Skip to Content

Obrim la borsa de formadores de l’SCI!
Descripció anunci:

Busquem 8 persones per unir-se al grup de voluntàries de la borsa de formadores!
La borsa de formadores et dóna l’oportunitat de conèixer a fons l’SCI i el seu discurs,  formar-te, formar i dinamitzar espais de coneixement compartit. Des de la borsa de formadores s’impulsa l’engranatge de l’educació per la pau de l’entitat. Envia la teva aplicació fins el 24 de març!

La borsa de formadores és el  grup d’activistes locals de l’SCI interessades en la facilitació de grups i l’educació no formal. La nostra activitat principal és planificar i implementar les formacions de:

 • camps de voluntariat
 • voluntariat de llarga durada
 • coordinadores de camps

A banda, ens autoformem en les temàtiques que ens interessa i participem també d’altres espais formatius i de presa de decisions de l’entitat.

Procés de creació de la borsa:

1) Convocatòria oberta i selecció:
En aquesta convocatòria obrim 8 places. Es valoraran els següents aspectes:

 • Coneixement i participació associativa i en moviments socials.
 • Experiència en facilitació i dinamització de grups.
 • Habilitats socials i comunicatives.
 • Experiència en educació no formal.
 • Coneixement i experiència en educació per la pau.
 • Coneixement i experiència en voluntariat internacional.
 • Disponibilitat per sumar-se a les reunions quinzenals del grup i almenys a dues formacions de camps.

2) Formació de formadores:
Un cop seleccionada la borsa es realitzaran dues trobades en dissabtes on es treballaran temes relacionats amb:

 • Facilitació, dinamització de grups i metodologies participatives.
 • Aspectes relacionats amb el discurs de l’SCI: justícia global,  anàlisi crítica de la realitat, cultura de pau, participació local – global i associacionisme, drets humans, transformació social, educació per la pau, interculturalitat, etc.

Les trobades seran els dies 27 d’abril i 4 de maig, de 10h a 17h. És obligatori participar a les dues trobades, ja que a banda de tractar-se d’un espai formatiu, també serà l’espai perquè les activistes noves s’incorporin al grup i coneguin a la resta de persones que hi participen.

3) Experiència pràctica:

La borsa de formadores s’encarrega de realitzar les formacions per a les persones voluntàries de l’entitat.  Les noves persones que s’incorporin a la borsa, participaran de l’equip de formació juntament amb la borsa de formadores actual.

Per poder entrar a la borsa, cada persona s’ha de comprometre a participar d’un mínim de 2 formacions de camps de voluntariat a escollir entre 25-26 de Maig, 29-30 de Juny i 13-14 de juliol d’aquest 2019.

Funcionament de la borsa de formadors/es: La participació en aquestes formacions es fa de manera voluntària seguint el nostre model associatiu i de base. El grup es reuneix generalment cada dues o tres setmanes.

Estàs interessat/da?
Omple aquest formulari (Convocatòria per a entrar a la Borsa de formadores de l’SCI Catalunya 2019!) i envia’ns el teu currículum abans del diumenge 24 de març (inclòs) a global@sci-cat.org. Durant la següent setmana revisarem totes les candidatures i us direm alguna cosa.

 

Entitat o associació:
Servei Civil Internacional de Catalunya
Telèfon:
934 417 079