Skip to Content

La dimensió de gènere en l’apoderament juvenil – Formació a Letònia
Organitza:
YEIC ''Saspraude'' (Youth NGO)
Lloc:
Letònia
Dates:
9-17 de març de 2019
Tema:
Gènere i empoderament juvenil
Data límit d'inscripció:
18.01.2019
Contacte:
leinerteeva@gmail.com
Descripció:

Aquest curs de formació pretén millorar la qualitat del treball juvenil i desenvolupar les competències de 29 persones que treballin amb els joves per actuar com a defensors d’una major igualtat de gènere i adquirir habilitats sobre com promoure l’apoderament dels joves, independentment del seu gènere.

La formació vol especialment donar poder a les dones joves. Al comprendre els mecanismes d’opressió de gènere, també serà més fàcil comprendre com funciona l’opressió cap a altres grups de la societat i millorarà l’empatia.

Objectius:

  • Desenvolupar consciència i comprensió sobre diversos conceptes relacionats amb el gènere, els prejudicis, els mecanismes de discriminació, el discurs d’odi i la violència i com afecta els joves i la societat.
  • Discutir el rol dels treballadors de la joventut contribuir a promoure el valor (comú europeu) de la igualtat de gènere i fomentar la motivació dels participants per actuar com a defensors i promotors d’igualtat de gènere.
  • Compartint realitats i reptes que els joves solen afrontar a causa dels prejudicis i les normes de gènere existents – prestant especial atenció a la manera com (negativament) afecta les joves / dones.
  • La identificació d’un conjunt de competències necessita ser desenvolupat per contribuir a una major igualtat de gènere a les nostres comunitats.
  • Explorant les eines de la NFL per fer front als prejudicis i discriminacions de gènere i desenvolupar les habilitats de facilitació dels participants.
  • Planificació i implementació de mesures concretes de seguiment per promoure la igualtat de gènere, la diversitat i la inclusió a nivell local.

Requisits:

  • Que les participants estiguin treballant amb els joves de manera habitual: com a treballadors de la joventut, educadors entre iguals, activistes, professors, treballadors socials, etc.
  • Que estigueu obertes a desafiar-vos per aprendre en l’intens programa de formació (de vegades fins a 12 hores per dia :))
  • Preparat per organitzar almenys 2 activitats de seguiment utilitzant l’experiència d’aquesta formació (individualment o juntament amb una altra persona del mateix país) dins dels 3 mesos posteriors a la formació.
  • Comunicació fluïda en anglès

 

Per a més informació, consulteu el següent enllaç: La dimensió de gènere en l’empoderament juvenil – Formació a Letònia