Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o bé, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca diària de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

icona-varis

Ofertes laborals

icona-voluntariat

Es busca voluntariat

icona-compartir-local

Compartir local

icona-formacions

Formacions

icona-altres

Més recursos

Convocatòria pràctiques de monitors als Camps de Treball de la Fundació Escolta Josep Carol

Descripció anunci:

Des de la Fundació Escolta Josep Carol s’obre una convocatòria per tal de cobrir places de pràctiques per obtenir el títol de monitor/a de lleure

Descripció de l’oferta:

Cerquem estudiants en realitzar pràctiques en camps de treball durant el mes de juliol. És per realitzar les pràctiques necessàries per poder treure’s el títol de monitor. Tenim camps per diversos llocs de Catalunya.

Procediment

Els/les interessats/des hauran d’enviar el seu currículum al correu cmuset@josepcarol.cat dient la disponibilitat exacta.

Entitat o associació:
Fundació Escolta Josep Carol
Telèfon:
93 268 91 11
Llegir més

“Oh my Goig”, un recurs audiovisual per l’educació sexual

Descripció anunci:

Des del CRAJ volem compartir-vos la proposta que han fet des del programa de televisió “Oh My Goig” de betevé a entitats i col·lectius.

El programa, que s’emet cada divendres a les 22.45h (també disponible a la web), s’allunya dels discursos morals i/o dels tabús sobre el sexe i centra el debat en tot allò que té a veure amb el plaer, els drets, les oportunitats, i també la prevenció dels riscos. Té com a objectiu que els joves aprenguin a gaudir d’una vida sexual positiva, responsable i lliure.

És un recurs que pot ser utilitzat tant en espais de lleure com en el temps individual dels i les adolescents i joves, que us recomanem que compartiu.

Aquí l’Assocaciació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut en fan una ressenya interessant.

Entitat o associació:
Assocaciació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut
Telèfon:
---------
Email:
-----------
Llegir més

Col·labora en un documental!

Descripció anunci:

Ets jove d’entre entre 18 i 28 anys? Estàs en situació d’atur? Vols explicar la teva història?

Les creadores del documental “Comprar, llençar, comprar” Bettina Walter i Cosima Dannoritzer estan fent un nou documental sobre aquesta realitat i necessiten joves que vulguin col·laborar-hi!

Si estàs en aquesta situació, envia la teva història a researchinbcn@gmail.com!

Entitat o associació:
Productora
Telèfon:
---------
Web:
---------
Llegir més

Certificat de competència assolides en fer voluntariat

Descripció anunci:

VOL + és un programa que certifica les competències assolides en fer voluntariat i que està avalat per la Plataforma del Voluntariado de España (PVE). És un nou segell amb el qual les persones voluntàries poden potenciar el desenvolupament d’habilitats adquirides a través de l’acció voluntària de cara a enriquir el CV i certificar de manera unificada i oficial les competències que han adquirit en el desenvolupament de la seva tasca. A la vegada també serveix per sensibilitzar a les empreses perquè reconeguin aquesta certificació i la valorin positivament en els processos de selecció de personal.

Vol+ és un projecte col·laboratiu que compta amb tres agents interrelacionats: entitats, persones voluntàries i tutors/as, que procedeixen del voluntariat promogut per les empreses implicades. El centre de l’acció són les persones voluntàries però el diferencial és aquest treball triangular.

Des del mes de maig de 2015 fins a gener de 2016 s’han dut a terme un total de 23 processos de certificació de competències a Madrid, Zaragoza, Oviedo, Vigo i Barcelona, amb tutors i tutores provinents de diferents empreses i institucions i persones voluntàries de diverses organitzacions.

Competències que s’acrediten

Buscant un caràcter global s’han seleccionat 7 competències que poden aparèixer en qualsevol tipus d’activitat de voluntariat i que, a més, poden ser de major interès de cara a millorar el currículum i estan molt relacionades amb aquelles que qualsevol persona pot posar en pràctica en un lloc de treball. El programa VOL+ acredita un ampli ventall de competències que inclou:

1. Competències d’autogestió:

  • Anàlisi i resolució de problemes

  • Flexibilitat i innovació

  • Iniciativa i autonomia

2. Competències organitzatives:

  • Planificació i organització

  • Capacitat de liderar iniciatives

3. Competències de comunicació i relació personal.

  • Comunicació interpersonal

  • Treball en equip

A l’hora de facilitar l’avaluació i mantenir uns criteris comuns, cada competència compta amb una definició estipulada i una sèrie d’experiències significatives que serviran per recollir, enquadrar i valorar la informació recollida. Vol+ considera tres possibles graus d’abast:

  • Baix: Una persona voluntària pot haver hagut d’utilitzar una determinada competència en la seva labor voluntària de forma puntual, sense una mínima continuïtat o, havent-la utilitzat de forma més habitual, el seu ús ha estat residual.
  • Intermedi: La persona voluntària s’ha vist exposada a les experiències significatives suggerides de manera més regular, en situacions d’importància o complexitat intermèdies, i assumint nivells de responsabilitat en la gestió de la situació.
  • Avançat: La situació viscuda per la persona voluntària ha estat freqüent o habitual, de gran importància i assumint nivells màxims de responsabilitat tant de la seva pròpia actuació com la d’altres persones.

Per què és important el certificat?

L’aportació del VOL+ és valuosa per a la persona voluntària, ja que li suposa un reconeixement extern del seu exercici de voluntariat. També és important per a l’entitat, ja que li permet fer un procés de valoració intern del desenvolupament de les competències de la persona voluntària, reforçant el vincle tant amb el coordinador de voluntariat com amb la mateixa entitat.

Com demanar el certificat? 

Actualment a Catalunya la Federació Catalana de Voluntariat Social és l’entitat col·laboradora de la PVE per tramitar aquests certificats.

Si ets una entitat i estàs interessada a acreditar els teus voluntaris, pots contactar a l’adreça electrònica qualitat@voluntaris.cat i et gestionaran el certificat.

Si ets una persona voluntària i vols el certificat el pots sol·licitar directament a l’entitat on exerceixes l’activitat voluntària.

Descarrega’t el tríptic informatiu i la informació general del Programa VOL +.

 
 
Entitat o associació:
Plataforma Voluntariat Espanya
Telèfon:
91 541 14 66
Llegir més

Entre Terres, la guia educativa sobre migracions a la mediterrània

Descripció anunci:
Ja està disponible la guia Entre Terres, un recurs per a treballar sobre refugiades i migracions a la Mediterrània amb joves i infants
 
“Entre Terres” és una guia educativa sobre migracions a la Mediterrània. L’objectiu d’aquest material és dotar d’eines les entitats educatives, les escoles i els instituts per tal d’abordar la temàtica de les persones refugiades amb les persones joves i infants, des d’una perspectiva de construcció de pau i de transformació social. Justament, el nom del recurs pretén rescatar el significat etimològic de la paraula mediterrània (mediterraneus) i una visió del vell Mare Nostrum com a espai d’intercanvi, de comunicació i de trobada. Es tracta d’un treball elaborat conjuntament entre Stop Maremortum, el Servei Civil Internacional i la cooperativa Eduxarxa amb el suport de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el Consell de Joventut de Barcelona i el Consell Nacional de Joventut de Catalunya.

Ja la teniu disponible en aquesta web: www.entreterres.org

 
El passat 19 de novembre vam fer la presentació de la guia i un primer tastet de les activitats amb diferents caus i esplais del territori. Aquí podeu veure algunes de les imatges de la jornada.

Si necessiteu més informació sobre la guia podeu contactar-nos a nordsud@sci-cat.org

Entitat o associació:
Servei Civil Internacional
Telèfon:
93 441 70 71
Llegir més
Pàgina 1 de 3123