s d’incid√®ncia pol√≠tica
 • Unitat 3. Canals i mecanismes establerts i autogenerats d’incid√®ncia pol√≠tica

Curs impartit en castellà.

Entitat o associació:
Enginyeria Sense Fronteres
Telèfon:
93 302 27 53
Llegir més
P√†gina 1 de 5912345...102030...√öltima ¬Ľ