Skip to Content

Keep in contact, una formació sobre una eina per aplicar al treball juvenil
Organitza:
Dobroti
Lloc:
Kaprálův mlýn, República Txeca
Dates:
Del 24 d'octubre al 1 de novembre de 2018
Tema:
metodologia innovadora
Data límit d'inscripció:
18.07.2018
Contacte:
inspire.contact.improvisation@gmail.com
Descripció:

Es tracta d’una formació que ofereix una introducció al Keep in contact (Improvització de contacte) com a eina innovadora que s’aplicarà en el treball juvenil.
Improvització de contacte és una forma de ball basada en la comunicació espontània entre els mòbils que es troben en contacte físic. Es pretén explorar l’aplicabilitat d’aquesta metodologia en les organitzacions juvenils, prenent el contacte físic com un element clau per a la inclusió i la improvisació com a font de creativitat encarnada en el nostre món mecànic. Aquesta forma d’expressió corporal és un recurs que es pot utilitzar per promoure la inclusió, treballar en el contacte físic entre persones, desenvolupar l’autoaplicació i millorar l’escolta activa i la consciència cap als altres.

Els nostres objectius són:
– Presenta la Improvització de contacte i la seva filosofia com a metodologia innovadora amb un ampli potencial des del punt de vista artístic, pedagògic i social, als joves i educadors, proporcionant eines que es poden aplicar als seus projectes.
– Explora el Improvització de contacte com un ball inclusiu, que permet als participants qüestionar estereotips de gènere, diferències físiques o d’edat, trobar sintonia amb ells mateixos i altres persones a través de l’expressió del cos sense criteri.
– Educar la consciència holística d’un mateix i d’altres, fent èmfasi en el procés d’aprenentatge a través d’un equilibri entre cos i ment.
– Descobrir els beneficis físics, emocionals i psíquics del contacte humà, dissociant-lo des de la perspectiva sexual.
– Iniciar una xarxa internacional d’organitzacions que vulguin incloure el Improvització de contacte com un recurs potent en els seus futurs projectes, tant a nivell local com internacional.

El grup objectiu que pretenem oferir aquesta experiència és que els educadors i els joves treballen activament en les seves organitzacions associades i treballen amb els joves de forma periòdica. En un altre nivell, també volen aprofitar aquesta oportunitat per als formadors i facilitadors que estan interessats a incloure eines i exercicis de Improvització de contacte en els seus tallers i projectes.

“Keep in Contact” és un projecte que conté una activitat, un curs de formació. Es durà a terme al centre ecològic Kaprálův Mlýn prop de Brno (República Txeca) durant 7 dies, del 24/10/2018 al 01/11/2018 (incloent 2 dies de viatge). Reunirà 26 participants provinents de 8 països diferents: República Txeca, Espanya, Estònia, Grècia, Hongria, Itàlia, Romania i Eslovènia. L’organització d’allotjament és Dobroti, els altres socis implicats actuen com a organitzacions d’enviament, suport i multiplicació.

Els mètodes de treball seran variats i interactius per garantir un equilibri entre la pràctica local i la seva aplicació en el futur en les seves organitzacions. Tenint en compte la diversitat dels participants en termes d’experiència en l’Improvització de contacte, els mètodes proporcionaran una experiència efectiva en grup que aprenguin junts i uns dels altres, i permetran a tots els participants satisfer les seves expectatives i necessitats a través d’un progresiu i valuós intercultural experiència d’aprenentatge recolzada per eines de reflexió.

En participar en aquest projecte, els treballadors de la joventut: aprendran què és l’Improvització de contacte practicant-la; sent més conscients del seu desenvolupament personal a través de la connexió amb els seus cossos en un nivell més profund; Conegueu un conjunt d’exercicis d’Improvització de contacte que es poden aplicar a les seves organitzacions; i desenvolupar noves formes de com es pot aplicar Keep in contact a Youth Work, connectant-la amb conceptes com la inclusió, la gestió de conflictes, la sostenibilitat, el lideratge, la comunicació profunda i la creativitat, entre d’altres. La seva intenció és que els participants tinguin un impacte en el nivell de l’organització per compartir, difondre i aplicar l’Improvització de contacte en les comunitats locals i internacionals.