Skip to Content

Formació a Grècia: El mirall que condueix a la capacitat d’ocupació
Organitza:
Youthnet Hellas
Lloc:
Edessa, Grècia
Dates:
3-12 de juliol de 2018
Tema:
ocupabilitat juvenil
Data límit d'inscripció:
31.05.2018
Contacte:
programs@youthnet.gr
Descripció:

Aquest curs de formació pretén dotar els joves i els líders juvenils de les habilitats i els coneixements adequats per enfortir i promoure l’ocupabilitat dels seus membres i voluntaris, aprofitant al màxim el treball realitzat per ells en el camp de la joventut.
Les enquestes a nivell europeu sobre el treball juvenil han demostrat que hi ha una correlació positiva entre el treball juvenil i l’ocupabilitat. Al mateix temps, les enquestes van mostrar una important debilitat en les organitzacions juvenils per utilitzar aquesta correlació en benefici dels joves del seu grup objectiu.

El curs de formació “El mirall que condueix a l’ocupabilitat” (Mi.LE) va ser dissenyat per satisfer aquesta necessitat, per tal de sensibilitzar i especialment formar a joves treballadors de diverses organitzacions europees sobre com enfortir i promoure l’ocupabilitat dels seus membres i voluntaris .

Així, els objectius d’aquest curs de formació són els següents:

• Sensibilitzar els participants sobre l’important paper que poden tenir les organitzacions juvenils en la millora de l’ocupabilitat dels joves associats.

• Familiaritzar els alumnes amb formes i mètodes per crear una “cultura d’autorreflexió” dins de les seves organitzacions, que ajudarà els joves a conèixer en tot moment les competències, habilitats i qualificacions que han adquirit.

• Capacitar als participants en l’emissió de certificats d’ocupació per al personal i voluntaris de les seves organitzacions, en què es mostraran les qualificacions individuals dels treballadors de la joventut i es referiran a les posicions de treball que busquen.

• Capacitar als participants sobre com dur a terme el coaching, la mentoria, l’assessorament en temes d’ocupabilitat als joves associats a la seva organització i sobre com esbossar (en els seus currículums, les seves cartes de presentació i entrevistes amb els empresaris) les habilitats individuals individuals i les qualificacions específiques celebrades i adquirides a través del treball juvenil i el compromís en activitats de treball juvenil.

• Familiaritzar els alumnes sobre com utilitzar les eines “Youthpass”, “European Portfolio for Youth Leaders and Youth Workers”, “Europass CV”, “Europass Cover Letter” per a la lliure reflexió i promoció de qualificacions individuals amb l’objectiu d’augmentar l’ocupabilitat dels joves.

• Fer que els alumnes reconeguin la importància i la necessitat que els contactes i sinergies d’organitzacions juvenils amb empreses, associacions empresarials i agències d’ocupació puguin tenir, amb l’objectiu de millorar les possibilitats de trobar ocupació per als joves associats a la seva organització.

• Sensibilitzar els participants sobre la importància de potenciar l’ocupabilitat, no només per l’evident raonament econòmic de la creació d’ingressos, sinó també per la importància social de l’ocupabilitat, que pot permetre la integració social i la cohesió entre els joves i especialment entre aquells amb menys recursos. oportunitats.

Els participants participaran en múltiples tallers i activitats que es realitzaran amb l’ús de mètodes d’aprenentatge no formal.