Skip to Content

Seminari a Croàcia sobre eines per a l’empoderament de la joventut
Organitza:
Croatian National Agency (National Agency)
Lloc:
Split, Croàcia
Dates:
Entre el 12 i el 16 de novembre de 2018
Tema:
empoderament juvenil
Data límit d'inscripció:
22.07.2018
Contacte:
toolfaircroatia@mobilnost.hr
Descripció:

Tool Fair XIII #PowerUp! ha de proporcionar un entorn estimulant per a diversos enfocaments i pràctiques per a aquells que treballen per donar suport a l’empoderament de la joventut amb un enfocament en els drets humans, la participació activa, el diàleg intercultural, la inclusió social i la salut mental.
La 13a edició de la Fira Internacional d’Eines tindrà lloc a partir de la 12a (arribada) fins a la 16a (sortida) de novembre a Split, Croàcia.

L’enfocament de l’edició d’aquest any es proposa desenvolupar, també a través d’enfocaments, pedagogies i pràctiques innovadores, la qualitat i la varietat d’eines d’aprenentatge que permetin als joves crear comunitats diverses i diversificades en les quals viuen.

Participar a la Fira de l’Eina XIII és una oportunitat perquè els participants formin vies educatives i experimentals, organitzin un taller i comparteixin eines per aprendre (http://educationaltoolsportal.eu/en/tools-learning-non-formal-education) amb col·legues en un context internacional, així com participar en tallers realitzats pels seus companys. Més enllà de tenir una àmplia varietat d’eines d’aprenentatge, l’eina Fair té com a objectiu proporcionar un espai per reflexionar sobre eines, donar i rebre comentaris, allunyar el camí per a la seva transferibilitat i un major desenvolupament.

D’aquesta manera, la Fira de l’Eina XIII pretén potenciar les habilitats de capacitació dels participants i contribuir no només als resultats de l’aprenentatge de cada participant individual, sinó també a la qualitat de les eines d’aprenentatge i aprenentatge a nivell europeu.

Objectiu general de la 13a edició de la Fira Internacional d’Eines: Promoure la qualitat en el treball juvenil i recolzar la creació de capacitat d’aquells que treballen per a la capacitació juvenil

Objectius
– Millorar el pensament crític dels participants per tal de poder respondre als reptes del context en evolució, d’acord amb les prioritats de la Comissió Europea de la joventut (diàleg intercultural, participació en la vida social i política, inclusió social, emprenedoria i ocupabilitat, etc.)
– Desenvolupar, també a través d’enfocaments, pedagogies i pràctiques innovadores, la qualitat i la varietat d’eines d’aprenentatge orientades a una comunitat inclusiva i diversa de joves
– Contribuir a la via educativa i experiencial de cada participant, en particular en relació amb les competències de creació i utilització d’eines per a l’apoderament dels joves.
– Contribuir a l’Estratègia Europea de Formació en el marc de “Estratègia de la Unió Europea per a la joventut: invertir i capacitar” a través de SALTO Tools for Learning

Es convida a persones de diferents sectors, com ara públics i privats, que es debatin sobre la transferibilitat de les eines a diferents sectors.

La Fira de l’Eina XIII està dirigida especialment a:
• Treballadors juvenils
• Entrenadors, facilitadors, entrenadors
• Els responsables de la política juvenil
• Persones que treballen directament amb la joventut
• Els líders juvenils, líders de grups juvenils o representants d’organitzacions juvenils (locals, regionals, nacionals, europees, internacionals …)
• Gestors de projectes per a joves
• Practicants d’Educació Formal
• Practicants d’educació d’adults
• Professionals de Formació Professional i Formació
• Representants del sector empresarial que treballen amb els joves
• Representants de NA (Joventut, Escola, Educació Superior, Educació d’Adults, ETV)

Criteris
• Capaç de comunicar-se en anglès
• Dedicat a participar en el procés complet de l’activitat
• Tenir visions i planificar com utilitzar el que han après en el seu treball
• Tenir el potencial de desenvolupar les seves competències en relació amb els objectius de l’activitat