Skip to Content

cercador d'ajuts, premis i subvencions

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Ajuts, Premis i Subvencions

Taulell d'Ajuts, Premis i Subvencions

En aquesta taula trobaràs totes aquelles convocatòries d’ajuts, premis i subvencions que poden ser útils per al finançament del vostre projecte, amb un enllaç directe perquè també puguis descarregar les bases, els formularis corresponents i amb la data de termini de presentació de la sol·licitud.

A continuació els diferents premis, ajuts i subvencions ordenats per ordre de termini de sol·licitud.

AJUT
Suport econòmic que atorga una entitat, institució o òrgan de caire privat per a la realització d'un projecte.
PREMIS
Reconeixement sovint econòmic, segons decisió d'un jurat, per la iniciativa o el bon desenvolupament d'un projecte.
Subvenció
Ajut econòmic que parteix d'una convocatòria que realitza l'Administració pública. Es presenten als diaris oficials.

Premi

XII Premi 25 de novembre de 2017 – Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones
Convoca:
Ajuntament de Barcelona
Descripció:

S’han publicat les bases del XII Premi 25 de novembre de 2017 – Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, Tothom hi té un paper #BCNantimasclista.

L’Ajuntament de Barcelona vol contribuir activament a fer de Barcelona una ciutat on tothom hi té un paper actiu i proactiu en la lluita contra les violències masclistes, i és per això que convoca aquesta dotzena edició del Premi 25 de novembre – Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, sobre el tema “Tothom hi té un paper. #BCNantimasclista” amb la finalitat de donar suport a aquelles iniciatives de conscienciació i rebuig ciutadà i col·lectiu contra les violències masclistes que duen a terme actors i sectors i socials i cívics de tot tipus.

L’objecte de la convocatòria és doncs, oferir recursos econòmics i suport institucional que faciliti la realització dels projectes guanyadors. No es pretén –això seria contrari a l’esperit del Premi– substituir la responsabilitat i la iniciativa dels col·lectius o les persones promotores.

Es podran presentar projectes o treballs que tinguin com finalitat:

• Realitzar accions de visualització, conscienciació, rebuig ciutadà i col·lectiu de les violències masclistes implementades per actors, sectors socials i cívics, associacions, grups de fet i/o entitats de qualsevol índole. Els projectes hauran de tenir les següents característiques:

• Ser projectes inèdits i/o estar a l’inici de la seva implementació, però en cap cas podran ser projectes finalitzats.

• Abordar la sensibilització i conscienciació contra la violència masclista mitjançant creacions de projectes de caràcter artístic i plàstic.

• Materialitzar-se en accions concretes.

• Els projectes han d’estar redactats amb un llenguatge inclusiu des de la perspectiva de gènere i en el cos del projecte haurà de constar el compromís, en el cas d’ésser premiat, perquè tota la comunicació, les imatges i el llenguatge que s’utilitzin per a la seva implementació, difusió, etc., siguin inclusius des de la perspectiva de gènere. Pel que fa a l’àmbit territorial, els projectes:

• S’hauran de dur a terme a la ciutat de Barcelona, i hauran de ser d’aplicació pràctica a escala de districte o de ciutat. El règim jurídic es determina en les bases generals reguladores d’aquesta convocatòria.

Bases:
https://bop.diba.cat/scripts/ftpisa.aspx?fnew?bop2017&09/022017018391.pdf&1
Termini de presentació:
20.10.2017
Premis Fundació Princesa de Girona 2018
Convoca:
Fundació Princesa de Girona
Descripció:

La Fundació Princesa de Girona convoca una nova edició dels premis que promouen el talent de joves emprenedors i innovadors amb inquietuds per construir un món més just.

Categories

 • Premis a la trajectòria de joves: Quatre categories que reconeixen les trajectòries de joves que han desenvolupat projectes o negocis que hagin induït, de forma creativa, canvis positius a la societat en quatre categories diferents:
  – Arts i lletres. Presentació de candidatures
  – Empresa. Presentació de candidatures
  – Recerca científica. Presentació de candidatures
  – Social. Presentació de candidatures

 • Premi Internacional. Per a entitats i organitzacions de la Unió Europea que treballin en l’àmbit del desenvolupament professional de joves i/o la innovació educativa. Presentació de candidatures

  Dotació dels Premis: Cada premi consistirà en una dotació en metàl·lic de 10.000 euros.

Bases:
http://ca.fpdgi.org/form/upload/premis/2018/premis_2018_bases_generals.pdf
Termini de presentació:
30.10.2017
Premi a les bones pràctiques educatives en privacitat i protecció de dades personals per a l’ús segur d’Internet 2017
Convoca:
Agència espanyola de protecció de dades (AEPD)
Descripció:

L’Agència espanyola de protecció de dades (AEPD) premia l’adopció de bones pràctiques educatives (projectes tècnics, organitzatius, mètodes, accions de promoció i conscienciació, tallers, simulacres, materials de difusió, etc.) per a un ús segur d’Internet.

Seran subvencionables aquelles pràctiques que:
– Promoguin i difonguin el dret fonamental a la protecció de dades entre els alumnes d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatoria, Batxillerat i Formació Professional.
– Contribueixin a conscienciar als alumnes sobre el valor de la privacitat i a realitzar una utilització responsable de la informació de caràcter personal, tant pròpia com de terceres persones, a Internet.

Modalitats:
– Modalitat A: Bones pràctiques duts a terme pels centres d’ensenyament públics, concertats i privats d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional.
-Modalitat B: Al compromís de persones, institucions, organitzacions i associacions, públiques i privades, que s’hagin distingit per l’impuls i difusió entre els menors d’edat de bones pràctiques per a un ús segur d’internet, relacionat fonamentalment amb la informació personal i amb el valor de la privacitat.

Bases:
http://www.boe.es/boe/dias/2017/08/01/pdfs/BOE-B-2017-46931.pdf
Termini de presentació:
31.10.2017
Es convoca de nou el concurs audiovisual DocsCooperants
Convoca:
Casal de joves Casa Sagnier
Descripció:

DocsCooperants és un concurs de projectes joves per la creació de documentals sobre cooperació, associacionisme, participació i/o voluntariat.

Aquest concurs a diferència d’altres certàmens  no premiarà el resultat final si no la millor idea o avantprojecte i l’hi donarà suport des de l’inici fins la seva presentació i exhibició.

Per participar només es necessita ajuntar dos ingredients:

 • un col·lectiu que actuï en l’àmbit social i
 • ganes de gravar un documental. 

El premi és de 2.000€ o de 1.000€ de premi. La gal·la de presentació dels projectes i premis serà el divendres 24 de novembre.

Aquí us facilitem el link del blog on us explica detalladament en que consisteix el projecte i les bases del concurs: Docscooperants.

Qualsevol aclariment, pregunta, comentari, suggeriment, el Casal de Joves de Casa Sagnier està a la vostra disposició.

Bases:
http://casaldejoves.casasagnier.net/docscooperants-2017-bases-i-annexes
Termini de presentació:
03.11.2017
3a edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí
Convoca:
Ajuntament de Barcelona. Districte de Sant Martí
Descripció:
 
La 3era edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i erradicació de la violència masclista té com a finalitat sensibilitzar i implicar les persones més joves en la lluita contra les violències masclistes i en unes relacions més equitatives i igualitàries entre homes i dones, a través de l’expressió creativa, en un mitjà artístic proper i assequible com és el còmic.
 
Poden participar en aquest concurs joves i adolescents que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona, i que tinguin fins a 25 anys a 31 de desembre de l’any de la convocatòria, en qualsevol de les categories següents:
• Categoria A: persones d’entre 16 i 25 anys, a 31 de desembre de l’any de la convocatòria.
• Categoria B: persones menors de 16 anys, a 31 de desembre de l’any de la convocatòria.
Poden concursar de manera individual o col·lectiva, però cada participant només podrà presentar una obra.
 
Les persones interessades poden presentar les seves sol·licituds a partir del dia 1 de setembre de 2017 i fins al dia 3 de novembre de 2017.
 
Bases:
https://bop.diba.cat/scripts/ftpisa.aspx?fnew?bop2017&07/022017013426.pdf&1
Termini de presentació:
03.11.2017
Pàgina 1 de 3123