Skip to Content

L’art de la formació del diàleg – una formació d’Erasmus + a Viena
Organitza:
NA Austria - Interkulturelles Zentrum
Lloc:
Viena, Àustria
Dates:
24-28 de març de 2018
Tema:
participació
Data límit d'inscripció:
28.01.2018
Contacte:
stephanie.auzinger@iz.or.at
Descripció:

L’objectiu de la formació és donar suport als participants per obtenir una millor comprensió i eines analítiques útils per analitzar les seves realitats locals, regionals i nacionals en matèria de participació juvenil i el diàleg estructurat.

Des del 2014, l’aplicació del diàleg estructurat a Àustria ha tingut un gran èxit a nivell local, regional i nacional. Aquest instrument per participar en els processos de presa de decisions de la UE s’ha convertit en una part important de la participació de les persones que participen en la política juvenil a Àustria i altres països europeus.

El Grup de Treball Nacional Austríac sobre el Diàleg Estructurat vol compartir l’experiència positiva d’utilitzar elements d’Art of Hosting per al procés de diàleg estructurat a Àustria i també conèixer la implementació en altres països.

Volem capacitar els participants per trobar bones estratègies i objectius per apropar la participació dels joves un pas endavant. Volem fer-ho amb mètodes i actituds que han tingut molt èxit a Àustria i altres països europeus durant els darrers anys, p. Ex. Art of Hosting o Theory U. A més, volem compartir mètodes que s’utilitzaran durant la Conferència Europea de la Joventut que se celebrarà a Àustria el 2018.

El seu objectiu és contribuir a una cultura de participació que aporta alegria.

Resultats proposats:

● Identificar com involucrar els joves i els responsables de decisions perquè treballin junts per un món que funcioni per a tots
● Anàlisi d’interessos, finalitats i objectius de projectes i estructures per a la participació juvenil (com fer projectes que involucrin a diferents grups d’interès) obtenir eines analítiques per a les estructures de participació juvenil)
● Promoure el diàleg com una actitud cap a una cultura participativa
● Identificar els factors d’èxit i possibles punts d’acupuntura nacional per a un canvi d’actitud cap a la participació dels joves