Skip to Content

En Bici Sense Edat!
Descripció anunci:

En Bici Sense Edat és una iniciativa senzilla però innovadora, impulsada en 2012 per Ole Kassow, a Copenhage: Cycling Without Age.

L’idea que origina el projecte és simplement la de retornar la capacitat d’anar amb bicicleta a la gent gran, tenint en compte les dificultats de mobilitat d’aquest col·lectiu.

L’Ole va trobar la resposta en l’ús dels rickshaws, un tipus de bicicleta amb el qual no solament podia oferir a la gent gran la possibilitat de tornar a anar en bicicleta, sinó a més, d’establir una connexió inter generacional entre el ciclista i el passatger.

L’experiència des dels seus començaments va ser tan enriquidora per ambdues parts (el conductor del rickshaw i el passatger) que al cap depoc temps va començar a créixer amb ajuda de l’ajuntament i d’un ampli grup de voluntaris.

Tots recorrem el mateix camí que els nostres avis. És el viatge inevitable de la vida. En Bici Sense Edat ens recorda aquesta relació amb els nostres majors a través dels nostres cinc principis.

Com funciona aquest projecte aquí?

Els voluntaris (conductors) s’inscriuen per fer passejos en bicicleta amb la gent gran a través d’un sistema de reserves senzill amb la freqüència que vulguin. Tot està impulsat per la pròpia motivació de les persones. En l’actualitat (agost de 2016) més de 200 iniciatives a tot el món ofereixen En Bici Sense Edat amb més d’1.000 tricicles i els nombres segueixen creixent. Més de 6.000 conductors asseguren que les persones majors els agrada sortir de les seves llars d’ancians sobre les bicicletes, per gaudir de l’aire fresc i de la comunitat que els envolta. Els retornem el dret a sentir el vent en el seus cabells!

Formació!

El 30 de maig 2017 fem un nou curs de formació per a aquelles voluntàries que vulguin ser conductores!

A qui va dirigit?
A tot aquell que vulgui participar de manera voluntària de la prova pilot del projecte “En Bici Sense Edat”.
Tant si vols ser conductor del tricicle com si vols ser acompanyant.
 
Els continguts?
Es tracta d’una sessió de dues hores per conèixer de prop la iniciativa, per aprendre a circular amb el tricicle de passatgers i fer practiques.
 
Quan?
Dimarts 30/05/2017, de 18:30h a 20:30h, a BiciClot, C/ de la Verneda, 16.
La participació en aquesta activitat es gratuïta.
Per reservar plaça simplement has d’omplir aquest formulari o enviar un email: info@enbicisenseedat.cat
 
Una activitat organitzada per En Bici Sense Edat i Biciclot amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
 
Per a més informació envian’s un email a: info@enbicisenseedat.cat
 
Entitat o associació:
En Bici Sense Edat
Telèfon:
933 077 475