Skip to Content

Star of Europe, formació a Findlàndia sobre com organitzar un intercanvi juvenil
Organitza:
Centre de Joves Vasatokka, Inari, Finlàndia
Lloc:
The Finnish National Agency for Education - EDUFI
Dates:
Entre el 6 i el 10 de novembre de 2018
Tema:
projecte d'intercanvi de joves;
Data límit d'inscripció:
21.09.2018
Contacte:
mirva.tastula@inari.fi
Descripció:

El curs de formació “The Star of Europe” aborda cada pas d’un projecte d’intercanvi de joves i fa un pas a pas de la participació juvenil i l’associació mitjançant l’ús del material visual de l’antic joc finlandès anomenat “The Star of Africa”.
En el mòdul de formació “The Star of Europe”, el viatge recorre Europa a través de la recerca de diamants (elements importants, principis) en projectes d’intercanvi de joves. Hem creat mètodes que ajuden a entendre els elements de qualitat dels projectes d’intercanvi de joves, com la participació dels joves, la igualtat de col.laboració i el disseny de l’aprenentatge. Hi ha recordatoris sobre les regles del programa, bones pràctiques i trampolins en totes les fases del programa.

L’objectiu de “The Star of Europe” és obtenir una comprensió integral del que conté un projecte d’intercanvi de joves, des de la idea, avaluació de necessitats d’un projecte fins a les activitats de seguiment.

Més específicament, els principals objectius són:
1) comprendre tota la lògica del cicle de vida d’un projecte d’intercanvi de joves;
2) centrar-se en la participació i les oportunitats d’aprenentatge dels joves;
3) prestar més atenció a l’associació equitativa i animar els socis a planificar, preparar, implementar i informar el projecte junts

El perfil dels participants:
Treballadors de la joventut, líders juvenils que estiguin interessats a organitzar projectes d’intercanvi de joves de bona qualitat en el futur. Els participants haurien de tenir més de 18 anys. Es dóna prioritat als participants que ja estan treballant amb un grup de joves interessats a realitzar un projecte d’intercanvi.

La formació s’organitzarà en un centre juvenil anomenat Vasatokka a Inari, Lapònia finlandesa. És un lloc remot alt del nord i no visitaran cap ciutat o ciutats més grans. En canvi, invertiran temps per conèixer-se i aprendre com poden fer que els nostres projectes d’intercanvi de joves siguin el més participatius possible per als joves.