Skip to Content

Refugiats + | Formació a Bèlgica sobre inclusió de persones refugiades.
Organitza:
JINT vzw (National Agency)
Lloc:
Brussel·les, Bèlgica - FL
Dates:
24-29 de juny de 2019
Tema:
refugiats
Data límit d'inscripció:
19.04.2019
Contacte:
yannick.deschaepmeester@jint.be i Geoffrey.Carpentier@jint.be
Descripció:

“Refugees +” té com a objectiu desenvolupar la capacitat i les competències de les persones treballadores de jovnetut que treballen amb joves immigrants, refugiats i sol·licitants d’asil (YMRA) per tal de fomentar la inclusió a les comunitats locals. El programa es basa en l’educació no formal.

Aquest curs de formació vol discutir els principals problemes i reptes de la inclusió de YMRA. Explorant el paper del treballador jove en aquest procés, conscienciació sobre el tema cap als joves i la comunitat local, intercanvi de bones pràctiques i eines / mètodes són alguns dels continguts que abordarem. S’utilitzaran mètodes d’aprenentatge no formal al llarg del curs de formació.

Objectius principals:

  • Intercanviar informació i realitats als diferents països dels participants per entendre millor la diversitat d’aquest tema
  • Aprofundir en la comprensió del marc legal i de la terminologia relacionada i rellevant en el treball amb YMRA
  • Explorar el paper (s) d’una treballadora de joventut en el procés d’inclusió del YMRA.
  • Compartir bones pràctiques, eines, mètodes sobre temes específics relacionats amb el treball amb YMRA (per exemple, l’autocura d’un treballador jove, la salut mental – PTSD i trauma, defensa, connexió amb les comunitats locals …)

Metodologia i elements del programa:
La metodologia d’aquest curs de formació es basa en els principis d’aprenentatge no formal. Això permetrà als participants participar plenament en el procés d’aprenentatge. Adaptarem això a les necessitats i la motivació dels participants, així com a la dinàmica del grup en curs. Es poden utilitzar diversos mètodes de treball, com ara debats, presentacions, jocs de rol, simulació, energitzadors, reflexió sobre la creació d’equips, visita de camp, parlants experts, etc.

 

El curs de formació es dirigirà a treballadores de joventut compromeses com a voluntàries o professionals en alguna organització o servei i que estiguin disposades a treballar i planificar amb YMRA.

Les participants han de tenir almenys 18 anys i un bon nivell d’anglès.

Per a fer la sol·licitud o demanar més informació consulteu l’enllaç següent: Més informació