Skip to Content

cercador d'ajuts, premis i subvencions

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Ajuts, Premis i Subvencions

Taulell d'Ajuts, Premis i Subvencions

En aquesta taula trobaràs totes aquelles convocatòries d’ajuts, premis i subvencions que poden ser útils per al finançament del vostre projecte, amb un enllaç directe perquè també puguis descarregar les bases, els formularis corresponents i amb la data de termini de presentació de la sol·licitud.

A continuació els diferents premis, ajuts i subvencions ordenats per ordre de termini de sol·licitud.

AJUT
Suport econòmic que atorga una entitat, institució o òrgan de caire privat per a la realització d'un projecte.
PREMIS
Reconeixement sovint econòmic, segons decisió d'un jurat, per la iniciativa o el bon desenvolupament d'un projecte.
Subvenció
Ajut econòmic que parteix d'una convocatòria que realitza l'Administració pública. Es presenten als diaris oficials.

Premi

Cinquena edició del concurs de vídeos KABUA ‘Joves per canviar el món’
Convoca:
Kabua
Descripció:

Fins al 26 d’abril, el jovent d’entre 12 i 18 anys podrà presentar els seus projectes audiovisuals a la cinquena edició del concurs ‘Joves per canviar el món’, que organitza l’Equip de Recerca en Diversitat i Inclusió en Societats Complexes (ERDISC).

L’objectiu és que el jovent d’entre 12 i 18 anys facin propostes d’acció social mitjançant la realització d’un vídeo de denúncia i/o sensibilització, utilitzant qualsevol dispositiu mòbil, càmera digital o tauleta tàctil.

L’equip KABUA, pertany al grup d’Educació, Famílies i Comunitat de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i promou que el jovent pugui expressar les seves opinions sobre diferents temes d’actualitat, utilitzant les tecnologies de la comunicació i que siguin capaços d’actuar de manera crítica.

Les temàtiques d’aquesta cinquena edició són el ‘feminisme, deconstrucció del patriarcat’, ‘ningú sense llar, el sensellarisme’, ‘jo m’agrado, tu m’agrades! El nostre valor en likes?’ i ‘som el que mengem?’.

El vídeo ha de ser original i pot estar emmarcat en la ficció, l’animació o el documental. Ha de ser en format horitzontal MP4 i amb una durada de 3 a 5 minuts.

Els grups han d’estar formats per un mínim de tres persones fins a tota una classe. Cada grup ha de comptar amb alguna persona del professorat que actuï com a responsable del projecte.

La inscripció és gratuïta i hi haurà 10 finalistes. El tercer premi s’emportarà 150€, el segon 300€ i el primer 600€.

Per a inscriure’s us facilitem el següent enllaç: Formulari d’inscripció

Bases:
http://xarxanet.org/financament/cinquena-edicio-del-concurs-de-videos-kabua-joves-canviar-el-mon
Termini de presentació:
26.04.2019
Convocatòria de premi de Laboratorios CINFA a organitzacions espanyoles de persones afectades per alguna malaltia
Convoca:
Laboratorios Cinfa
Descripció:

Amb motiu del seu 50è aniversari, Laboratorios Cinfa, posa en marxa l’acció solidària “Contigo 50 y más”, amb el fi de reconèixer i donar suport a diferents projectes que millorin la qualitat de vida de les persones pacients.

Per això, l’empresa entregarà una aportació de 5.000€ a cada un dels 50 projectes més votats entre els presentats per entitats de pacients espanyols sense ànim de lucre.

Votacions obertes i transparents:

Les entitats de pacients nacionals i sense ànim de lucre podran presentar les seves candidatures fins al 13 de maig a partir de la pàgina web CONTIGO50YMAS.CINFA.COM, en la que poden consultar-les les bases legals completes.

Un cop revisats i validats els projectes rebuts seran publicats a la pàgina web el 3 de juny i des d’aquella data fins el 30 de setembre hi haurà la fase de votació. D’aquesta manera, totes les persones que ho desitgin, podran consultar els diferents projectes i votar perquè el seu preferit sigui reconegut amb la dotació de 5.000€

Els vots rebuts s’aniran sumant automàticament al comptador de cada projecte i els resultats es registraran en un rànking. Finalment, els 50 projectes que obtinguin un major nombre de vots rebran l’aportació de 5.000€ cada un per dur a terme el projecte proposat.

Bases:
https://www.cinfa.com/noticia/cinfa-reconoce-la-labor-de-las-entidades-de-pacientes-con-la-accion-solidaria-contigo-50-y-mas/
Termini de presentació:
13.05.2019
XV edició del Premi Ramon Margalef d’Ecologia
Convoca:
Departament de la Presidència - Generalitat de Catalunya
Descripció:

La Generalitat de Catalunya convoca una nova edició d’aquest premi amb l’objectiu de reconèixer aquelles persones, entitats o col·lectius d’arreu del món que s’hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica.

El Premi pot ser atorgat tant a persones físiques com a persones jurídiques o a col·lectius de tot el món que hagin realitzat una tasca rellevant en el camp de les ciències ecològiques.

Té per objecte el reconeixement d’una trajectòria científica o un descobriment en el camp de les ciències ecològiques que hagi contribuït al progrés significatiu del coneixement o el pensament científic, o al desenvolupament d’instruments teòrics per a la bona gestió dels recursos naturals, del territori o del mar.

La dotació econòmica del Premi és de 80.000 euros.

Bases:
https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=844747&language=ca_ES
Termini de presentació:
17.05.2019
Concurs Posa’t a la Nostra Pell – 2019
Convoca:
AREP i Fundació Inclús
Descripció:

AREP i Inclús engeguen un cop més el concurs Posa’t a la nostra pell.

Es tracta d’un concurs de cutrmetratges amateur on persones amb un tipus de diversitat funcional es posen a la pell d’una diversitat funcional diferent i realitzen un curt. Els curts es veuran a CaixaForum Barcelona, durant el Festival Inclús, entre el 26 de novembre i l’1 de desembre!

Terminis: 

La data límit per a la inscripció al concurs és el dia 21 de juny de 2019.
La data límit per a l’entrega de les obres audiovisuals és l’11 d’octubre de 2019.

La inscripció és gratuïta i podeu fer-la al següent enllaç: Inscripció

Premis:

 • Premi del jurat: workshop audiovisual per als participants del video, i projecció del curt al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges 2020
 • Premi del públic: Passi per 20 persones de l’entitat a una sessió dels Cinemes Girona i una cistella de productes Cal Romesco (botiga ecològica, social i de proximitat).
 • Premi a la millor interpretació: Àpat per dues persones en un restaurant a triar.
Bases:
http://www.inclus.cat/mm/file/2019/Posat%20a%20la%20nostra%20pell19-ca.pdf
Termini de presentació:
21.06.2019
Premi Europeu de la Joventut – 2019
Convoca:
Europe for Citizens programme of the European Union
Descripció:

Recordes aquell dia que vas tenir aquella idea tan boja? I durant uns segons vas pensar: Ja ho tinc, ja està! Havies trobat la solució a un problema que ningú més sabia. Com et vas sentir? La idea s’ha convertit en un projecte? Si vols posar el teu granet de sorra per canviar el món amb aquesta idea, participa al Premi Europeu de la Joventut 2019 amb el teu projecte digital fins al 31 de juliol.

El Premi Europeu de la Joventut 2019 busca projectes digitals amb un fort impacte a la societat.

En què consisteix el concurs?

El Premi Europeu de la Joventut (European Youth Awards, EYA) 2019, cofinançat pel programa Europa amb els Ciutadans, busca projectes digitals que tinguin un fort impacte en la societat en una de les 9 categories del concurs:

 • Foment de la salut (salut, esports, alimentació, benestar)
 • Aprenentatge intel·ligent (educació, infoentreteniment, e-habilitats, ciència i R+D)
 • Connectar cultures (diversitat, patrimoni, integració, igualtat de gènere)
 • Planet friendly (energia sostenible, biodiversitat, canvi climàtic, infraestructures intel·ligents)
 • Ciutadania activa (periodisme digital, participació democràtica, cohesió social, drets humans)
 • Economia sostenible (alfabetització financera, consum responsable, comerç just, recaptació de fons)
 • Gestió de la vida (desenvolupament personal, relacions, planificació d’activitats, treball decent)
 • Innovació oberta (música i art, coses boges, màgia digital, millorant el món)
 • L’Europa del futur (europositivisme, Unió Europea, records europeus, formulació de polítiques de la UE)

Quina mena de projectes es poden presentar?
Es poden presentar tota mena d’aplicacions mòbils i basades en web: aplicacions, pàgines web, aplicacions per a portables, instal·lacions de quioscos, productes basats en sms, jocs per a mòbils i produccions interactives per a mòbils. La interfície dels projectes pot estar en qualsevol idioma, però tota la informació i documentació que es presenti a l’EYA ha d’estar en anglès.

Qui hi pot participar?
La convocatòria està oberta a qualsevol emprenedor/a, equip d’empresa, grup d’estudiants o equip de projecte, on com a mínim un dels membres fundadors i la majoria de l’equip siguin menors de 33 anys i visqui en un dels estats membre de la Unió Europea, Consell d’Europa o la Unió per la Mediterrània, Bielorússia, Kosovo o Síria.

Quin és el calendari?
A partir del mes de març ja es poden presentar els projectes, que han d’estar a la base de dades de l’EYA fins al 31 de juliol. Entre agost i setembre es faran 3 rondes d’eliminatòries, on es triaran 3 projectes per a cada categoria, amb un màxim de 15 finalistes. Els guanyadors seran convidats a l’EYA Festival a Graz (Àustria) del 27 dal 30 de novembre, amb les despeses pagades, on s’escollirà el projecte guanyador final d’entre totes les categories.

I el premi?
No hi ha un premi en metàl·lic, però l’acompanyament i la mentoria de l’equip EYA i dels guanyadors d’altres edicions, l’experiència de conèixer gent com tu amb ganes de millorar la vida de les persones, la possibilitat d’aprendre dels millors emprenedors europeus i un altaveu internacional per donar a conèixer el teu projecte, et poden obrir moltes portes en el futur.

Bases:
https://eu-youthaward.org/eya_contest/
Termini de presentació:
31.07.2019
Pàgina 1 de 212