Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o bé, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca diària de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

Col·labora amb Ludàlia – Acompanyament

Descripció anunci:

Necessitem dos joves (noi o noia) majors d’edat actius amb ganes de relacionar-se amb persones amb discapacitat intel·lectual per l’activitat de DISCO! (sala “B”) a la que assisteixen una mitja de 100 joves amb discapacitat.
Tenim un equip d’educadors i un coordinador, necessitem que els voluntaris ens ajuden a la taquilla de la disco.
L’horari es de  5 a 7 de la tarda. Diumenges cada 15 dies.
Oferim formació en l’àmbit de la discapacitat. I formar part d’un equip d’educadors engrescat i amb molta experiència en el sector.

Entitat o associació:
Fundació Ludàlia
Telèfon:
932 131 756
Llegir més

Camps de Treball Vies Braves

Descripció anunci:

Els camps de treball Vies Braves són una activitat innovadora on els joves es converteixen en experts en el medi marí i participen en la seva conservació.

Què són?

Són activitats de voluntariat on cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural…) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu.

Els joves conviuen plegats durant 2 setmanes amb l’objectiu de realitzar projectes i serveis en la comunitat que els acull. 

Per saber-ne més, consulteu aquí.

Com són?

Els camps de treball Vies Braves són innovadors i divertits, fomenten la cooperació i el desenvolupament personal i, a la vegada, a través de l’esnòrquel (busseig amb tub) es pot conèixer, descobrir i conservar la costa catalana.

Els participants aprenen un munt de coses que els convertiran en divulgadors que informen i ajuden a la resta d’usuaris de la costa a gaudir del medi fent un ús respectuós i adient del nostre entorn.

Les activitats principals es realitzen a través de l’esnòrquel a una franja de mar costanera, abalisada i protegida per part del projecte Vies Braves. Entre les diverses tasques que es duen a terme destaquen:

  • La creació d’un vídeo on els participants són els actors, directors i guionistes
  • L’observació i la identificació d’espècies amb l’ús de la plataforma Natusfera.
  • La organització d’una jornada de neteja marina.
  • La participació en jornades de formació (ecologia, zoologia, primers auxilis, etc.).

Entre les moltes altres activitats que es fan, no falten les de lleure!

Qui ho organitza?

Els camps de treball Vies Braves són idea i creació de Xatrac i també participa en la seva organització Anèl·lides, serveis ambientals marins.

Les dues entitats compten amb un equip professional amb personal titulat en biologia, oceanografia i lleure, amb experiència i motivació per fer, d’aquest camp de treball, una activitat inoblidable amb valors com el respecte, l’empatia, el treball en equip, el pensament crític i, sobretot, la diversió!

Amb la col·laboració de Vies Braves, l’Ajuntament de Sitges, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Llançà i el Centre d’Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona.

Entitat o associació:
Xatrac.Org
Telèfon:
info@xatrac.org
Email:
670 293 265
Llegir més

Espai de la infància – Coordinadora d’entitats del Poble-Sec

Descripció anunci:

L’Espai de la infància de la Coordinadora d’Entitats del Poble-Sec cerca persones voluntàries pel projecte socioeducatiu amb infància en risc.

L’Ei! té diferents projectes; tant un Centre Obert amb nanos bàsicament de primària en diferents grups o espai amb persones adolescents amb necessitat de reforç escolar.

Entitat o associació:
Espai de la Infància
Telèfon:
933 248 538
Llegir més

La Fundació Joan Salvador Gavina cerca voluntàries

Descripció anunci:

La Fundació Joan Salvador Gavina cerca dues persones voluntàries per a acompanyament i suport a activitats i tallers per a infants i/o adolescents.

Se sol·liciten persones voluntàries per a fer acompanyament i suport a les activitats dinàmiques i tallers dels grups d’infants o adolescents. Persones amb capacitat empàtica, inquietud social i amb ganes de treballar en equip. La persona voluntària s’incorporarà a l’equip pedagògic de l’entitat.

Horaris: Entre 2 i 3 hores setmanals en horari de tarda.

Entitat o associació:
Fundació Joan Salvador Gavina
Telèfon:
93 442 66 83
Llegir més

Es busca voluntariat per la biodiversitat al Solsonès

Descripció anunci:

El Grup de Natura Solsonès promou BioSol, un projecte participatiu pel seguiment de la biodiversitat al Solsonès.

Es busquen voluntaris i voluntàries per ajudar a aportar dades sobre les espècies i els hàbitats del Solsonès. Es tracta d’una iniciativa del Grup de Natura Solsonès, que permetrà tenir més informació sobre tendències poblacionals de les espècies i la qualitat dels hàbitats. Compta alhora amb el valor d’augmentar l’interès social en el patrimoni natural, apropant la ciencia a la ciutadania; es tracta, de fet, d’un projecte volgudament participatiu, obert a tota persona o col·lectiu amant de la natura.

Les persones participants a BioSol aprenen sobre les espècies i sobre les metodologies, així com d’un model de treball en xarxa, entre els grups de voluntariat i les entitats col·laboradores. El Grup de Natura Solsonès, membre del Centre d’Estudis Lacetans, coordina el projecte al que convida col·lectius com els de les persones aficionades a la fotografia, estudiants, excursionistes o amants de la natura.  

Com  implicar-se? 

Des de fa 15 anys el  Grup de Natura Solsonès ha realitzat estudis de flora i fauna a la comarca que els han permès identificar quins són els elements prioritaris que cal monitoritzar perquè manca informació. Existeix una planificació dels mostrejos a realitzar al llarg de l’any.

Qui ho desitgi pot formar part d’un dels grups, i  rebre una formació relacionada amb la metodologia adequada per cada element. Enguany es realitzarà el seguiment d’hàbitats com els prats de dall, les vernedes i hàbitats aquàtics, o algunes coves de l’Alt Solsonès, amb la finalitat d’afinar la cartografia. També es necessitaran voluntaris i vountàries per identificar espècies de flora com la peònia de muntanya (“Paeonia officialis”) i el coralet (“Berberis vulgaris”), les vernedes als rius o les molleres calcàries, i espècies de fauna com la perdiu xerra, el mussol pirinenc, el lliró gris, o la llúdriga (amb fototrampeig).

En alguns casos els censos estan fixats a un dia concret, mentre que altres cada persona voluntària els pot realitzar en el moment que desitgi.

El Grup de Natura Solsonès coordina el procés, garantint els accessos respectuosos al medi, la metodologia i demanant permisos en els cas de les espècies protegides. Recullen les dades i la informació es passa a les bases de dades oficials dels serveis de flora i fauna. Es tracta d’una informació complementària a la d’altres seguiments, molt localitzada al Solsonès.

Un projecte per fer-se donant ambiental

BioSol dóna continuitat a la tasca realitzada pel GNS, obrint-se a la participació de persones i entitats al Solsonès, per tal d’enfortir i difondre el coneixement de la biodiversitat a la comarca. També es pot col·laborar amb BioSol a través de la campanya Donant Ambiental, donant suport econòmic a les despeses relacionades amb els materials necessaris i la coordinació.

El GNS, juntament amb el Centre d’Estudis Lacetans i el Centre Tecnològic del Solsonès, també està treballant en un  portal per donar visibilitat al patrimoni cultural i natural de la comarca. Es poden conèixer les característiques del  projecte i donar-hi suport a través de Donant Ambiental.

Entitat o associació:
Grup Natura Solsonès
Telèfon:
Llegir més
Pàgina 1 de 3912345...102030...Última »