Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pret√©n ser una eina m√©s per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o b√©, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca di√†ria de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicaci√≥ abans d’enviar-nos el vostre anunci.

‚ÄúOh my Goig‚ÄĚ, un recurs audiovisual per l‚Äôeducaci√≥ sexual

Descripció anunci:

Des del CRAJ volem compartir-vos la proposta que han fet des del programa de televisi√≥ ‚ÄúOh My Goig‚ÄĚ de betev√© a entitats i col¬∑lectius.

El programa, que s‚Äôemet cada divendres a les 22.45h (tamb√© disponible a la web), s‚Äôallunya dels discursos morals i/o dels tab√ļs sobre el sexe i centra el debat en tot all√≤ que t√© a veure amb el plaer, els drets, les oportunitats, i tamb√© la prevenci√≥ dels riscos. T√© com a objectiu que els joves aprenguin a gaudir d‚Äôuna vida sexual positiva, responsable i lliure.

√Čs un recurs que pot ser utilitzat tant en espais de lleure com en el temps individual dels i les adolescents i joves, que us recomanem que compartiu.

Aqu√≠ l’Assocaciaci√≥ Catalana de Professionals de les Pol√≠tiques de Joventut en fan una ressenya interessant.

Entitat o associació:
Assocaciació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut
Telèfon:
---------
Email:
-----------
Llegir més

Col·labora en un documental!

Descripció anunci:

Ets jove d’entre entre 18 i 28 anys? Est√†s en situaci√≥ d’atur? Vols explicar la teva hist√≤ria?

Les creadores del documental “Comprar, llen√ßar, comprar” Bettina Walter i Cosima Dannoritzer estan fent un nou documental sobre aquesta realitat i necessiten joves que vulguin col¬∑laborar-hi!

Si estàs en aquesta situació, envia la teva història a researchinbcn@gmail.com!

Entitat o associació:
Productora
Telèfon:
---------
Web:
---------
Llegir més

Certificat de competència assolides en fer voluntariat

Descripció anunci:

VOL + √©s un programa que certifica les compet√®ncies assolides en fer voluntariat i que est√† avalat per la Plataforma del Voluntariado de Espa√Īa (PVE). √Čs un nou segell amb el qual les persones volunt√†ries poden potenciar el desenvolupament d’habilitats adquirides a trav√©s de l’acci√≥ volunt√†ria de cara a enriquir el CV i certificar de manera unificada i oficial les compet√®ncies que han¬†adquirit¬†en el desenvolupament de la seva tasca. A la vegada tamb√© serveix per sensibilitzar a les empreses perqu√® reconeguin aquesta certificaci√≥ i la valorin positivament en els processos de selecci√≥ de personal.

Vol+ √©s un projecte col¬∑laboratiu que compta amb tres agents interrelacionats: entitats, persones volunt√†ries i tutors/as, que procedeixen del voluntariat promogut per les empreses implicades. El centre de l’acci√≥ s√≥n les persones volunt√†ries per√≤ el diferencial √©s aquest treball triangular.

Des del mes de maig¬†de 2015¬†fins a gener¬†de 2016¬†s’han dut a terme un total de 23 processos de certificaci√≥ de compet√®ncies a Madrid, Zaragoza, Oviedo,¬†Vigo i Barcelona, amb tutors i tutores provinents de diferents empreses i institucions i persones volunt√†ries de diverses organitzacions.

Competències que s’acrediten

Buscant un car√†cter global s’han seleccionat 7 compet√®ncies que poden apar√®ixer en qualsevol tipus d’activitat de voluntariat i que, a m√©s, poden¬†ser de¬†major inter√®s de cara a millorar el curr√≠culum i estan molt relacionades amb aquelles que qualsevol persona pot posar en pr√†ctica en un lloc de treball. El programa VOL+ acredita un ampli ventall de compet√®ncies que inclou:

1. Competències d’autogestió:

 • An√†lisi i resoluci√≥ de problemes

 • Flexibilitat i innovaci√≥

 • Iniciativa i autonomia

2. Competències organitzatives:

 • Planificaci√≥ i organitzaci√≥

 • Capacitat de liderar iniciatives

3. Competències de comunicació i relació personal.

 • Comunicaci√≥ interpersonal

 • Treball en equip

A l’hora de facilitar l’avaluaci√≥ i mantenir uns criteris comuns, cada compet√®ncia compta amb una definici√≥ estipulada i una s√®rie d’experi√®ncies significatives que serviran per recollir, enquadrar i valorar la informaci√≥ recollida. Vol+ considera tres possibles graus d’abast:

 • Baix: Una persona volunt√†ria pot haver hagut d’utilitzar una determinada compet√®ncia en la seva labor volunt√†ria de forma puntual, sense una m√≠nima continu√Įtat o, havent-la utilitzat de forma m√©s habitual, el seu √ļs ha estat residual.
 • Intermedi: La persona volunt√†ria s’ha vist exposada a les experi√®ncies significatives suggerides de manera m√©s regular, en situacions d’import√†ncia o complexitat interm√®dies, i assumint nivells de responsabilitat en la gesti√≥ de la situaci√≥.
 • Avan√ßat: La situaci√≥ viscuda per la persona volunt√†ria ha estat freq√ľent o habitual, de gran import√†ncia i assumint nivells m√†xims de responsabilitat tant de la seva pr√≤pia actuaci√≥ com la d’altres persones.

Per què és important el certificat?

L’aportaci√≥ del VOL+ √©s valuosa per a la persona volunt√†ria, ja que li suposa un reconeixement extern del seu exercici de voluntariat. Tamb√© √©s important per a l’entitat,¬†ja que¬†li permet fer un proc√©s de valoraci√≥ intern del desenvolupament de les compet√®ncies de la persona volunt√†ria, refor√ßant el vincle tant amb el coordinador de voluntariat com amb la mateixa entitat.

Com demanar el certificat? 

Actualment a Catalunya la Federaci√≥ Catalana de Voluntariat Social √©s l’entitat col¬∑laboradora de la¬†PVE¬†per tramitar¬†aquests¬†certificats.

Si ets una entitat i est√†s interessada a acreditar els teus voluntaris, pots contactar a l’adre√ßa electr√≤nica qualitat@voluntaris.cat i et gestionaran el certificat.

Si ets una persona volunt√†ria i vols el certificat el pots sol¬∑licitar directament a l’entitat on exerceixes l’activitat volunt√†ria.

Descarrega’t el tr√≠ptic informatiu i la informaci√≥ general del Programa VOL +.

 
 
Entitat o associació:
Plataforma Voluntariat Espanya
Telèfon:
91 541 14 66
Llegir més

Entre Terres, la guia educativa sobre migracions a la mediterrània

Descripció anunci:
Ja està disponible la guia Entre Terres, un recurs per a treballar sobre refugiades i migracions a la Mediterrània amb joves i infants
 
“Entre Terres” √©s una guia educativa sobre migracions a la Mediterr√†nia. L‚Äôobjectiu d‚Äôaquest material √©s dotar d‚Äôeines les entitats educatives, les escoles i els instituts per tal d‚Äôabordar la tem√†tica de les persones refugiades amb les persones joves i infants, des d‚Äôuna perspectiva de construcci√≥ de pau i de transformaci√≥ social. Justament, el nom del recurs pret√©n rescatar el significat etimol√≤gic de la paraula mediterr√†nia (mediterraneus) i una visi√≥ del vell Mare Nostrum com a espai d‚Äôintercanvi, de comunicaci√≥ i de trobada. Es tracta d‚Äôun treball elaborat conjuntament entre Stop Maremortum, el Servei Civil Internacional i la cooperativa Eduxarxa amb el suport de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el Consell de Joventut de Barcelona i el Consell Nacional de Joventut de Catalunya.

Ja la teniu disponible en aquesta web: www.entreterres.org

 
El passat 19 de novembre vam fer la presentació de la guia i un primer tastet de les activitats amb diferents caus i esplais del territori. Aquí podeu veure algunes de les imatges de la jornada.

Si necessiteu més informació sobre la guia podeu contactar-nos a nordsud@sci-cat.org

Entitat o associació:
Servei Civil Internacional
Telèfon:
93 441 70 71
Llegir més

Meteomuntanya.cat, un nou portal de suport a les activitats de muntanya

Descripció anunci:

Ha estat creat a partir de la col¬∑laboraci√≥ de la Federaci√≥ d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Servei Meteorol√≤gic de Catalunya, amb l’objectiu de ser refer√®ncia en la seguretat dels qui practiquen activitats a l’aire lliure als massissos del pa√≠s.

El portal MeteoMuntanya.cat posa a l’abast dels ciutadans nous recursos meteorol√≤gics espec√≠fics per a la muntanya alhora que facilita l’acc√©s als productes ja existents.
Permet accedir de forma c√≤moda a una gran varietat d’informaci√≥ meteorol√≤gica provinent des de qualsevol indret del pa√≠s, que es pot visualitzar des de m√≤bils i tauletes. Es vincula amb el hashtag #meteomuntanya, amb el qual es difondr√† des de les comptes de twitter de la Federaci√≥ d’Entitats Excursionistes¬†i el Servei Meteorol√≤gic de Catalunya¬†informaci√≥ rellevant en relaci√≥ a la meteorologia de muntanya.

Vol ser una eina de suport a totes aquelles persones aficionades i professionals de les activitats a l’aire lliure a la muntanya, i ajudar a conscienciar en relaci√≥ amb els perills meteorol√≤gics per evitar situacions compromeses i garantir la pr√≤pia seguretat.

El temps a 35 cims de Catalunya

A l’hora de planificar de les sortides de muntanya √©s necessari informar-se de l’estat meteorol√≤gic, i no exposar-se a situacions de risc.
El portal reuneix les informacions del Pirineu, aix√≠ com les prediccions per les pistes d’esqu√≠ i les d’allaus.
Ofereix la predicci√≥ autom√†tica per a 35 cims de Catalunya. Als 16 del Pirineu dels quals existia ja informaci√≥, s’afegeixen altres 19 cims de la serralada transversal, i massissos litorals i prelitorals com el Montseny, Montserrat o els Ports.

La selecci√≥ dona resposta a la important aflu√®ncia de gent que realitza activitats a l’aire lliure a molts dels massissos que queden fora de l’√†mbit del Pirineu.

De les prediccions en temps reals als calendaris climàtics

El portal està estructurat en 6 apartats, de transversalitat temàtica

 • les prediccions de muntanya
 • les prediccions per a competicions, cm les curses de muntanya, marxes de resist√®ncia, competicions d’esqu√≠ de muntanya, etc.
 • el temps ara, un recull de les principals eines de monitoratge meteorol√≤gic a temps real de les quals disposa l’SMC: dades de radar, d’estacions meteorol√≤giques autom√†tiques, de detecci√≥ de desc√†rregues el√®ctriques o d’informaci√≥ provinent dels observadors i vigilants.
 • els butlletins audiovisuals de televisi√≥
 • l’an√†lisi d’episodis, amb un balan√ß de les √ļltimes situacions meteorol√≤giques rellevants
 • el calendari clim√†tic, amb gr√†fics amb els valors caracter√≠stics d‚Äôuna o diverses variables atmosf√®riques per a cada dia de l‚Äôany.

MeteoMuntanya ha nascut de la col·laboració entre el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Més info

Entitat o associació:
Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya
Telèfon:
934 120 777
Email:
-----------
Llegir més
Pàgina 1 de 3123