Skip to Content

cercador d'ajuts, premis i subvencions

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Ajuts, Premis i Subvencions

Taulell d'Ajuts, Premis i Subvencions

En aquesta taula trobaràs totes aquelles convocatòries d’ajuts, premis i subvencions que poden ser útils per al finançament del vostre projecte, amb un enllaç directe perquè també puguis descarregar les bases, els formularis corresponents i amb la data de termini de presentació de la sol·licitud.

A continuació els diferents premis, ajuts i subvencions ordenats per ordre de termini de sol·licitud.

AJUT
Suport econòmic que atorga una entitat, institució o òrgan de caire privat per a la realització d'un projecte.
PREMIS
Reconeixement sovint econòmic, segons decisió d'un jurat, per la iniciativa o el bon desenvolupament d'un projecte.
Subvenció
Ajut econòmic que parteix d'una convocatòria que realitza l'Administració pública. Es presenten als diaris oficials.

Premi

Premis Barnajove
Convoca:
Consell de la Joventut de Barcelona (CJB)
Descripció:

Des del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) convoquem la cinquena edició dels Premis Barnajove. Des del CJB volem premiar aquells projectes que hagin estat duts a terme o iniciats per entitats juvenils sense ànim de lucre de qualsevol tipologia al llarg del 2018. Es tindran en compte projectes que tinguin relació amb les àrees de treball del CJB: Drets de ciutadania, Participació i cultura, educació, emancipació, foment de l’associacionisme, feminismes, diversitat funcional, LGBTI, pau i cooperació, salut, sostenibilitat…

Els premis comptaran amb els següents premis:

  • 1r premi: 1.500€
  • 2n premi: 1.000€
  • 3r premi: 500€

Abans de d’omplir el formulari, necessari per presentar el vostre projecte als premis, és important que us llegiu detingudament les bases dels Premis BarnaJove que trobareu a continuació. Si teniu qualsevol dubte i/o qüestió us podeu adreçar a barnajove@cjb.cat

Bases:
https://www.cjb.cat/barnajove2018/
Termini de presentació:
18.11.2018
Premis d’escriptura Montserrat Roig en el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO per l’any 2019
Convoca:
Institut de Cultura - Ajuntament de Barcelona
Descripció:

 Barcelona va ser designada Ciutat de la Literatura per la UNESCO el desembre del 2015. El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats.

L’intercanvi de projectes innovadors i de bones pràctiques, així com la col·laboració entre les ciutats, són una oportunitat per aprendre noves maneres de fer que la literatura es difongui en l’àmbit local i projectar la imatge cultural de Barcelona al món. En el programa de Barcelona Ciutat de la Literatura s’inclou com a eix d’acció el suport al sector del llibre i a la creació literària, i per tant als autors. Aquests procés de selecció és una oportunitat per identificar i recolzar projectes literaris que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona.

El programa Barcelona Ciutat de la Literatura posa en marxa un procés de selecció de projectes d’autors per a la concessió d’un màxim de vint premis per a desenvolupar un projecte d’escriptura relacionat amb Barcelona per al període 2019. Pressupost L’Institut de Cultura de Barcelona, a càrrec del pressupost del Programa Barcelona Ciutat de la Literatura, es compromet a realitzar una despesa màxima de 60.000 euros amb càrrec a l’estat de previsió d’ingressos i despeses del 2019.

Aquests premis són per a escriptors de qualsevol nacionalitat amb un projecte d’escriptura de ficció (poesia, narrativa) o no -ficció (assaig, periodisme) que tingui relació amb la ciutat de Barcelona, en un sentit ampli. Aquests premis s’atorgaran tenint en compte l’equilibri de gènere i de llengües. Queden exclosos d’aquest procés de selecció les tesis doctorals, els projectes d’investigació i els projectes que condueixin a una titulació.

Podran ser beneficiaris els autors d’obres literàries, escriptors, poetes, traductors, i/o periodistes, de qualsevol nacionalitat i que tinguin com a mínim una obra publicada amb el seu nom i que tingui el seu ISBN corresponent. Els dramaturgs no són objecte d’aquestes bases. Les traduccions i els articles publicats en premsa es considerarà que no compleixen amb el requisit d’obra pròpia publicada. Les persones premiades amb anterioritat amb els Premis d’escriptura Montserrat Roig no en podran ser beneficiàries. Per participar en aquest procés de selecció els autors hauran de ser majors de 18 anys.

Bases:
https://bop.diba.cat/scripts/ftpisa.aspx?fnew?bop2018&10/022018020638.pdf&1
Termini de presentació:
21.11.2018
Premi Comunicació de Protecció de Dades Personals 2018
Convoca:
Agencia Española de Protección de Datos (AEPD)
Descripció:

L’AEPD engega una nova edició que vol reconèixer treballs que destaquin en la promoció i difusió del dret fonamental a la protecció de dades personals i contribueixin a la conscienciació d’aquells que gestionen aquesta informació personal sobre les seves responsabilitats en la garantia d’aquest dret.

S’hi poden inscriure aquells treballs individual (editorial, notícia, reportatge o programa de ràdio o televisió) puntualment dedicats a la matèria objecte de la convocatòria i els projectes periodístics i campanyes audiovisuals (sèries de notícies, seccions o peces) que defineixin un compromís editorial amb la promoció del dret fonamental a la protecció de dades.
Dotació

El Premi Comunicació de Protecció de Dades Personals està dotat amb 3.000 euros, així com un accèssit de 1.500 euros.

Bases:
http://xarxanet.org/financament/premi-comunicacio-de-proteccio-de-dades-personals-2018
Termini de presentació:
30.11.2018
“Posa’t a la nostra pell”, concurs sobre la diversitat funcional
Convoca:
Arep i Inclús
Descripció:

Enguany Arep i Inclús realitzen el concurs “Posa’t a la nostra pell” plegats.

Es tracta d’un concurs de curtmetratges amateur on persones amb un tipus de diversitat funcional es posen a la pell d’una diversitat funcional diferent i realitzen un curt.

Les obres seleccionades entraran a concurs i es veuran projectades durant l’Inclús, Festival de Cinema i Discapacitat de Barcelona d’enguany.

Arep és una entitat sense ànim de lucre que neix l’any 1979 per cobrir la necessitat d’atenció a persones amb problemes de salut mental a Barcelona.

La missió és la millora de les condicions de vida de les persones amb problemes de salut mental, la seva integració en la societat i en el sistema productiu i la lluita contra els tòpics i els perjudicis que, més que la malaltia mental en si, els acorralen i aïllen.

De l’entitat va néixer fa 7 anys el concurs “Posa’t a la nostra pell” que vol donar a conèixer mitjançant el llenguatge audiovisual les diferents diversitats funcionals que existeixen i incentivar que des de les entitats animin a les persones a introduir-se en el món audiovisual. Inclús és un festival de produccions audiovisuals, tant documentals com de ficció, centrades en la temàtica de la discapacitat.

És una iniciativa de l’Associació Inclús, organitzada per la productora audiovisual Fish Muvi. Enguany amb la sinergia amb Arep es vol reforçar l’espai de les entitats dins del festival i donar visibilitat a treballs audiovisuals realitzats per Entitats del Tercer Sector per a i amb persones amb diversitat funcional.

La 6a edició de l’Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, se celebrarà del 26 de novembre al 2 de desembre del 2018. Es realitzarà un passi del material audiovisual durant els dies del festival dels finalistes del concurs “Posa’t a la nostra pell”.

Hi haurà premis (a determinar) a la millor obra presentada. Els guanyadors es donaran a conèixer a la gala de clausura de l’Inclús que es durà a terme el 2 de desembre.

Els participants han de ser entitats del tercer sector dedicades a la diversitat funcional: associacions, fundacions, organitzacions sense ànim de lucre, etc. S’haurà d’assignar una persona com a responsable / portaveu únic en representació de l’associació. El responsable haurà d’haver nascut abans del 31/12/2000.

Bases:
http://www.inclus.cat/mm/file/Bases%20Posat%20a%20la%20nostra%20pell%202018%20cat.pdf
Termini de presentació:
02.12.2018
Premis Jovemprèn
Convoca:
Centre de Sarrià
Descripció:

Jovemprèn és un programa per la formació i el foment de l’emprenedoria entre els joves nascut al Centre de Sarrià, també dirigida als joves que pertanyen a les entitats i grups juvenils, implicant-los i motivant-los en la creació de projectes de caràcter social, comunitari, col·laboratiu i ambiental per presentar al concurs. 

Amb l’objectiu de donar vida a les teves idees han creat un concurs per fomentar els valors de l’emprenedoria entre els joves que necessitin d’aquests espais per promoure i engegar els seus projectes. El concurs consta de dues fases. Durant la primera fase els grups tenen a la seva disposició assessorament i les eines per estudiar la viabilitat de la seva proposta.

La segona fase consta d’un seguiment i assessorament per dur a terme l’elaboració dels projectes guanyadors.

Els premis són:
1r → 1000€, Acompanyament Metodològic, Tallers Formatius i Incubadora al C.P.

2n → 500€, Acompanyament Metodològic, Tallers Formatius i Incubadora al C.P.

Bases:
https://jovemprensarria.wordpress.com/
Termini de presentació:
12.12.2018
Pàgina 1 de 212