Skip to Content

Revertir l’emergència per garantir el dret a l’habitatge digne
Descripció anunci:

La vulneració del dret a l’habitatge genera una forta alarma en la nostra societat. Tot i que les respostes al problema de l’habitatge són múltiples i distintes entre elles –inclús contraposades-, la consciència de l’existència d’aquest greu problema és compartida per la majoria de la població, els professionals que hi intervenen, les administracions públiques, etc.

Superar la situació actual revisant-ne les causes i enfrontant l’emergència, no hauria de frenar la possibilitat de conèixer perspectives i experiències més innovadores i efectives, per tal d’aconseguir avançar-nos als nous problemes i pensar com garantir el dret a l’habitatge més enllà de l’emergència.

Objectius:

El curs té els següents objectius:

  • Descobrir perspectives holístiques i integradores sobre el dret a l’habitatge
  • Conèixer el marc legal de referència i les possibilitats legislatives en aquest camp.
  • Analitzar les polítiques d’habitatge des d’una perspectiva de drets i comparada.
  • Projectar polítiques públiques d’habitatge més enllà de l’emergència i conèixer les més exitoses.
  • Pensar com avançar-se a noves precarietats en l’accés a un habitatge: pobresa energètica, lloguer i ocupacions.
  • Reflexionar sobre els diferents nivells d’intervenció sobre el terreny (institucional, professional, moviments socials etc.) i la seva interacció.

Descarregueu-vos la fitxa completa del curs.

A càrrec de:

Membres de l’Observatori DESC, una plataforma d’entitats i persones creada el 1998 amb l’objectiu de mostrar que tant els drets civils i polítics com els drets econòmics, socials, culturals i ambientals, són drets fonamentals de totes les persones. Per fer-ho, l’Observatori combina la incidència, la investigació, la formació, i l’acompanyament a reivindicacions i lluites populars. Les sessions del curs seran dinamitzades per diferents persones expertes vinculades a la promoció del dret a l’habitatge, ja sigui a nivell institucional, professional o des de la societat civil.

Certificat

Les persones participants en aquest curs rebran una vegada finalitzi l’activitat un certificat d’assistència. Per tenir dret a aquest certificat cal haver assistit, com a mínim, al 80% de l’activitat formativa.

Entitat o associació:
Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya
Telèfon:
93 452 10 08